Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam forumowiczów!

Problem jest tego typu - zakupiłem do mojego HDSa taką oto pianownicę:

http://allegro.pl/pianownica-do-karcher-hd-hds-lanca-piany-podajnik-i4911563566.html

Po wlaniu środka, przykręceniu do pistoletu i naciśnięciu spustu leci jedynie lekko spieniona ciecz która momentalnie spływa z auta. Jakieś pomysły co mogło się uszkodzić lub co robię źle?

Pozdrawiam!

Posted

- w którą stronę oraz jak mocno skręcone "pokrętło" dozowania?

- jakież proporcje piany aktywnej / woda?

Posted

Może wina środka? Też mam HDSa i wydaje mi się, że przy ciepłej wodzie piana wychodzi jakby gęstsza.

Posted

Piana TENZI więc myślę, że nienajgorsza. Twarda woda też nie - HDSy mają dozownik zmiękczacza. Filtr czyściutki - pianownica jest nowa...

Ręce mi do niej opadają...

Posted

Jeżeli masz regulacje ciśnienia to może spróbuj mniejsze większe. Zdarza mi się pracować na HDS na identycznej pianownicy i nie miałem nigdy problemów. Kiedyś jeden ze pokrętło od regulacji zasysanego płynu zmieniło położenie i gdzie max to tam było min ale jak wyregulowalo się to chodziło. Skoro pianownica jest nowa to sprawdź z ciśnieniem i woda ciepła zimna

Posted

Ja bym jednak sprawdził tą pianę, spróbuj na innej tenzi podobno czasami leje wode.. Osobiście nie doświadczyłem

• 2 months later...
Posted

Mam również TENZI pianę ale z karcherem k2 i standardową pianownicą od karchera i tak samo, spływa momentalnie, dlatego teraz zamawiam pianownice PA i zobaczę jaki efekt. :)

Posted

Na wlocie masz dysze.Jeśli jest za duza nie bedzie śniegu.zmierz wiertlem.najlepiej jakbyś miał 1.25.Moj znajomy tak mial ze nie moglismy dojsc.techkar wysłał mu nową dysze w gratisie