Przemek Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Witajcie szanowni koledzy. Łukasz, wrzuć to gdzieś, byle nie do kosza. Pytanie, co sądzicie o systemach typu jak w tytule. Osobiście widziałem jak nOx działa na s17. Moge powiedzieć, że system sie sprawdza. A co z Solo Megs'a? Są jakieś inne systemy? Podpowiedzcie, i wypowiedzcie się. Może nasi koledzy, z mniejszym zasobem kasy coś z tego wyciągną (nie każdego stać na zakup kompletu padów i kompletu past ściernych). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Łukasz Posted February 7, 2010 Administrator Report Share Posted February 7, 2010 A co z Solo Megs'a? Używam SOLO Megsa, ale tylko padów i wełniaków. Mają świetne wełniaki - są cienkie i są 2 rodzaje - mocny i słabszy. Ze względu na to, że są cienkie łatwo się nimi pracuje. Julek widział jak ładnie zdejmuje się nimi zmatowienie po papierze ściernym - nawet hologramów za wiele nie było. Są jeszcze pady - żółty i czarny - obydwa z takimi nacięciami, które w porównaniu do "pełnych" padów powodują wytwarzanie mniejszej ilości ciepła. Dodatkowo jakoś lepiej mi się nimi wykańcza powierzchnię - nawet po użyciu PP ładnie wygląda powierzchnia. Używałem ich z M105/205 oraz Menzerną i świetnie się to sprawdza. Za to nie wiem czemu, ale nie do końca byłem zadowolony z użycia ich z Flex'em mimośrodowym - na lakierze ostały takie powiedzmy 0,1mm dzióbki (nie wiem jak to określić, ale Arek powinien lepiej opisać o co mi chodzi, bo on to zauważył jak ocenialiśmy powierzchnię po użyciu takiej kombinacji). Albo wynika to z tego, że z takim rodzajem maszyny one się nie sprawdzają, albo była to zła metoda użycia przeze mnie - robiłem nimi na Flex'ie pierwszy raz więc tutaj też można się doszukiwać problemu. Nie używałem za to past polerskich z sytemu SOLO więc na ich temat się nie wypowiem. Podobno są przystosowane typowo pod te pady, ale tak jak mówię nie jestem w stanie tego potwierdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Posted February 7, 2010 Author Report Share Posted February 7, 2010 a jak cenowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Łukasz Posted February 7, 2010 Administrator Report Share Posted February 7, 2010 a jak cenowo? Nie jest źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts