Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałem w moim samochodzie odswieżyc chlapacze i pomyślałem ze pomaluje je plastidipem albo czymś podobnym (gumą w sprayu). Z tąd do Was pytanko czy to wytrzyma czy lepiej odpuścić taki zabieg?

Posted

zamiast plastidipa wolałabym zmatowić, na to podkład do plastiku i lakier strukturalny, które dłużej wytrzymają niż ta guma. Zależy jak użytkujesz auto i czy często dotykasz/ocierasz chlapaczami.

Posted

Plastidipa nie uzywałem, ale malowałem plastikowe elementy zderzaka Dinitrolem - kozacka struktura wyszła i trzymało sie jak złe na Volvo S60. Bez podkładu, zmatowione papiórem.

Polecam, jeśli chcesz uzyskać "chropowatą" strukturę.

Posted

af23258fd7a7265b6b25ec61512c219d.jpg

jak na razie trzyma się jak zły na zderzakach w busie, tylny zderzak to też stopień do paki, więc nie ma lekko, a nie widać żadnych uszkodzeń ;)

Posted

Super pomysł z tym lakierem strukturalnym, tzn faktura materiału i tak jest chropowata czy muszę go papierem sciernym matowić czy wystarczy odtłuscic i malować?

Posted

U mnie plastik był porysowany i trochę schodziła taka "wierzchnia warstwa", więc papierem opierdzieliłem - mała powierzchnia i szybko poszło. Ale jak masz bez rys i nic Ci nie schodzi, to odtłuść tylko - takie moje zdanie.

• 2 years later...
Posted

Taki nalot na chlapaczach, który niczym nie schodzi to czym potraktować?

all.jpg

Benzyna ekstrakcyjna nie daje rady. Nie wiem, czy to może guma ze starości taka się nie zrobiła. Tylko teraz jeśli użyję papieru ściernego, to zniszczę całą strukturę, natomiast jeśli pomaluję po samym tylko odtłuszczeniu, to może odłazić w tych miejscach. Macie jakieś pomysły?

• Administrator
Posted

Tire&Rubber Cleaner i zabezpiecz jakimś dressingiem do tworzyw zewnętrznych