Killaz Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Cześć, Kupiłem auto którym poprzedni właściciel woził swojego psa. Cały czas wyczuwalna jest w wewnątrz delikatna, ale charakterystyczna woń tego zwierzaka. Każdy kto wsiądzie od razu zwraca uwagę, że "dziwnie pachnie". Czytałem o tym trochę i z tego co rozumiem, najpierw ozonowanie a potem pranie tapicerki? Czy może odwrotna kolejność? Kupiłem jakiś tani absorber zapachów, zobaczymy czy to coś da, ale szczerze wątpię.
dunga Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2015 Odwrotna kolejność. Najpierw wyprać, później konkretnie ozon i zapomnisz o tym zapachu.
miasolek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Poza praniem tapicerki proponowałbym też gruntowne sprzątanie wnętrza, a potem ozonowanie i założenie jakiegoś fajnego zapachu samochodowego
SONAX PROFILINE Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Cześć, Kupiłem auto którym poprzedni właściciel woził swojego psa. Cały czas wyczuwalna jest w wewnątrz delikatna, ale charakterystyczna woń tego zwierzaka. Każdy kto wsiądzie od razu zwraca uwagę, że "dziwnie pachnie". Czytałem o tym trochę i z tego co rozumiem, najpierw ozonowanie a potem pranie tapicerki? Czy może odwrotna kolejność? Kupiłem jakiś tani absorber zapachów, zobaczymy czy to coś da, ale szczerze wątpię. Cześć - na szczęście Twój kłopot nie jest odosobniony (sam mam dwa duże psy) Jedną z możliwości jest zastosowanie "Neutralizatora zapachów" tj. preparatu, który oprócz esencji zapachowych posiada w swoim składzie substancje odkażające. Nie zastępuje jednego smrodu drugim (mocniejszym i bardziej przyjemnym). Neutralizatorem możesz spryskać powierzchnie, które są najbardziej przesiąknięte nieprzyjemnym zapachem (lub całość tekstyliów jeżeli chcesz). Jeżeli po kilku aplikacjach zapach będzie wyczuwalny - pranie W ofercie SONAX jest taki produkt - kod producenta 292241. Zapach pozostawiony przypomina trochę zieloną herbatę Ps. Pranie i ozonowanie oczywiście też jest rozwiązaniem (najpewniejszym w dodatku).
Eryk Grzeszkowiak Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2016 Ja bym zastosował wszystkie sposoby czyli: 1. solidne odkurzenie całego wnętrza 2. kompleksowe pranie tapicerki metodą ekstrakcji 3. aplikacja środka do neutralizacji zapachów ( chemspec ma dobre środki ) 4. Ozonowanie całego wnętrza Po tych zabiegach nie powinno być problemu z przykrym zapachem.
Moderator psemo Opublikowano 24 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2019 2 godziny temu, Arko napisał: Proponuję konkretne odkurzanie połączone z czyszczeniem tapicerki. Dodatkowo dodałabym jakiś nowy, dobry zapach do samochodu i powinno być ok No to zabłysnąłeś w wątku sprzed 3 lat
deejay24h Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2019 16 godzin temu, psemo napisał: No to zabłysnąłeś w wątku sprzed 3 lat Kto wie może nadal śmierdzi
Morfeusz Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2019 Choć temat ciekawy . Kupiłem dwa miesiące temu opla zafirę w którym jeździł pies . Czuć psem mimo wielokrotnego odkurzania , mycia i wietrzenia . Jeszcze chyba zostaje pranie tapicerki i ozonowanie klimy .
Rekomendowane odpowiedzi