krzygaj Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witajcie Jakiś czas temu kupiłem z kraju ryżu rękawicę do mycia, która przed pierwszym użyciem wyglądała tak: Już po pierwszym użyciu kiedy wyschła wygląda tak: Jak widać włosy skręciły się - i jest to raczej naturalny objaw naturalnego włosia. Jednakże chciałem ją po każdym myciu przywracać do stanu "puszystości" - zacząłem nawet ją rozczesywać, ale co zrozumiałe na szczotce zostawały włosy i z biegiem czasu zrobiłaby się łysa. Chciałem się Was poradzić co robić po jej użyciu by była puszysta jak przed zakupem? Po głowie mi chodzi odwirowywanie jej w pralce, ale nie wiem czy to dobry pomysł? Dzięki za pomoc
cannonn Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Spróbuj najpierw wyczesać na mokro.
impex Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Po płukaniu musisz dobrze strzepać i wtedy wieszasz na jakimś haczyku do całkowitego wyschnięcia.
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Rozczesuj.ale nie za czesto bo wyrywa sie włosy grzebieniem.
Tommy Lee Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 cannonn, Na mokro jest gorzej, kiedyś tak chciałem rozczesać kołtun w swojej rękawicy Gtechniq i wyrwał się cały pukiel włosów
zegarek Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jeśli estetyka jest tak ważna, to jedną kupić do leżenia i patrzenia, a drugą do mycia. Jeśli włos się prostuje po zmoczeniu, to czesanie nie jest wymagane. Wydłuży to żywotność każdej wełnianej rękawicy.
krzygaj Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Po głowie chodzi mi też taki szatański pomysł aby ją przystrzyc i zostawić włosy gdzieś długości 3-4cm Ewentualnie mogę jej nie ruszać i obserwować jaki to będzie miało wpływ - czy włosy będą jeszcze bardziej się skręcały czy nie
coded Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Po głowie chodzi mi też taki szatański pomysł aby ją przystrzyc i zostawić włosy gdzieś długości 3-4cm Ewentualnie mogę jej nie ruszać i obserwować jaki to będzie miało wpływ - czy włosy będą jeszcze bardziej się skręcały czy nie Ty tak na serio?
krzygaj Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 coded - to są tylko rozważania i to jest akurat krok ostateczny Chciałbym jak najdłużej utrzymać tą rękawicę w dobrej kondycji, bo fajnie się nią myje auto.
kamilgt Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 krzygaj, tak jak piszę Zegarek, jeśli po włożeniu do wiaderka z wodą włosy się prostują to nic z nią nie rób.
krzygaj Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ok sprawdzę - w razie jakby się nie prostowały, to chcę zrobić jak poniżej: - mokrą odwirować w pralce - po odwirowaniu strzepać - w ostateczności szczotkować Ewentualnie jak nie będzie to przeszkadzać to nic z nią nie robić po myciu. I tyle - w sumie nie będzie i tak wiecznie mi służyć. Dam znać czy i co pomogło.
KASA Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ja natomiast po wypłukaniu rękawicy w czystej wodzie, płuczę ją jeszcze w roztworze wody z solą (mała ilość) i dopiero suszę.
Rekomendowane odpowiedzi