emil_ek Posted April 6, 2015 Report Posted April 6, 2015 Witam, jakiś czas temu na poważnie postanowiłem się zabrać za pielęgnowanie mojego auta. I w tym celu stworzyłem poniższy zestaw. Proszę o opinie co mogę dodać bądź zmienić. Pierwszymi pacjentami będą srebrne Audi A3 i czerwona Alfa 147:) Mycie: - Pianownica PA - Piana K2 Sambo - APC Nielsen - Szampon SG Strawberry - Felgi Ironx - Smoła Prickbort - Metaliczne SG IRON OFF - Plastiki zewnętrzne Koch Chemie Nano - Plastiki wewnętrzne PB Natural Look - Glinka Vallet Pro Yellow Korekta - Maszyna K2 Pro - BP 75 mm - BP 125 mm - Pady Flexi 130 mm (biały, pomarańczowy, żołty) - Pady Flexi 80 mm (biały, pomarańczowy, żółty) - Pasty Menzerna (FG 400, PF 2500, SF 4000) - Koch Antihologram - Szyby Autoglym Glass Polish - IPA - Cleaner DJ Lime Prime - Wosk DJ Purple Haze - Wosk Colli 476 Akcesoria: - Rekawica Car Pro - Recznik Fluffy - Aplikator Tri Color - Mikrofibry - Aplikatory - Taśmy Proszę o opinię.
GreQu Posted April 6, 2015 Report Posted April 6, 2015 Pianę proponował bym od SG. Naprawdę piana godna polecenia, bardzo dobra cena do jakości. Sprawdzony produkt, neutral PH a piana z K2 nie wiadomo jak zareaguje. Sam używam piany od SG i z pianownicą PA robi świetną bitą śmietanę i usuwa bardzo ładnie brud.
emil_ek Posted April 6, 2015 Author Report Posted April 6, 2015 W sumie z ta piana mialem najwiecej watpliwosci. To tak zrobie, zmienie na SG. Nie mam przekonania co do APC. Mozna polecic cos godnego zaufania, czy w sumie wszystko zalezy od odpowiedniego stezenia??
Fitte Posted April 6, 2015 Report Posted April 6, 2015 W sumie z ta piana mialem najwiecej watpliwosci. To tak zrobie, zmienie na SG. Nie mam przekonania co do APC. Mozna polecic cos godnego zaufania, czy w sumie wszystko zalezy od odpowiedniego stezenia?? APC Nielsena jak najbardziej jest . Jeśli masz troszkę wiecej pieniążków to do pracy zewnatrz wziałbym SG Red Devil a do wewnątrz zapachowe APC Blinka.
GreQu Posted April 6, 2015 Report Posted April 6, 2015 W sumie z ta piana mialem najwiecej watpliwosci. To tak zrobie, zmienie na SG. Nie mam przekonania co do APC. Mozna polecic cos godnego zaufania, czy w sumie wszystko zalezy od odpowiedniego stezenia?? Ja używam APC ( pink ) od SG. Narazie nie zanosi sie na zmiany, bo jestem zadowolony z działania. 1 litr kosztuje 24 zł, chodź nie opłaca się w ogóle kupować w baniakach 1l, bo 5l kosztuje 78 zł
emil_ek Posted April 6, 2015 Author Report Posted April 6, 2015 Jeszcze mam pytanie odnosnie cleanera DJ Kime Prime czy bedzie odpowiedni do colli 476 i DJ purple haze??
Recommended Posts