coobah Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 W ubiegłym roku po wrzuceniu jednej z moich relacji odezwał się do mnie kolega S1mAQ z Peugeot Klubu. Wymieniliśmy jakieś PW odnośnie korekty lakieru na jego P407 i temat ucichł. Natomiast całkiem niedawno temat powrócił Ponownie wymieniliśmy parę PW i takim oto sposobem zawitał do mnie czarny Peugeot 407. A wyglądał tak: W słoneczku defekty prezentowały się następująco: Sygnety i inne pierścienie zostawiły ślad po sobie Pokrywa bagażnika: Na początek lecimy z "odsmoleniem" auta: Tenzi Prix również coś tam podziałał: Szykujemy się do glinkowania: Wylana chemia na auto przyniosła skutek. Po masce i prawym boku auta nie było tragedii na glince: Rzut oka pod lampami: Auto trzeba przygotować do korekty: Coś tam próbujemy działać: Lampy również oberwały przed: w trakcie: Coś tam się odbija: Było tak: Robi się tak: Działamy też przy klamkach: Lakier czeka na zabezpieczenie: Jako zabezpieczenie lakieru wybór padł na Optimum Gloss-Coat. Powłoka poszła na karoserię i felgi: Użyte środki: - mycie: szampon Tenzi Neutro, APC Nielsen, jakiś płyn do naczyń do wymycia past polerskich, - odsmolenie: Prickbort + nafta oświetleniowa, glinka ValetPro żółta, - korekta: Skil 9955MA, Menzerna 400, 500, 1000, 2500, Koch Chemie Hochglanz Antihologram, IPA - zabezpieczenie plastiki + opony: Tenzi Gum Extra, - zabezpieczenie lakieru (karoseria + felgi): powłoka Optimum Gloss-Coat - mikrofibry, aplikatory, pędzelek Dziękuję za uwagę ps. Wiem, wiem, nadkola.... Ale tak miało właśnie zostać Link to comment Share on other sites More sharing options...
sardzent Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 zle to nie wyszlo ;-) ile godzin pracy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
epyck Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Ladnie wyszlo a tak btw to po co tyle past? Poo co 1000,500? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted July 25, 2015 Author Report Share Posted July 25, 2015 Czasowo około 40 godzin. A past sporo, bo różne kombinacje testowałem na powtórnie lakierowanych dwóch elementach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Degus Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
raszek01 Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Efekt zacny. A można jakąś listę użytych produktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybu Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Efekt super. Trochę te zaciski pasują efekt:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefiuu2509 Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Efekt fajny drzwi od strony kierowcy opadły i listwy się nie zgrywają tak rzuciło mi sie przy okazji w oczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted July 26, 2015 Moderator Report Share Posted July 26, 2015 jaka maszynka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 raszek01, lista jest na końcu, pod zdjęciami... grzybu, zgadzam się... mefiuu2509, coś właśnie przy nich było grzebane blacharsko-laierniczo... Domel, Skil 9955MA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts