Jump to content

Podgrzewacz wody do myjki ciśnieniowej

Recommended Posts

Posted

tj kolega wyzej za maly przeplyw wody 2,4 l/m

Posted

Ten podałem przykładowo. Są większe ale też więcej kosztują. Kwestia tego jaki przepłym minimum by musiał być żeby coś z tego było?

Posted

myjka ma z 100-600 l/min przepływu, a ten podgrzewacz będzie podgrzewał przez minute może z 3 i potem trzeba czekać na ciepła wodę; może z 3 takie podgrzewacze starczą na 10 min pracy.

Ale temat zapodałeś ciekawy, bo sam jestem ciekaw jak podać ciepłą wodę na myjkę. Ciepła tj te ok 30 stopni.

Posted

100-600 litrów na minutę. Coś mi się nie chce wierzyć. Takim black&deckerem jak mam to kiedyś się bawiłem ipróbowałem napełnić wiaderko i coś mi się wydaje że za tą minutę to może bym napełnił dwa a nie więcej więc było by to może z 40-45 litrów. Muszę to sprawdzić.

Posted

typowe myjki domowe to 450-600L na GODZINĘ :) czyli maks 10 L na MINUTĘ i podgrzewacza z taką wydajnością bym szukał

Posted
typowe myjki domowe to 450-600L na GODZINĘ :) czyli maks 10 L na MINUTĘ i podgrzewacza z taką wydajnością bym szukał

+1

Posted

No B&D mój przynajmniej na aluminiowej pompie w instrukcji pisze że 40 stopni śmiało można zapodać. Samo mycie silnika to inna bajka.

Posted

nie wiem jak na innych ale mam dwie zimno wodne myjki Karcher k7 oraz wurth 1450 hpc o max temp wody do 60 stopni

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Z tymi myjkami to jest różnie, ja mam B&D na alu pompie. Używam go juz 5 sezon z czego 3 na "gorącej" wodzie, która ma z pewnością więcej niz 40 stopni i nie widać ani nie słychać żadnych przeciwwskazań ku temu, także polecam prace na ciepłej wodzie :)

Posted
Z tymi myjkami to jest różnie, ja mam B&D na alu pompie. Używam go juz 5 sezon z czego 3 na "gorącej" wodzie, która ma z pewnością więcej niz 40 stopni i nie widać ani nie słychać żadnych przeciwwskazań ku temu, także polecam prace na ciepłej wodzie :)

Którego konkretnie modelu b&d używasz?

Posted

No ja sprawdziłem ten podgrzewacz elektryczny i nie ma to sensu. Z zimnej wody robi letnią co nie ma nic wspólnego z myciem na ciepło. Temat do kitu.

• 11 months later...
Posted
692618 Przejściówkę do kranu z ciepłą wodą do węża a następnie do Karchera ktoś stosował może?

Ja odkręcam wylewkę, tam masz gwint 1/2 cala, nakręcasz przyłącze i łączysz z wężem.

• 8 months later...