PisKooR Posted March 11, 2015 Report Posted March 11, 2015 Dopiero się wprawiam w czyszczeniu auta i próbuję różnych środków... nie mam wprawy na tyle by kłaść powłoki kwarcowe, ale popsikać czymś na szybko mogę... Tak więc nabyłem sobie środek do felg Sonaxa..o miłej dla ucha nazwie :SONAX Xtreme Felgen Versiegelung Nano Pro i nie wiem co mam pisać :-) bo się na tym nie znam... ale: umyłem felgi apc / aktywna piana / preparat do felg sonaxa / potem resztka ironX wydawały się czyste... kończyła mi się IPA więc użyłem uwaga...będzie herezja - jakiegoś kuchennego środka do odtłuszczania typu pronto, czy inne domestosy... efekt był taki że po przejechaniu białą ściereczką , ściereczka pozostawał czysta... zgodnie z instrukcją... psik psik.... dziwne ale środek zbierał się w kropelki... rozprowadzone ściereczką... i czekam 2-3 minuty... felga zdaje się być nieco ciemniejsza... a sam środek trochę jak lakier do włosów... po dwóch minutach miałem polerować.... ale.. w sumie polerowanie wyglądało tak że wystarczyło załączonym ściereczkami delikatnie przejechać i się tak...satynowo błyszczało... zdjęć na myjni jeszcze nei zrobiłem - ale zrobię :-) Ma wytrzymywać 5 myć... Póki co felga wydaje się mniej łapać kurz...wiec może to trochę działa.. i ostatnia uwaga... Nie powinien ten wątek być w dziale testów ? wrzucałem przez "zapodaj.net" jaki inny hosting zdjęć ??? update..... póki co udaje mi się wkleić miniaturki :-)
krakow_kult Posted March 20, 2015 Report Posted March 20, 2015 Pokusiłem się kiedyś na w/w środek. IMHO - BSD lepiej się sprawdza niż to. Niestety ale zawiodłem się - choć nie oczekiwałem cudów to dużo zabawy z aplikacją a finalnie produkt szybko spłynął.
Recommended Posts