Jump to content

Focus MK1 - proszę o ocenę zestawu.

Recommended Posts

Cześć

Pogoda coraz lepsza więc naszła mnie ochota na dopieszczenie mojego auta :)

Na początku chciałem skompletować zestaw do ręcznego poprawienia lakieru mojej Alfy, ale minęło trochę czasu, przybyło trochę funduszy i uznałem że chciałbym spróbować swoich sił z maszyną polerską żeby nie marnować całego dnia na jeden element :D

Pacjent również się zmienił: Ford Focus MK1, kolor czarny. Lakier zmatowiały, dużo swirly i trochę głębszych rys. Według mnie większość nadaje się do spolerowania.

Moja wstępna lista zakupów obejmuje:

Polerka K2

Mycie:

- Blink Car Shampoo Fruit Basket (myślałem o Shiny Garage strawberry ale według opinii na forum Blink chyba jest lepszy)

- Glinka Valet Pro żółta

- Prickbort

- SG Iron Off Bleeding

- SG Red Devil

- Do plastików SG Jet Black

Polerowanie:

No I tu mam problem bo mam już kupionego Megsa UC i PB Black Hole ale nie wiem czy to dobry zestaw jeżeli chciałbym kupić polerkę.

Może zastąpić obydwa produkty np. pastami Menzerny (np. PF2500 i SF4000)i potem DJ Lime Prime lub Prima Amigo i na to wosk?

Wosk chciałbym raczej długodystansowy, Fusso ,King of Gloss, Colli 476 albo Hi-temp.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Przyjrzałem się dziś dokładniej i mam takie wrażenie że UC to będzie zdecydowanie za mało. Poniżej przykładowe zdjęcia:

rmedyLtm.jpg

NbAndBPm.jpg

sqB0fy6m.jpg

I jest jeszcze większa rysa którą trzeba będzie wypełnić:

joLh4npm.jpg

Czy w takim wypadku da radę zestaw FG 500, PF2500 i SF4000? A może spróbować coś innego przy pierwszej styczności z polerką?

I potem na to DJ LP i wosk.

Co o tym myślicie?

Bo tą są jeszcze polecane zestawy sprzed kilku lat jak nie było FG400. Używałem obydwie i 400 jest lepsza. Dłużej można pracować, mniej pyli i lepiej wykańcza.