Jump to content

Przepocony Meguar's #16 - przyczyna , co dalej ?


Treys
 Share

Recommended Posts

Witam

 

Otóż dzisiaj otworzyłem M16 i moim oczom ukazało się to

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/508 ... 1b9e4.html

 

wosk wygląda albo raczej jest przepocony ,z jakiej przyczyny ? nie wiem zawsze był trzymany w temperaturze pokojowej nigdy się nie przegrzał czy nawet zmarzł trzymam go z PB NB oraz Coli a one wyglądają jak powinny tylko z M16 się coś stało teraz :

 

1. Wyrzucić i kupić nowy ?

2. Wygrzać go w gorącej wodzie a później ochłodzić w zimnej aż stwardnieje

3. szukam innej opcji niż te 2 wyżej...

Link to comment
Share on other sites

Standart, wrazliwy na temperature.

Moj ma podobnie. Wsadz do lodowki.

a mam go jakoś podgrzewać ? czy wstawić tak jak jest bo jak wiadomo woski nie powinny być przemrażane więc jaki +/- czas w lodówce ?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator
Ja trzymam w lodowce +8 stopni.

pzdr :)

ja nie będę trzymał w lodówce osobistej jeszcze nie mam :D interesuje mnie co zrobić w obecnej chwili wsadzić go na ileś tam godzin do lodówki ?

Tak, albo do chłodnego zacienionego miejsca.

Niektóre produkty trzymam w piwnicy w torbach termoizolacyjnych.

Link to comment
Share on other sites

Wsadziłem do lodówki na noc i zastygnął ;) teraz przeniosłem go do piwnicy w ciemne miejsce , będę się musiał w jakaś lodówke/winiarke do 300 zł zaopatrzyć na woski chyba

 

-- 20 maja 2015, o 23:29 --

 

Jednak po kilku godzinach w ciemnym miejscu gdzie temperatura jest około 10-12 stopni wosk znów się jakby przepocił :/ mniej bo mniej ale jednak tylko M16 tak mają ? oraz czy po takim czymś nie traci on swoich wartości ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.