Maciekk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Cześć. Moje auto pokryte jest czarnym metalikiem. Nie mam dostępu do wody, wiec zmuszony jestem do korzystania z myjek bezdotykowych . Do tej pory w moim skromnym zestawie są dwa wiadra, Meguiars Endurance Tire Gel, coś do szyb i pędzelki. Chciałbym się powoli doposażać . Moja wstępna lista : Z zewnątrz : - SG Slee&Bubbly Premium Car Bath 0,5l - Car Pro Wool Wash Mitt - Ręcznik do osuszana( czy jeden wystarczy na cały samochód ? ) - Mac Serien Prickbort 1l - Tenzi Prix - Nielsen APC Cyclone Coś dodać, lub zmienić? Na początek chciałbym wyposażyć się w najpotrzebniejszych pomocników i powoli uzbierać cały arsenał .
Piotrek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Maciekk, Z zewnątrz to co napisałeś jest poprawne. Jeden ręcznik starczy do osuszenia. Możesz dodać coś do mycia felg ( jeżeli nie chcesz używać Iron Offa), coś do gruntownego przygotowania opon przed położeniem dressingu ( ADBL , DG #701 ). Przydać się może jakiś QD do odświeżenia po myciu. Możesz pomyśleć o preparacie hydrofobowym na szyby. Zawsze warto mieć więcej aplikatorów, mikrofibr.
Maciekk Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Chciałbym nawoskować auto, bo na razie jeździ bez żadnego ale nie wiem jaki wosk będzie odpowiedni do mojego lakieru ( zastanawiałem się między Soft 99 Fusso a Colinte 476). Jako cleaner postawiłem na Prima Amigo. Czy po użyciu prixa i prickborta, potrzeba jeszcze glinkować lakier ?
sebek1993 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Na Twoim miejscu stawiałbym na Fusso to zależy kiedy glinkowałeś i jak auto użytkujesz, jednak ja bym wyglinkował
Maciekk Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Auto jeszcze dziewicze , nie glinkowane i nie polerowane .
sebek1993 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 To sam sobie odpowiedziałeś że musisz wyglinkowac
Maciekk Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2015 Jaka będzie dobra glinka do mojego przypadku ?
mario704 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Choćby żółta od Valet Pro
KapselK Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Jak chciałbyś średnią, niebieską od Velet Pro to mam na sprzedaż jeszcze 2/3.
sebek1993 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Ja bym też wziął żółtą z ValetPRO
szpyrek Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 W tym przedziale cenowym wzialbym glinke SG, w testach z Valet'em wyszła lepiej.
mario704 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Ja używałem żółtej valet 4 razy i zawsze zero problemów.Cena dobra i spełnia swoje zadanie to po co kombinować
Gregor 29 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Z tego co pamiętam to wzmianka była w relacji kolegi Pajko -Renault Clio I- . Velet Pro również mam i polecam
szpyrek Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Czyli do samochodu który wcześniej nie był w ogole glinkowany to lepsza z Valeta będzie żółta czy niebieska glinka?
WaxItCar Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2015 Czyli do samochodu który wcześniej nie był w ogole glinkowany to lepsza z Valeta będzie żółta czy niebieska glinka? pomarańczowa jest delikatna a nawet jak dla mnie zbyt delikatna, żółta średnia (najbardziej popularna), niebieska agresywna-twarda. Jeśli nigdy nie miałeś do czynienia z glinką to polecam żółtą jak i małą lekturę odnośnie używania viewtopic.php?f=11&t=23
KingKong Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 W tym przedziale cenowym wzialbym glinke SG, w testach z Valet'em wyszła lepiej. W relacji moderatora Pajko glinka SG wypadła z tego co pamiętam fatalnie. Zdecydowanie lepsza jest żółta ValetPRO. W dodatku można kupić za 30zł na Allegro z wysyłką free. Pomarańczowa jak dla mnie nie działa.
mario704 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Też właśnie miałem przytoczyć pracę Pajko z tą glinką tylko umknęło mi która to relacja..po co kombinować za tę cene lepszej nie ma
Maciekk Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Co będzie lepsze do usunięcia hologramów ze świeżo malowanego i polerowanego elementu, Cherry Glaze czy Meguiars UC ? Niestety nie mam maszyny, więc cała operacja będzie ręczna.
mario704 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Cherry więcej zamaskuje jak usunie a zwłaszcza ręcznie
Rekomendowane odpowiedzi