Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

jakiś czas temu na poważnie postanowiłem się zabrać za pielęgnowanie mojego auta. I w tym celu stworzyłem poniższy zestaw. Proszę o opinie co mogę dodać bądź zmienić. Pierwszymi pacjentami będą srebrne Audi A3 i czerwona Alfa 147:)

Mycie:

- Pianownica PA

- Piana K2 Sambo

- APC Nielsen

- Szampon SG Strawberry

- Felgi Ironx

- Smoła Prickbort

- Metaliczne SG IRON OFF

- Plastiki zewnętrzne Koch Chemie Nano

- Plastiki wewnętrzne PB Natural Look

- Glinka Vallet Pro Yellow

Korekta

- Maszyna K2 Pro

- BP 75 mm

- BP 125 mm

- Pady Flexi 130 mm (biały, pomarańczowy, żołty)

- Pady Flexi 80 mm (biały, pomarańczowy, żółty)

- Pasty Menzerna (FG 400, PF 2500, SF 4000)

- Koch Antihologram

- Szyby Autoglym Glass Polish

- IPA

- Cleaner DJ Lime Prime

- Wosk DJ Purple Haze

- Wosk Colli 476

Akcesoria:

- Rekawica Car Pro

- Recznik Fluffy

- Aplikator Tri Color

- Mikrofibry

- Aplikatory

- Taśmy

Proszę o opinię.

Posted

Pianę proponował bym od SG. Naprawdę piana godna polecenia, bardzo dobra cena do jakości. Sprawdzony produkt, neutral PH a piana z K2 nie wiadomo jak zareaguje.

Sam używam piany od SG i z pianownicą PA robi świetną bitą śmietanę i usuwa bardzo ładnie brud.

Posted

W sumie z ta piana mialem najwiecej watpliwosci. To tak zrobie, zmienie na SG. Nie mam przekonania co do APC. Mozna polecic cos godnego zaufania, czy w sumie wszystko zalezy od odpowiedniego stezenia??

Posted
W sumie z ta piana mialem najwiecej watpliwosci. To tak zrobie, zmienie na SG. Nie mam przekonania co do APC. Mozna polecic cos godnego zaufania, czy w sumie wszystko zalezy od odpowiedniego stezenia??

APC Nielsena jak najbardziej jest :good:. Jeśli masz troszkę wiecej pieniążków to do pracy zewnatrz wziałbym SG Red Devil a do wewnątrz zapachowe APC Blinka.

Posted

Ja używam APC ( pink ) od SG. Narazie nie zanosi sie na zmiany, bo jestem zadowolony z działania. 1 litr kosztuje 24 zł, chodź nie opłaca się w ogóle kupować w baniakach 1l, bo 5l kosztuje 78 zł :D