Pajko Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Cześć W brata aucie mam taki defekt na fotelu , szukam pomocy jak to naprawić w własnym zakresie . Wyczytałem że są kleje i szpachle do skór . Jak z zastosowaniem i trwałością na tego typie skór ? Tak to wygląda Auto to Vectra C po FL
zegarek Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o trwałość, to zależy w którym to jest miejscu. Jeśli na siedzisku, gdzie są częste naprężenia to może popękać po pewnym czasie. Ogólnie można to naprawić, tylko wymaga precyzji, żeby wyszło dobrze. W skrócie: 1. Podkleić materiałem od spodu i ściągnąć rozdarcie ile się da na miejsce 2. Wypełnić płynną skórą 3. Odtworzyć dziurki wykałaczkami 4. Pomalować
Pajko Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dzięki za podpowiedzi Czy płynna skórę dostanę u któregoś z partnerów forum ?
hihol Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Prosze bardzo. http://detailingshop.pl/pl/p/Furniture- ... -15-ml/596 Plynna skora ma bialy kolor, ja czasami barwie ja na odpowiedni kolor. Nie zauwazylem zeby mialo to negatywny wplyw na trwalosc.
SmoK Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Używałeś Pajko płynnej skóry co o tym myślisz da rade z większymi uszkodzeniami ? Masz może jakieś fotki z naprawy ? Pozdrawiam.
Przemek_ASZ Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2015 Ja używam płynnej skóry świetnie się sprawdza tam gdzie skóra jest popękana albo wypalona dziura od papierosa Lecz tam gdzie występują duże naprężenia czyli siedzisko wytrzymuje rok czasu i zaczyna się rozwarstwiac Na bardzo dużych ubytkach skóry napewno się nie sprawdzi Ostatnio robiłem Touarega gdzie skóra się popruła i wyszło bardzo ładnie
Jondi Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest różnica pomiędzy szpachlą do skóry a płynna skórą? Tzn kiedy którego używać?
Jondi Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2015 dzięki wielkie! Czyli jak mam czas i chce zniwelować drobne pęknięcia skóry na boczku spokojnie mogę się posiłkować szpachlą?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 30 Października 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Nie można podchodzić do tego na zasadzie będzie, nie będzie się trzymało bez obejrzenia uszkodzenia. Wklej te pęknięcia może wcale Ci nie jest potrzebna płynna skóra.
adino1 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 Możesz jeszcze przeszyć to miejsce u tapicera, tylko wtedy drugi fotel też trzeba ogarnąć by było symetrycznie. Wtedy masz pewność, że dziura nie wróci
Administrator AreK Opublikowano 29 Listopada 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Wyślij mi ten fotel ;-)
MartiniRacing Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam, chciałem się was poradzić, ktoś kolanem wygniótł fotel który wyglądał bdb jesteśmy w stanie go uratować czy pozostaje szukać nowego ? szkoda mi trochę. Każdy pomył będzie dla mnie cenny. Dziękuję http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d485103a9990d7b5
MSdetail Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam, chciałem się was poradzić, ktoś kolanem wygniótł fotel który wyglądał bdb jesteśmy w stanie go uratować czy pozostaje szukać nowego ? szkoda mi trochę. Każdy pomył będzie dla mnie cenny. Dziękuję http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d485103a9990d7b5 Mam ten sam samochód z tą samą skórą i miałem ten sam problem. Po podgrzaniu skóry ładnie się naciągnęła. Robiłem to prasując żelazkiem do skóry przez papier teflonowy. Zwykłym żelazkiem też można tylko trzeba robić na sucho, bez wody. Jaki silnik i przebieg ? tak z ciekawości
