Fitte Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Sponsorem testu jest: Opis ze strony producenta: Nadaj błyszczące wykończenie plastikowym elementom wnętrza Twojego samochodu używając preparatu Reflection. Reflection został zaprojektowany tak, aby pokryć kokpit Twojego samochodu aksamitną, ochronną warstwą, dając przy tym świeży, jagodowy zapach oraz zostawiając błyszczące wykończenie. Wskazówki dotyczące użycia: Nanieś warstwę preparatu na suchy i czysty plastikowy element a następnie rozetrzyj suchą ściereczką z mikrofibry i delikatnie wypoleruj, pozostawiając ochronną powłokę z błyszczącym wykończeniem. Nie stosować na powierzchniach lakierowanych, skórzanych, materiałowych. Produkt dostałem w bardzo fajnej 100ml butelce z świetnym wychwalanym również przez innych użytkowników atomizerem Kolor produktu to fioletowa ciecz. Plastiki wymyte APC w stezeniu 1:10. Moje podsumowanie Pachnie cukierkowo, świetnie sie nakłada, jest wydajny. Świetnie przyciemnia plastiki. Zgodnie z założeniem błyszczy się jak psu ... W sam raz jako zastępca Plaka Podziękowania dla dystrybutora Mainz za wybranie do testów.
Slovak Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wreszcie znalazłem czas i przetestowałem Mainz Reflecion na Hondzie CR-V, plastiki najpierw zostały umyte APC w mocnym stężeniu, wytarte i odczekałem aż wszystkie zakamarki wyschnąć. Dressing nanosiłem na plastiki za pomocą aplikatora od Meguiar's i po 5 minutach przetarłem wszystko mikrofibrą. Po teście Fitte myślałem, że plastiki będą się mocniej świecić, ale wygląda to naprawdę świetnie.
Mainz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dzięki za test Slovak. Akurat muszę przyznać, że faktycznie tutaj mniej się świeciły bo np na śliskim lakierze to połysk maksymalny. Akurat reflection to mniej popularny produkt niż Cherish, chociaż osobiście np do progów wejściowych preferuję Reflection
Slovak Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Cherish nawet nie widać na plastikach w Hondzie .
Mainz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgadza się, miałem tą samą hondę tam jest tak chropowaty plastik i mało chłonny, że nawet reflection się ledwo błyszczy Cherish coś tam było widać, ale ona fabrycznie już lekko błyszczy natomiast obecnie w Bravo na śliskim plastiku przy szybie Cherish robi robotę.. Ogólnie Reflection to też bardzo fajny dressing mocno niedoceniony czas chyba zrobić z nim promocję a jak z zapachem ? wyczuwalny po nałożeniu ?
Fitte Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Obecnie stosuje Reflection na tylko czarne elementy w wnetrzu (mam ich malo) - swietnie je przyciemnia. Po nalozeniu troszke go czuć ale wiadomo to nie zapach a dressing
Slovak Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zapach podczas nakładania jest typowo cukierkowy, ale później nic nie czuć. Być może dlatego, że czyściłem później skórę Maguiar's Gold Class Rich Leather Cleaner & Conditioner .
Cineos Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Posiadam FUNKY WITCH Mademoiselle do matowego wykończenia plastików w mojej Megance III. Są tam praktycznie na całym kokpicie chropowate plastiki na desce rozdzielczej, boczki podobnie, z plastiku o chropowatej powierzchni. Dzisiaj w gratisie otrzymałem Mainz Reflection. Czy uważacie, że warto zastosować ten preparat na wyżej opisane plastiki? W instrukcji jest napisane, że nie nadaje się na elementy materiałowe, a takie są u mnie boczki, skórzane, a taka jest kierownica, mieszek i fotele. FUNKY WITCH Mademoiselle wykańczałem wszystko, nawet psikając trochę na fotele.
Moderator Domel Opublikowano 27 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 9 minut temu, Cineos napisał: FUNKY WITCH Mademoiselle wykańczałem wszystko, nawet psikając trochę na fotele. szalony I co żadnych plam ? przebarwień ? To są produkty do plastików a nie do materiałów
Cineos Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 26 minut temu, Domel napisał: szalony I co żadnych plam ? przebarwień ? To są produkty do plastików a nie do materiałów Nie. Żadnych przebarwień. To była jedna mgiełka na MF i przetarcie skóry. Skoro produkt ma działanie odpychające kurz to czemu nie zrobić tego na tapicerkę Jeżeli nie bardzo na chropowate plastiki to może na gumy (uszczelki), które zaczynają robić się białe?
Rekomendowane odpowiedzi