Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

wczoraj wstawiałem zdjęcie zakupionych próbek od TK, a dzisiaj korzystając z okazji sprawdziłem kilka produktów. Zacznę od produktu który zrobił na mnie największe wrażenie ( tego co udało mi się użyć).

Opis producenta:

Doskonały środek do pielęgnacji lakieru, który usuwa drobny brud i kurz z karoserii Twojego samochodu. Nie jest szkodliwy dla wosków i innych zabezpieczeń lakieru. Dodatkowo przedłuża ich żywotność. Tworzy tym samym niesamowitą głębię koloru bez ryzyka zarysowania lakieru. Szczególnie przydatny na zlotach i wystawach, kiedy potrzebujesz szybko odzyskać blask delikatnie zakurzonego lakieru, a nie masz dostępu do bieżącej wody.

Opakowanie chyba takie same jak w pełnej wersji, tylko bez kolorowej etykiety. Butelka i spryskiwacz podobny do tego jakie stosowały inne firmy gdy wchodziły na rynek:

DSC00880.jpg

Poziom przyciemnienia lakieru najlepiej pokazują "50tki", efekt jakiego się nie spodziewałem:

DSC00883.jpg

DSC00885.jpg

DSC00887.jpg

DSC00894.jpg

DSC00897.jpg

DSC00899.jpg

Tak wyglądał cały samochód po aplikacji:

DSC00900.jpg

DSC00902.jpg

Podsumowanie:

Produkt bardzo mocno mnie zaskoczył, pozytywnie. Aplikacja nie sprawiała żadnych problemów, ale nie jest to produkt typu psiknij, wytrzyj i gotowe. Po wstępnym rozprowadzeniu trzeba obrócić fibrę i przetrzeć. Poziom przyciemnienia jest naprawdę imponujący. Lakier po aplikacji jest bardzo śliski. Pracę umila przyjemny zapach, nie do końca umiem rozpoznać jaki ( katar). Z moich obserwacji słabo radzi sobie ze śladami po twardej wodzie.Mimo to, według mnie bardzo dobry produkt :good:

Posted

Dziękuję za pierwszy test tego produktu na KA. Jest to produkt nie skierowany do ludzi szukających czegoś w stylu spray and wipe. Ze względu na sporą ilość wosku podbijajacego kolor samochodu detailer wymaga wypracowania, ale efekt chyba jest wart pracy :)

Czekamy na kolejne testy i spostrzeżenia userow :)

Posted

Coś na temat trwałości? dłużej niż do pierwszego deszczu/bezdotyku?

Posted
Jakieś porównanie z SG MD ?

Bardzo mnie ciekawi...

względem SG MD , MD się maże jak nie potrafisz tego dotrzeć i powstają nie za fajne holo , znów z TK nie miałem tego problemu sam go u siebie testowałem na uni lakierze i jest mega mega ( miałem starą wersje jeszcze która farbiła fibry )

Posted
mnie również ciekawi porównanie z Morning'iem. Byłbym wdzięczny jakby ktoś wstawił 50/50 tych dwóch detailerów :)

nie porównywałbym go do Morninga a raczej do nowego Shiny Garage Quick Detail Spray :good:

Bardzo mnie ciekawi...

względem SG MD , MD się maże jak nie potrafisz tego dotrzeć i powstają nie za fajne holo , znów z TK nie miałem tego problemu sam go u siebie testowałem na uni lakierze i jest mega mega ( miałem starą wersje jeszcze która farbiła fibry )

MD nie jest typowym quick detailerem psiknij i wytrzyj ze względu na duży dodatek polimerów i wosków stąd w jego przypadku mikrofibra +400gsm lub nawet dwie sztuki to podstawa żeby nie mieć takich problemów jak opisałeś ale dlatego też SG zrobił nowy QD

TK miałem w łapce, jednak nie miałem przyjemności nim pracować a jedynie widziałem jego aplikację na zlocie stąd całkiem ładnie i szybko się docierał, ciekawy jak i ciekawe produkty bo coraz to ich więcej :good:

Posted
mnie również ciekawi porównanie z Morning'iem. Byłbym wdzięczny jakby ktoś wstawił 50/50 tych dwóch detailerów :)

nie porównywałbym go do Morninga a raczej do nowego Shiny Garage Quick Detail Spray :good:

Bardzo mnie ciekawi...

MD nie jest typowym quick detailerem psiknij i wytrzyj ze względu na duży dodatek polimerów i wosków stąd w jego przypadku mikrofibra +400gsm lub nawet dwie sztuki to podstawa żeby nie mieć takich problemów jak opisałeś ale dlatego też SG zrobił nowy QD

TK miałem w łapce, jednak nie miałem przyjemności nim pracować a jedynie widziałem jego aplikację na zlocie stąd całkiem ładnie i szybko się docierał, ciekawy jak i ciekawe produkty bo coraz to ich więcej :good:

mam MD i nowy SG QD lepszy jest napewno MD , nowy QD na mnie szału nie robi może na kurz , usuwa ślady tylko powierzchowne po twardej wodzie tych mocniejszych nawet nie ruszył :( nowy QD jest raczej tylko do samochodów po korekcie

Posted

Ktoś pytał ile wytrzyma. To i ja dodam coś od siebie :) Quick Detailer TK po 3 lub 4 myciach bezdotykowych z użyciem aktywnej piany Shiny Garage. Pod tym Collinite 476.

ef39b6dbf2ee5.jpg