MartiniRacing Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam, chciałem się was poradzić, ktoś kolanem wygniótł fotel który wyglądał bdb jesteśmy w stanie go uratować czy pozostaje szukać nowego ? szkoda mi trochę. Każdy pomył będzie dla mnie cenny. Dziękuję http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d485103a9990d7b5 Mam ten sam samochód z tą samą skórą i miałem ten sam problem. Po podgrzaniu skóry ładnie się naciągnęła. Robiłem to prasując żelazkiem do skóry przez papier teflonowy. Zwykłym żelazkiem też można tylko trzeba robić na sucho, bez wody. Jaki silnik i przebieg ? tak z ciekawości mówisz że zwykłe żelazko i papier teflonowy wystarczy? jest to bezpieczne dla skóry? tak było pare dni temu: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/f114acee4c82bc80 silnik 5l przebieg oryginał 175 tys
Korzeń76 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dzięki za praktyczne rady, tego wlaśnie szukałem dzisiaj
krajesiak Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2016 Panowie czy znacie może jakąś osobę bądź firmę w Warszawie bądź okolicy, która naprawi mi za rozsądną kwotę pęknięcie na eko skórze? Da się to w ogóle naprawić? Foto: http://i68.tinypic.com/1zcprn7.jpg http://i66.tinypic.com/j7rc0l.jpg
dominiczek9518 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam, Czy jest ktoś w stanie mi doradzić jak naprawić takie pęknięcia, które pojawiły się nawet nie wiem kiedy Szew cały a skóra pękła. Poniżej załączam zdjęcie pęknięć:
Moriente Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2017 Metode z zelazkiem na sto procent uskutecznie, moze okazac sie cenna rada. Natomiast mam pytanie, czy jezeli ktos rozdarl kawalek skory na boczku drzwi (brakuje troche skory ok. 2cm x 1cm), czy w takim przypadku jedyne co zostaje to odwiedzenie tapicera, czy istnieje mozliwosc podklejenia zwisajacego materialu i uzupelnienia ubytku szpachla do skory? Ooops troche odgrzalem temat.
zegarek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Panowie czy znacie może jakąś osobę bądź firmę w Warszawie bądź okolicy, która naprawi mi za rozsądną kwotę pęknięcie na eko skórze? Da się to w ogóle naprawić? Nie naprawia się tego, bo zaraz popęka. Tylko wymiana kawałka na nowy. Dodane po 5 minutach 29 sekundach: Witam,Czy jest ktoś w stanie mi doradzić jak naprawić takie pęknięcia, które pojawiły się nawet nie wiem kiedy Szew cały a skóra pękła. Poniżej załączam zdjęcie pęknięć: Płynną skórą (polecam Colourlock do takich pęknieć) uzupełnisz te ubytki. Następnie podfarbować. Można to zrobić punktowo z dużą precyzją, że nie trzeba wychodzić poza pęknięcia.
BUD Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Wie ktos moze gdzie mozna zrobic kurs detailingu wnetrza?
Lukasz1988 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Czy szpachla do skóry Heavy Filler furniture clinic będzie odpowiednia do naprawy pęknięcia wierzchniej warstwy skóry?
zegarek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zależy od pęknięcia i jego umiejscowienia. Nie wszystko da się naprawić skutecznie, aby nie popękało po niedługim czasie.
Polfat Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 W zakupionym aucie mam niestety uszkodzony fotel kierowcy: Sprzedający dał mi zestaw naprawczy który wcześniej zakupił: Niestety instrukcja jest dosyć ogólna i trochę się boje zabierać za to żeby jeszcze bardziej nie spierdzielić fotela. Może ktoś bawił się takim zestawem lub podobnym i podpowie co dokładnie mam zrobić żeby naprawić to uszkodzenie??? Czy rodzaj uszkodzenia oraz jego miejsce kwalifikuje się do naprawy?
keczup Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jak naprawić takie przetarcia ? bmw
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Delikatnie wyrównać zadrapania papierkiem i zestaw Colourlock: GLD->farba->versiegelung (lub jakaś powłoka)
Rekomendowane odpowiedzi