wiggly Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Hej, jakiś czas temu złożyłem sobie skromny zestawik dla początkującego: Mycie karoserii: - DG 932 - DG Bug and Tar Remover - Megs Wash and Wax Anywhere - DG Aquawax Mycie Szyb: - Megs GCC - Autoglym CGP Wnętrzne: - APC 4nano Predator - PB Natural Look Felgi: - Tester ADBL Vampire Akcesoria: - Megs Wash Mitt - 6x Megs Supreme Shine - PB Waffle Weave Drying Towel - Fibry ADBL do wnętrze - Fibry ADBL do szyb - Papier TORK - Pady z mikrofibry Mothers - Smartwax Clean Microfiber Plany: - DG 701 - DG 101 - 2-3 pędzelki - 3-4 aplikatory piankowe - Szczotka do opon i do felg - Aplikator do opon (ewentualność) - 303 Protectant - Sealant/wosk do felg - Jakiś QD (pewnie UQD) Na sensowniejszą korektę i woskowanie nie mam warunków, więc póki co takiego stuffu nie potrzebuję. Nad czymś jeszcze warto się zastanowić? Zaznaczam, że chodzi o szybką i bieżącą pielęgnację.
wiggly Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 No nic. Zamówiłem praktycznie wszystko co miałem w planach, jako QD wybrałem DG 921, w myśl zasady - wszystkie środki danego producenta Nie wziąłem tylko sealantu/wosku do felg. Zastanawiam się nad AG Wheel Protector albo testerem FK1000p.
GreQu Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 No nic. Zamówiłem praktycznie wszystko co miałem w planach, jako QD wybrałem DG 921, w myśl zasady - wszystkie środki danego producenta Nie wziąłem tylko sealantu/wosku do felg. Zastanawiam się nad AG Wheel Protector albo testerem FK1000p. Ja posiadam FK 1000p i jak narazie jestem zadowolony. Niby od tygodnia go mam na felgach, ale jak narazie miodzio. Zrobione ponad 700 km w ciągłym deszczu i błocie i dobrze sie spisuje.
mario704 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Do felg może być Fk1000 ja mam plan teraz położyć duraglossa 111 CCP na felgi ale pogoda mi nie pozwala aktualnie Do mycia szyb mogłeś kupić na początek zwykły płyn do szyb/luster z octem lub alkoholem i po tym AG CGP . Zacznij jeszcze od glinki chyba że przeoczyłem
wiggly Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Wziąłem GCC bo początkowo kupiłem Clarity Glass i byłem zafascynowany jego właściwościami a'la niewidzialna wycieraczka, ale niestety ten gotowy płyn wychodzi dosyć drogo, tym bardziej że szyby muszę myć praktycznie codziennie. Wziąłem więc koncentrat o podobnych właściwościach, z którego aktualnie korzystają wszyscy w domu. Galon przy rozcieńczeniu 10:1 starczy na lata. Zresztą z tego co czytam nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwiększyć stężenie nawet 5:1, ale nawet przy takim założeniu wyjdą grosze za litr. Co do glinki to fakt, nie korzystam - nie mam warunków (brak garażu na chwilę obecną). Na długotrwałe zabiegi (2 razy/rok) oddaje samochód koledze, który zna się na rzeczy i ma gdzie pracować, ja ogarniam sobie na bieżąco i pod takie prace stworzyłem ten zestaw
mario704 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wziąłem GCC bo początkowo kupiłem Clarity Glass i byłem zafascynowany jego właściwościami a'la niewidzialna wycieraczka, ale niestety ten gotowy płyn wychodzi dosyć drogo, tym bardziej że szyby muszę myć praktycznie codziennie. Wziąłem więc koncentrat o podobnych właściwościach, z którego aktualnie korzystają wszyscy w domu. Galon przy rozcieńczeniu 10:1 starczy na lata. Zresztą z tego co czytam nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwiększyć stężenie nawet 5:1, ale nawet przy takim założeniu wyjdą grosze za litr. Co do glinki to fakt, nie korzystam - nie mam warunków (brak garażu na chwilę obecną). Na długotrwałe zabiegi (2 razy/rok) oddaje samochód koledze, który zna się na rzeczy i ma gdzie pracować, ja ogarniam sobie na bieżąco i pod takie prace stworzyłem ten zestaw Ja ogarniam od a do z prócz korekty maszynowej pod blokim łącznie z glinką bo glinka to podstawa przed resztą zabiegów
wiggly Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Niewykluczone, że jak pogoda zacznie dopisywać to i ja się pobawię
Rekomendowane odpowiedzi