Treys Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Witam Otóż dzisiaj otworzyłem M16 i moim oczom ukazało się to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/508 ... 1b9e4.html wosk wygląda albo raczej jest przepocony ,z jakiej przyczyny ? nie wiem zawsze był trzymany w temperaturze pokojowej nigdy się nie przegrzał czy nawet zmarzł trzymam go z PB NB oraz Coli a one wyglądają jak powinny tylko z M16 się coś stało teraz : 1. Wyrzucić i kupić nowy ? 2. Wygrzać go w gorącej wodzie a później ochłodzić w zimnej aż stwardnieje 3. szukam innej opcji niż te 2 wyżej...
Moderator Domel Opublikowano 19 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Standart, wrazliwy na temperature. Moj ma podobnie. Wsadz do lodowki.
Treys Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Standart, wrazliwy na temperature.Moj ma podobnie. Wsadz do lodowki. a mam go jakoś podgrzewać ? czy wstawić tak jak jest bo jak wiadomo woski nie powinny być przemrażane więc jaki +/- czas w lodówce ?
Moderator Domel Opublikowano 19 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja trzymam w lodowce +8 stopni. pzdr
Treys Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja trzymam w lodowce +8 stopni.pzdr ja nie będę trzymał w lodówce osobistej jeszcze nie mam interesuje mnie co zrobić w obecnej chwili wsadzić go na ileś tam godzin do lodówki ?
Moderator Domel Opublikowano 19 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja trzymam w lodowce +8 stopni.pzdr ja nie będę trzymał w lodówce osobistej jeszcze nie mam interesuje mnie co zrobić w obecnej chwili wsadzić go na ileś tam godzin do lodówki ? Tak, albo do chłodnego zacienionego miejsca. Niektóre produkty trzymam w piwnicy w torbach termoizolacyjnych.
Treys Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 Wsadziłem do lodówki na noc i zastygnął teraz przeniosłem go do piwnicy w ciemne miejsce , będę się musiał w jakaś lodówke/winiarke do 300 zł zaopatrzyć na woski chyba -- 20 maja 2015, o 23:29 -- Jednak po kilku godzinach w ciemnym miejscu gdzie temperatura jest około 10-12 stopni wosk znów się jakby przepocił mniej bo mniej ale jednak tylko M16 tak mają ? oraz czy po takim czymś nie traci on swoich wartości ?
Rynek Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Małe pytanie, każdy wosk najlepiej trzymać w chłodniejszym miejscu czy akurat ten jest taki wrażliwy?
czarekcw Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Mój tak samo wygląda a leży ciągle w chłodnym miejscu (w tym samym miejscu co inne woski oraz kosmetyki). Wg mnie taki typ, nic z tym nie zrobisz.
Rekomendowane odpowiedzi