Moderator krd Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Dziś test w delikatnie mówiąc w mało sterylnych warunkach Samochód brudny po trasie 400km. Co dużo mówić, pełno robali z przodu i pyłu z klocków na felgach Użyłem 50ml piany na pełny zbiornik w Glorii. Test oczywiście sponsorowany przez naszego partnera forumowego SONAX PROFILINE. Wnoski? Byłem zaskoczony, że zmyło w zasadzie wszystkie robale. Nie musiałem w ogóle zbliżać lancy np. do lusterek. Owady spłynęły same. Oczywiście kilka sztuk zabłąkało się w różnych zakamarkach zderzaka, ale jak na mycie bezdotykowe to jestem mile zaskoczony. Piana może nie jest tak mięsista jak inne, których używałem. Jednak nie ujmuje jej to niczego jeśli chodzi o działanie. Do tego świetnie pachnie. Jakiś eukaliptus, mięta czy podobne klimaty. Prawie jak syrop na kaszel No i jak widać później warstwy QD nie naruszyło PS. Jak dobrze pójdzie to w weekend dołożę test z mycia z użyciem lancy PA.
Piotrek Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Test jak zwykle Ile worków złota sobie za to liczą ? Jaka najmniejsza pojemność?
Moderator krd Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Z tego co widzę to w cenniku, który dostałem nie ma piany 661, a jest 660. Jeśli ceny są zbliżone to za 10L wyszłoby nieco ponad 200zł
hihol Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Najmniejsze opakowanie 10L? Mozna to kupic blizej niz w ebay de? Ile trzymales piane na lakierze i jaka temeratura otoczenia?
Moderator krd Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 To są produkty z serii Profiline, czyli przeznaczone do myjni i studiów detailingowych. Stąd mało detaliczne pojemności Nie wiem jaką politykę sprzedaży dla końcowych użytkowników ma Sonax Polska, musisz sam spytać ich forumowego przedstawiciela Piana leżała na lakierze maksymalnie 5 minut w temperaturze około 26 stopni.
atvmmz Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 krd A masz możliwość sprawdzenie jakie ma Ph? Na fabii nie leży Mohs?
Moderator krd Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Wg producenta pH: 7,5 – 8,5. Leży Mohs gdzieś pod spodem pewnie
Moderator krd Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udało się podziałać z lancą PA. 100ml piany na "czystym" Tolku Justyna stwierdziła, że wyszło za mocne stężenie bo piana była dość ciężka i za szybko spływała pod swoim ciężarem. Stąd na Felicię dałem 75-80ml. Ostatnie dwa zdjęcia prezentują jak piana spływając zabrała ze sobą cały brud niczym lodowiec Nie mam już zdjęć po, ale chyba jesteście w stanie sobie wyobrazić, że po prostu było ok. Luźny brud zszedł, koła się dość ładnie domyły, ale to pewnie z racji powłoki. Zapach w trakcie pracy w PA jeszcze mocniej wyczuwalny jak w Glorii. Ja jestem na tak
kamil_rosen Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wszystko fajnie, tylko mógł by przedstawiciel się wypowiedzieć ile kosztuje, gdzie kupić albo "pchnąć" towar do sklepów partnerskich, bo jestem pewny, że nie ma na forum osoby która sobie kupi ot tak 10l piany jednego rodzaju, choćby jak była dobra. Musi być minimum 1l żeby się to sprawdziło BTW co to za środek do mycia felg, krwawiący, jest jakiś odpowiednik w Polskich sklepach?
Geniusz Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 DO felg to w każdym TESCO ten produkt powinienes dostać
SONAX PROFILINE Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Bardzo dziękuję za test - wyszedł ślicznie Ukłony i podzekowania Dodane po 16 minutach 43 sekundach: Wszystko fajnie, tylko mógł by przedstawiciel się wypowiedzieć ile kosztuje, gdzie kupić albo "pchnąć" towar do sklepów partnerskich, bo jestem pewny, że nie ma na forum osoby która sobie kupi ot tak 10l piany jednego rodzaju, choćby jak była dobra. Musi być minimum 1l żeby się to sprawdziło BTW co to za środek do mycia felg, krwawiący, jest jakiś odpowiednik w Polskich sklepach? Uszanowanie Bardzo trafna uwaga - pracujemy bardzo mocno nad ogólną dostępnością. Będziemy jednak mieli problem z pojemnościami produkty są w głównej mierze oferowane firmom świadczącym usługę detailingu Biorąc jednak pod uwagę, że w ostatnim czasie nowości (np. pasty polerskie) są już dostępne w pojemnościach 250 ml, może w przyszłości pojawią się i piany.
Rekomendowane odpowiedzi