Jump to content

Systemy: Megs Solo, Sholl S17

Recommended Posts

Witajcie szanowni koledzy.

Łukasz, wrzuć to gdzieś, byle nie do kosza.

Pytanie, co sądzicie o systemach typu jak w tytule.

Osobiście widziałem jak nOx działa na s17. Moge powiedzieć, że system sie sprawdza.

A co z Solo Megs'a?

Są jakieś inne systemy?

Podpowiedzcie, i wypowiedzcie się.

Może nasi koledzy, z mniejszym zasobem kasy coś z tego wyciągną (nie każdego stać na zakup kompletu padów i kompletu past ściernych).

• Administrator
A co z Solo Megs'a?

Używam SOLO Megsa, ale tylko padów i wełniaków. Mają świetne wełniaki - są cienkie i są 2 rodzaje - mocny i słabszy. Ze względu na to, że są cienkie łatwo się nimi pracuje. Julek widział jak ładnie zdejmuje się nimi zmatowienie po papierze ściernym - nawet hologramów za wiele nie było.

soloproductsimg.jpg

Są jeszcze pady - żółty i czarny - obydwa z takimi nacięciami, które w porównaniu do "pełnych" padów powodują wytwarzanie mniejszej ilości ciepła. Dodatkowo jakoś lepiej mi się nimi wykańcza powierzchnię - nawet po użyciu PP ładnie wygląda powierzchnia. Używałem ich z M105/205 oraz Menzerną i świetnie się to sprawdza.

Za to nie wiem czemu, ale nie do końca byłem zadowolony z użycia ich z Flex'em mimośrodowym - na lakierze ostały takie powiedzmy 0,1mm dzióbki (nie wiem jak to określić, ale Arek powinien lepiej opisać o co mi chodzi, bo on to zauważył jak ocenialiśmy powierzchnię po użyciu takiej kombinacji). Albo wynika to z tego, że z takim rodzajem maszyny one się nie sprawdzają, albo była to zła metoda użycia przeze mnie - robiłem nimi na Flex'ie pierwszy raz więc tutaj też można się doszukiwać problemu.

Nie używałem za to past polerskich z sytemu SOLO więc na ich temat się nie wypowiem. Podobno są przystosowane typowo pod te pady, ale tak jak mówię nie jestem w stanie tego potwierdzić.