Jeffrey Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam forumowiczów! Problem jest tego typu - zakupiłem do mojego HDSa taką oto pianownicę: http://allegro.pl/pianownica-do-karcher-hd-hds-lanca-piany-podajnik-i4911563566.html Po wlaniu środka, przykręceniu do pistoletu i naciśnięciu spustu leci jedynie lekko spieniona ciecz która momentalnie spływa z auta. Jakieś pomysły co mogło się uszkodzić lub co robię źle? Pozdrawiam!
bgs Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 - w którą stronę oraz jak mocno skręcone "pokrętło" dozowania? - jakież proporcje piany aktywnej / woda?
Jeffrey Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 - próbowałem wszystkie możliwe opcje - zawsze to samo - na czysto i 50/50 - to samo. Na pewno nie ten trop...
PatrykG Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 Może wina środka? Też mam HDSa i wydaje mi się, że przy ciepłej wodzie piana wychodzi jakby gęstsza.
Pajko Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 Twarda woda , zatkane sitko/"filc"?
Jeffrey Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Piana TENZI więc myślę, że nienajgorsza. Twarda woda też nie - HDSy mają dozownik zmiękczacza. Filtr czyściutki - pianownica jest nowa... Ręce mi do niej opadają...
zimi8 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Jeżeli masz regulacje ciśnienia to może spróbuj mniejsze większe. Zdarza mi się pracować na HDS na identycznej pianownicy i nie miałem nigdy problemów. Kiedyś jeden ze pokrętło od regulacji zasysanego płynu zmieniło położenie i gdzie max to tam było min ale jak wyregulowalo się to chodziło. Skoro pianownica jest nowa to sprawdź z ciśnieniem i woda ciepła zimna
Pajko Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Chodzi mi o sitko/filc w PA !
PatrykG Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Ja bym jednak sprawdził tą pianę, spróbuj na innej tenzi podobno czasami leje wode.. Osobiście nie doświadczyłem
Essa Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Mam również TENZI pianę ale z karcherem k2 i standardową pianownicą od karchera i tak samo, spływa momentalnie, dlatego teraz zamawiam pianownice PA i zobaczę jaki efekt.
citrofan Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 Na wlocie masz dysze.Jeśli jest za duza nie bedzie śniegu.zmierz wiertlem.najlepiej jakbyś miał 1.25.Moj znajomy tak mial ze nie moglismy dojsc.techkar wysłał mu nową dysze w gratisie
Rekomendowane odpowiedzi