Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tzw. RURA MOCY ;)

Auto naprawdę ma kopa - 5.7 s / 100 km/h z tego co pamiętam. No i jazda w zimę dzięki 4x4 staje się przyjemniejsza ;)

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetny efekt, uwielbiam te auta i aż ciężko wzrok oderwać:) Miałem przyjemność jeździć 2,4T 200km, osiągi kapitalne, no i sam komfort jazdy również, a co dopiero R AWD:D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

no i stało się :( Na aucie pojawiły się małe ryski ... Trochę mnie to martwi, ponieważ auto było myte dosłownie z 5 razy od czasu korekcji i to z największą starannością zachowując wszelkie zasady poprawnego mycia auta. Suszone było wręcz z aptekarską precyzją a i tak coś powstało :/ Czy lakiery volvo są tak miękkie, czy może źle zabezpieczyłem ten lakier ?? Jakie są wasze obserwacje ? Rysy są naprawdę mikro - jak pokazałem je koledze nie związanym z detailingiem to mi powiedział, żebym się stuknął w głowę - nie mówiąc już o tym że z 5 minut się przyglądał zanim powiedział, że coś zauważył. Ale ja je widzę codziennie :( Macie jakiś pomysł ??

Opublikowano

Jest jeden sposób na to aby rysy nie powstwawały :)

szyjesz pokrowiec z ultra delikatnej mikrofibry i zamykasz z garażu lub robisz próżniowy garaż :D

Opublikowano

Na lakierze po korekcji zawsze będzie widać bardziej nowe rysy. Nie uchronisz się przed nimi - tym bardziej ,że nie masz pewności czy Ty zrobiłeś coś źle - przecież nie jesteś 24h/dobe przy aucie.

Opublikowano

ja ostatnio widziałem auto, które robiłem po 3 zimowych miesiącach. nie miało ani jednej ryski. całą zimę stało w garażu i nie jeździło. :ad:

utrzymanie auta bez ani jednej rysy po korekcie lakieru jest możliwe tylko w teorii...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda super.

Reflektory też były polerowane?

Nie przejmuj się drobnymi ryskami, wolałbym mieć R-ke z milionem rysek niż to co mam bez ani jednej ryski :D