coobah Posted July 25, 2015 Report Posted July 25, 2015 W ubiegłym roku po wrzuceniu jednej z moich relacji odezwał się do mnie kolega S1mAQ z Peugeot Klubu. Wymieniliśmy jakieś PW odnośnie korekty lakieru na jego P407 i temat ucichł. Natomiast całkiem niedawno temat powrócił Ponownie wymieniliśmy parę PW i takim oto sposobem zawitał do mnie czarny Peugeot 407. A wyglądał tak: W słoneczku defekty prezentowały się następująco: Sygnety i inne pierścienie zostawiły ślad po sobie Pokrywa bagażnika: Na początek lecimy z "odsmoleniem" auta: Tenzi Prix również coś tam podziałał: Szykujemy się do glinkowania: Wylana chemia na auto przyniosła skutek. Po masce i prawym boku auta nie było tragedii na glince: Rzut oka pod lampami: Auto trzeba przygotować do korekty: Coś tam próbujemy działać: Lampy również oberwały przed: w trakcie: Coś tam się odbija: Było tak: Robi się tak: Działamy też przy klamkach: Lakier czeka na zabezpieczenie: Jako zabezpieczenie lakieru wybór padł na Optimum Gloss-Coat. Powłoka poszła na karoserię i felgi: Użyte środki: - mycie: szampon Tenzi Neutro, APC Nielsen, jakiś płyn do naczyń do wymycia past polerskich, - odsmolenie: Prickbort + nafta oświetleniowa, glinka ValetPro żółta, - korekta: Skil 9955MA, Menzerna 400, 500, 1000, 2500, Koch Chemie Hochglanz Antihologram, IPA - zabezpieczenie plastiki + opony: Tenzi Gum Extra, - zabezpieczenie lakieru (karoseria + felgi): powłoka Optimum Gloss-Coat - mikrofibry, aplikatory, pędzelek Dziękuję za uwagę ps. Wiem, wiem, nadkola.... Ale tak miało właśnie zostać
epyck Posted July 25, 2015 Report Posted July 25, 2015 Ladnie wyszlo a tak btw to po co tyle past? Poo co 1000,500?
coobah Posted July 25, 2015 Author Report Posted July 25, 2015 Czasowo około 40 godzin. A past sporo, bo różne kombinacje testowałem na powtórnie lakierowanych dwóch elementach.
raszek01 Posted July 25, 2015 Report Posted July 25, 2015 Efekt zacny. A można jakąś listę użytych produktów?
grzybu Posted July 25, 2015 Report Posted July 25, 2015 Efekt super. Trochę te zaciski pasują efekt:(
mefiuu2509 Posted July 25, 2015 Report Posted July 25, 2015 Efekt fajny drzwi od strony kierowcy opadły i listwy się nie zgrywają tak rzuciło mi sie przy okazji w oczy
coobah Posted July 26, 2015 Author Report Posted July 26, 2015 raszek01, lista jest na końcu, pod zdjęciami... grzybu, zgadzam się... mefiuu2509, coś właśnie przy nich było grzebane blacharsko-laierniczo... Domel, Skil 9955MA
Recommended Posts