Jump to content

Przepocony Meguar's #16 - przyczyna , co dalej ?

Recommended Posts

Posted

Witam

Otóż dzisiaj otworzyłem M16 i moim oczom ukazało się to

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/508 ... 1b9e4.html

wosk wygląda albo raczej jest przepocony ,z jakiej przyczyny ? nie wiem zawsze był trzymany w temperaturze pokojowej nigdy się nie przegrzał czy nawet zmarzł trzymam go z PB NB oraz Coli a one wyglądają jak powinny tylko z M16 się coś stało teraz :

1. Wyrzucić i kupić nowy ?

2. Wygrzać go w gorącej wodzie a później ochłodzić w zimnej aż stwardnieje

3. szukam innej opcji niż te 2 wyżej...

• Moderator
Posted

Standart, wrazliwy na temperature.

Moj ma podobnie. Wsadz do lodowki.

Posted
Standart, wrazliwy na temperature.

Moj ma podobnie. Wsadz do lodowki.

a mam go jakoś podgrzewać ? czy wstawić tak jak jest bo jak wiadomo woski nie powinny być przemrażane więc jaki +/- czas w lodówce ?

• Moderator
Posted

Ja trzymam w lodowce +8 stopni.

pzdr :)

Posted

ja nie będę trzymał w lodówce osobistej jeszcze nie mam :D interesuje mnie co zrobić w obecnej chwili wsadzić go na ileś tam godzin do lodówki ?

• Moderator
Posted

ja nie będę trzymał w lodówce osobistej jeszcze nie mam :D interesuje mnie co zrobić w obecnej chwili wsadzić go na ileś tam godzin do lodówki ?

Tak, albo do chłodnego zacienionego miejsca.

Niektóre produkty trzymam w piwnicy w torbach termoizolacyjnych.

Posted

Wsadziłem do lodówki na noc i zastygnął ;) teraz przeniosłem go do piwnicy w ciemne miejsce , będę się musiał w jakaś lodówke/winiarke do 300 zł zaopatrzyć na woski chyba

-- 20 maja 2015, o 23:29 --

Jednak po kilku godzinach w ciemnym miejscu gdzie temperatura jest około 10-12 stopni wosk znów się jakby przepocił :/ mniej bo mniej ale jednak tylko M16 tak mają ? oraz czy po takim czymś nie traci on swoich wartości ?

• 1 month later...
Posted

Małe pytanie, każdy wosk najlepiej trzymać w chłodniejszym miejscu czy akurat ten jest taki wrażliwy?;)

Posted

Mój tak samo wygląda a leży ciągle w chłodnym miejscu (w tym samym miejscu co inne woski oraz kosmetyki). Wg mnie taki typ, nic z tym nie zrobisz.