darkside Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Witam, czas na przetestowanie nowej pasty Reflex Antyhologram od dystrybutora POLYTOP (dziękuję za próbkę) Test był wykonywany na miękkim lakierze Hondy Jazz, sądzę że jest to lakier najlepszy do sprawdzenia efektu po samej paście. Konsystencja pasty jest dość rzadka, podchodzi trochę pod SF4000, bardzo dobrze mi się nią pracowało i do dobrego efektu wystarczył mały nakład siły. Polerowanie wykonywane przy pomocy Lare EPL 42v2 DA Poniżej umieszczam zdjęcia jako test preparatu. Namazane na lakierze Przygotowanie elementu Próbka Trochę 50/50 na małym odcinku Podsumowując jestem bardzo zadowolony z finalnego efektu po tej paście, mogę śmiało polecić. Ci którzy otrzymali próbki nowej pasty proszę o opinie czy również mają dobre wrażenia z pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannonn Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Wymyłeś i sprawdziłeś po tym efekt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator krd Posted July 7, 2015 Moderator Report Share Posted July 7, 2015 I jakim padem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkside Posted July 7, 2015 Author Report Share Posted July 7, 2015 Cannonn myte zawsze po tym IPA, żeby nie było ukrytych wad krd padem finish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitte Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 Bardzo ładnie się to prezentuje POLYTOP Gdybym tylko miał dostęp do maszyny to wziałbym próbkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldstarsgarage Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Efekt wow jest w weekend zabieram się za swoją butelkę tylko pomęczę się nad twardym lakierem. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dawid.zu Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Wrzućcie jakąś relację na twardym lakierze bo ludzie ciekawi. Może ktoś porówna do Kocha antihologram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artih Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Niestety bez zdjęć ale na kilku autach pasta wypróbowana, więc moje spostrzeżenia. Na co dzień używamy Koch Antihologram, więc porównuję do niej. Zdecydowanie jest to poziom Kocha AH Bardzo fajna pasta, długo się wypracowuje - u nas zawsze przecierana zmywaczem do silikonu (bo po IPA nie raz już był zonk). Mimo wszystko uważam, że fotki powyżej albo na bardzo miękkim lakierze albo właśnie słabo wymyte przez IPA. Nie da się takich efektów uzyskać (także Kochem) nawet na średnim lakierze. Pasta największy pazur pokazuje przy wykańczaniu delikatnych PianoBlack Zdecydowanie godna polecenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkside Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Niestety bez zdjęć ale na kilku autach pasta wypróbowana, więc moje spostrzeżenia.Na co dzień używamy Koch Antihologram, więc porównuję do niej. Zdecydowanie jest to poziom Kocha AH Bardzo fajna pasta, długo się wypracowuje - u nas zawsze przecierana zmywaczem do silikonu (bo po IPA nie raz już był zonk). Mimo wszystko uważam, że fotki powyżej albo na bardzo miękkim lakierze albo właśnie słabo wymyte przez IPA. Nie da się takich efektów uzyskać (także Kochem) nawet na średnim lakierze. Pasta największy pazur pokazuje przy wykańczaniu delikatnych PianoBlack Zdecydowanie godna polecenia Uważam, że było bardzo dokładnie wymywane IPA, tak lakier jest bardzo miękki jak to przystało na japończyka. Efekt widoczny na słońcu na jałowym lakierze bardzo dobrze wymytym IPA, zmywacza silikonowego nie posiadam w swoim asortymencie niestety. Artih jak będziesz pracował z tą pastą to zrób fotki i wrzuć dla porównania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artih Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Jutro trafi się jakiś PianoBlack zapewne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarekcw Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 W porównaniu do Sonax Maschinen Politur jak wypada? Bo nim na jeden etap leciałem też czarną Hondę CR-V w miarę młodą na padzie finishowym i nie pozostawił hologramów Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Używam tej pasty i naprawdę można powiedzieć o niej wiele dobrego Śmiało stawiam ją na równi z Kochem AH, jedynie Sonax Profiline jest w mojej opinii od niej lepszy ale produkt mega godny polecenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej WTN Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 W czym Sonax jest lepszy od Kocha i Polytopa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
And1 Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Efekt faktycznie bardzo przyjemny. Dzięki za relacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
nefifer13 Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Używam tej pasty i naprawdę można powiedzieć o niej wiele dobrego Śmiało stawiam ją na równi z Kochem AH, jedynie Sonax Profiline jest w mojej opinii od niej lepszy ale produkt mega godny polecenia Masz na myśli ProfiLine Cut & Finish czy ProfiLine EX?Kocha znam i cenię, a chętnie spróbował bym coś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Używam tej pasty i naprawdę można powiedzieć o niej wiele dobrego Śmiało stawiam ją na równi z Kochem AH, jedynie Sonax Profiline jest w mojej opinii od niej lepszy ale produkt mega godny polecenia Masz na myśli ProfiLine Cut & Finish czy ProfiLine EX?Kocha znam i cenię, a chętnie spróbował bym coś innego. Sonax jak dla mnie mimo wszystko numer 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neneschek Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Witam:) pisze z zapytaniem ogólnie o pasty Polytop. Pracowalem na nich dluzszy czas, wykonujac zarowno szlifowanie jak polerowanie lakieru. Chciałbym sie dowiedziec czy: Polytop jest lepszy od 3M lub Menzerny? Posiadam paste szlifierska 3M zielony korek, oraz politure Polytop OneStepPlus. Potrzebuje teraz pasty zabezpieczajacej lakier, uszczelniajacej po szlifowaniu. Zastanawiam sie nad Polytop Antyhologram lub 3M 09377 czerwony korek. Czy moge liczyc na Wasza pomoc? Lub rade co najlepiej zastosowac po szlifowaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts