Jump to content

Tenzi sil kok gt czy topefekt kok gt?

Freddy

Recommended Posts

Witam. Chciałem zapytać czy może mi ktoś przybliżyć różnicę w tych dwóch środkach tzn wiem że jeden daje efekt satynowy a drugi efekt matowy ale chciałbym się dowiedzieć który lepiej zastosować w aucie VW GOLF 4 z czarną tapicerką żeby uzyskać efekt zbliżony do oryginału/nowego elementu ma ktoś może jakieś fotki?? Kolejne pytanie czy te środki myją plastik (tak przedstawia je producent myjąco-pielegnujące) czy lepiej zastosować jakieś APC przed nałożeniem?? Pytam bo nie miałem jeszcze doczynienia z tenzim do kokpitu. Dodam że korzystałem ostatnio z poorboys'a natural look uprzednio wszystko wyczyszczone apc i pędzelkiem i powiem że ładnie ale nie zrobił na mnie jakiegoś super wrażenia za tą cenę. I jeszcze pytanko czy ten tenzi nie pozostawia śladów po dotknięciu elementów ręką czy palcem bo jak piszę producent nie pozostawia plam i tłustych osadów ale ciekawe jak w praktyce? Odnosząc się do ceny ciekawe czy warto ale z drugiej strony kosztują tyle co jakieś plaki itp dlatego chętnie sprawdzę do czego się nadają tylko pytanie który wybrać :)

Używałem Tenzi, jest tak jak producent pisze - do czyszczenia i zabezpieczenia, czyli do dupy, słabo czyści a z zabezpieczeniem chyba jeszcze gorzej, tak czy inaczej tani i dużo, dla handlarzy jak znalazł :)

Rozumiem :) jasno przedstawione o to mi właśnie chodziło i w sumie nie wiem czego ja się spodziewałem skoro jest w cenie plaka hehe w związku z tym daruje sobie. W takim razie mam pytanie co polecacie do środka VW kolor czarny chodzi mi o apc jak również dressing coś w stosunku cena/jakość coś rozsądnego??

• 2 months later...

Tak jak kolega napisał wyżej Tenzi się tutaj nie popisało

Ja polecam zdecydowanie Mafre Diamant Plast Four

Produkt robi rewelacyjną robotę dają "naturalny połysk" lub po rozcieńczeniu 1:1 mat.

Ja stosuje go również na plastiki zewnętrze i jestem bardzo zadowolony.

top perfect kok. Matowe wykończenie i zadowalająca ochrona. Ze środków budżetowych jak najbardziej.

Spryskaj wetrzyj i przejedź dłonią. Wyczuj różnice miedzy dressingiem a jego brakiem.