Jump to content

z cyklu budżetowo - powłoka Sonax do felg

Recommended Posts

Dopiero się wprawiam w czyszczeniu auta i próbuję różnych środków...

nie mam wprawy na tyle by kłaść powłoki kwarcowe, ale popsikać czymś na szybko mogę...

Tak więc nabyłem sobie środek do felg Sonaxa..o miłej dla ucha nazwie :SONAX Xtreme Felgen Versiegelung Nano Pro

i nie wiem co mam pisać :-) bo się na tym nie znam...

ale:

umyłem felgi apc / aktywna piana / preparat do felg sonaxa / potem resztka ironX

wydawały się czyste... kończyła mi się IPA

więc użyłem uwaga...będzie herezja - jakiegoś kuchennego środka do odtłuszczania typu pronto, czy inne domestosy... efekt był taki że po przejechaniu białą ściereczką , ściereczka pozostawał czysta...

zgodnie z instrukcją...

psik psik.... dziwne ale środek zbierał się w kropelki...

rozprowadzone ściereczką... i czekam 2-3 minuty...

felga zdaje się być nieco ciemniejsza... a sam środek trochę jak lakier do włosów...

po dwóch minutach miałem polerować.... ale.. w sumie polerowanie wyglądało tak że wystarczyło załączonym ściereczkami delikatnie przejechać i się tak...satynowo błyszczało...

zdjęć na myjni jeszcze nei zrobiłem - ale zrobię :-)

Ma wytrzymywać 5 myć... Póki co felga wydaje się mniej łapać kurz...wiec może to trochę działa..

i ostatnia uwaga...

Nie powinien ten wątek być w dziale testów ?

b0cec9dfbd21.jpg

397d87e02de0.jpg

4d0e007502e7.jpg

9f6b9920a8d8.jpg

7101e6edff9b.jpg

wrzucałem przez "zapodaj.net"

jaki inny hosting zdjęć ???

update..... póki co udaje mi się wkleić miniaturki :-)

• 2 weeks later...

Pokusiłem się kiedyś na w/w środek. IMHO - BSD lepiej się sprawdza niż to. Niestety ale zawiodłem się - choć nie oczekiwałem cudów to dużo zabawy z aplikacją a finalnie produkt szybko spłynął.