Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej,

szukam opinii na temat szczotki Mothers Carpet & Upholstery Brush do tapicerki/wykładziny welurowej? Różni się ona czymś specjalnym od dobrej jakościowo szczotki do butów? :) Potrzebowałbym czegoś co nie uszkodzi welurowej wykładziny w mojej Astrze.

• 2 weeks later...
Posted

Pytanie inne acz sens podobny :) Mianowicie, czy widzicie jakieś przeciwwskazania stosowania gąbki polerskiej do mycia tapicerki na zasadzie spryskaj środkiem (testowo AG Interior Shampoo, docelowo Nielsen Nap Low Foam), wypracuj gąbką, wytrzyj MF?

Posted

wiggly, tu by się można zastanawiać czy zęby myć szczoteczką czy gąbką? Jednym i drugim się przecież myje.

Posted

W sumie racja :) Na dniach przyjdzie mi Interior Shampoo to spróbuje z tą gąbką. Szczotkę chyba odpuszczę na razie, mam jeszcze na widoku gąbkę obszytą MF, ale to zobaczę po testach gąbki polerskiej :)

Posted
Hej,

szukam opinii na temat szczotki Mothers Carpet & Upholstery Brush do tapicerki/wykładziny welurowej? Różni się ona czymś specjalnym od dobrej jakościowo szczotki do butów? :) Potrzebowałbym czegoś co nie uszkodzi welurowej wykładziny w mojej Astrze.

Mam tą szczotkę i o ile do dywaników i twardych powierzchni się nada o tyle do delikatnego materiału na siedzeniach, kanapie nie zaryzykował bym - jest zbyt ostra. Lepiej kupić szczotkę których używa się do czyszczenia skór - delikatnych.