Justyna Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Witam serdecznie Ostatnio w moje ręce wpadł bardzo fajnie i słodko pachnący szampon, więc postanowiłam go wypróbować Sponsorem testu jest Krzysiek krd Na początek kilka słów o szamponie: A Piece of Cake - By Daniel MillarJedyny w swoim rodzaju, unikalny szampon o rewelacyjnym kolorze, zapachu i właściwościach myjących. Zapach słodkiego marcepanu, neutralne pH, rozcieńczenie 1:500 i dodatki wzmacniające połysk po myciu! Pojemność: 500ml Sam szampon w fajnym złotym kolorze, który w słońcu mieni się drobinkami jakby miał w sobie perłę Butelka zgrabna, etykieta dobrej jakości, więc nie powinna się wycierać. Wszystko przejrzyste i czytelne Do wiadra wlałam 35 ml szamponu na 15 litrów wody I spieniłam za pomocą myjki. Od razu zrobiła się bardzo gęsta i puszysta piana Zaczynamy mycie Rękawica sama ślizgała się po lakierze, a w wiadrze do płukania robiło się tyle samo piany co w wiadrze z szamponem Podsumowując: zalety: - świetny marcepanowy zapach, który unosi się cały czas podczas mycia - biorąc pod uwagę, że większość używa wiaderek 10 L, butelka 500 ml starczy na około 33 mycia co daje 2,30 zł na jedno mycie - neutralne pH, więc bezpieczny dla wosków - lekko podbija wygląd lakieru - świetna piana porównywalna z szamponem Nanolex Reactivating Shampoo - daje bardzo dobry poślizg rękawicy podczas mycia - domywanie na wysokim poziomie, ale tak naprawdę każdy szampon domywa zabezpieczone auta wady: - cena (74,90 zł za 500 ml) - dodatki wzmacniające połysk uniemożliwiają mycie auta w słońcu lub rozgrzanego lakieru. Wysycha wtedy bardzo szybko i pozostawia białe, trudne do usunięcia plamy. Czy kupiłabym go ponownie? Z pewnością tak, bo mycie dzięki zapachowi i pianie jest przyjemne
bienek Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Marcepan powiadasz... To już wiem, że nie kupię bo od razu bym go wypił chyba Uwielbiam marcepan..
Rekomendowane odpowiedzi