mario704 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Panowie chciałbym znać waszą opinię odnośnie tych dwóch wyżej wymienionych. Kolor wozidła czarny metallic bez korekty zero konkretnych rys dość dużo swirli. Na YT nxt robi cuda na samochodach i bardzo dobrze maskuje jednak jak jest naprawdę jak z trwałością? poleży to miesiąc albo chociaż 3 tyg na samochodzie?jak look? Miał ktoś do czynienia z tymi dwoma woskami? jak się sprawują na ciemnych lakierach? jak z maskowaniem niedociągnięć?
Lucas123w Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 NXT z miesiąc poleży, maskowanie rys na bardzo dobrym poziomie, look taki jak na fotce (jakość dość słaba) Początki zabawy, więc był grany NXT bez przygotowania lakieru
mario704 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Jak na lakier bez przygotowania to malina Fajna fura swoją drogą .Czekam na resztę bo się tak zastanawiam czy natty'sa blue nie zamienić na to ustrojstwo
Xeper Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 mario704, mam obydwa woski. NXT to syntetyk a Gold Class hybryda wzbogacona carnaubą. Moim zdaniem na czarny lakier lepiej nadaje się Gold Class, gdyż ma więcej olejków i glaze'u niż NXT. Z drugiej strony NXT dłużej poleży. Obydwa woski mają bardzo fajny, specyficzny dla siebie zapach. Jeśli chodzi o aplikację i docieranie to jest podobnie dobrze i nie ma się co czepnąć. No może poza tym, że czasem w przypadku NXT zostają po dotarciu lekko zauważalne smugi, które znikają po kilku dniach lub po pierwszym myciu.
mario704 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 mario704, mam obydwa woski. NXT to syntetyk a Gold Class hybryda wzbogacona carnaubą. Moim zdaniem na czarny lakier lepiej nadaje się Gold Class, gdyż ma więcej olejków i glaze'u niż NXT. Z drugiej strony NXT dłużej poleży. Obydwa woski mają bardzo fajny, specyficzny dla siebie zapach.Jeśli chodzi o aplikację i docieranie to jest podobnie dobrze i nie ma się co czepnąć. No może poza tym, że czasem w przypadku NXT zostają po dotarciu lekko zauważalne smugi, które znikają po kilku dniach lub po pierwszym myciu. Jak z maskowaniem jednego i drugiego i który daje lepszy wet look bo na tym mi głównie zależy. :)Trwałość w granicy do miesiąca mi wystarczy
Xeper Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Jeden i drugi ma fillery, także maskowanie rys działa. Wetlook lepszy z GoldClassa, gdyż (jak już pisałem) posiada on więcej olejków i glaze niż NXT. Jeśli chodzi Ci o jeszcze większe przyciemnienie koloru, to lepszy powinien być Black Wax, z jeszcze większą ilością olejków i glaze (przy czym tego wosku nie mam i opisuje Ci jego właściwości na podstawie forum meguiarsonline.com
Lucas123w Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 W sobotę kładłem NXT po zimie żeby ukryć to i owo. W garażu miałem 10 stopni, podsychał do 10 min. Ścierałem i polerowałem jedną fibrą następnie druga czysta żeby zlikwidować własnie mazy, kładłem bardzo cienką warstwę. Look po nim jest że czasem w przypadku NXT zostają po dotarciu lekko zauważalne smugi, które znikają po kilku dniach lub po pierwszym myciu. Zauważyłem że jak za dużo go nałożyć takie kwiatki wychodzą, dlatego trzeba nakładać na ubogo i wszystko będzie ok. Dla mnie to jest taki wosk pomiędzy sezonami, na loto wpada inna opcja i na zimę też
Xeper Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Zauważyłem że jak za dużo go nałożyć takie kwiatki wychodzą, dlatego trzeba nakładać na ubogo i wszystko będzie ok. Dokładnie, jedna (a jeszcze lepiej dwie) b. cienkie warstwy to optimum zarówno pod względema aplikacji, docierania, looku i trwałości. Ja mam jeszcze taki patent, że woski kładę maszyną DA. Wychodzi idealnie
mario704 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 No to gwóźdź na korzyść Gold class carnauba plus przemawia jeszcze cena z tym że zauważyłem że jest on w 2 wersjach-pasta i płyn,mi chodzi o płyn Maszyna odpada działam pod blokiem
Berd Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Jeżeli chodzi o trwałość to 1:0 dla NXT. Testowałem oba na lakierze przednich drzwi.
Tommy Lee Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Panowie nie wiem czy jest to do konca prawda, ale czytałem gdzies kiedys, ze jeśli chodzi o Nexta to najtrwalszy efekt i najlepszy Look daje wersja w pascie. Faktycznie mógłby ktoś to potwierdzić
Xeper Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Na meguiarsonline.com to częste pytanie, i według producenta wersje paste vs liquid nie różnią się niczym za wyjątkiem stanu skupienia
wampir Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Czy BSD można aplikować na polozony NXT 2.0? Jeśli tak to czy można to zrobić bezpośrednio po nalozeniu nxt i spolerowaniu czy lepiej zrobić dluzsza przerwę np. 1 dzień?
mario704 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Lepiej po przerwie niech wosk zwiąże z lakierem
wampir Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 A jaki szampon pod ten wosk i taki w miare uniwersalny na przyszlosc?
Tommy Lee Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Każdy szampon o neutralnym ph powinien być dobry
Lucas123w Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Kropeling z użyciem Prima Slick na NXT nakładanym po zimie bez przygotowań po pierwszym myciu po dwóch tygodniach. Stan po wiosennym deszczu. Bagażnik Dolna partia drzwi górna partia drzwi
Xeper Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Kropeling z użyciem Prima Slick na NXT nakładanym po zimie bez przygotowań po pierwszym myciu po dwóch tygodniach NXT to juz niemłody zawodnik a moim zdaniem cały czas robi robotę... Ode mnie NXT2.0 + UQD w jesiennym deszczu ponad 5 lat temu
mario704 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Najlepsze jest to ży dobrze maskuje jakieś małe swirle etc i całkiem fajny look po nim
wampir Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Tak potwierdzam, miałem do czynienia tylko z NXT 2.0 w puszce i BSD. NXT ukrywa wiele niedoskonalosci lakieru i przyciemnia lakier. Wiem, ze BSD to innego rodzaju preparat, ale BSD ciężko dopolerować i w mojej subiektywnej ocenie uwydatnia rysy. Tak na marginesie, nie mam porównania do słynnych Coli albo FK. Czy one tez tak maskują?
mario704 Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Colli nic nie maskuje za to 2 miesiące leży bez problemu
lukasz87 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 2 miesiące ? Chyba bez przygotowania Coli leży sobie jeszcze od listopada na aucie bez korekty...
Rekomendowane odpowiedzi