Jump to content

Niebieski Passat B5FL - Czyli samochód do wszystkiego ...

Recommended Posts

Witam! Poniżej przedstawiam Wam Passata oczywiście w TDI z 2001r. Samochód mojego znajomego który służył jako środek transportu na sobotnie imprezy - robiąc przy okazji po drodze za sypialnie, drukarnie, restaurację czasami nawet i pub. Po za weekendem dowoził dzielnie części do warsztatu i materiały na budowę. Samochód w ciągłym ruchu - ale przyszedł czas na sprzedaż...

Jaka pogoda taki samochód ..

0q5y%2B%28Copy%29.jpg

ijow%2B%28Copy%29.jpg

Wewnątrz jeszcze gorzej ..

y5a%2B%28Copy%29.JPG

1e58%2B%28Copy%29.jpg

1whu%2B%28Copy%29.jpg

vchg%2B%28Copy%29.jpg

7y8m%2B%28Copy%29.jpg

5996%2B%28Copy%29.jpg

kty6%2B%28Copy%29.jpg

gg9y%2B%28Copy%29.jpg

kj83%2B%28Copy%29.jpg

qdvg%2B%28Copy%29.jpg

Typowe dla VAGów łuszczące się elementy plastikowe które postanowiłem również naparawić

xsfc%2B%28Copy%29.jpg

Komora silnikowa

qiuu%2B%28Copy%29.jpg

kecr%2B%28Copy%29.jpg

Kilka zdjęć z etapu polerowania, oraz efekt przed i po: (FG500, PF2000, FF3000)

k4c%2B%28Copy%29.jpg

r781%2B%28Copy%29.jpg

q7xd%2B%28Copy%29.jpg

pmuu%2B%28Copy%29.jpg

d1l8%2B%28Copy%29.jpg

sygd%2B%28Copy%29.jpg

hwt3%2B%28Copy%29.jpg

th_2viq%2B%28Copy%29.jpg

a5e4%2B%28Copy%29.jpg

Tu jeszcze 50/50 z kokpitu, czyszczone za pomocą APC Nielsena

usz%2B%28Copy%29.JPG

Kolejna porcja zdjęć już z efektami końcowymi - nawet pogoda się zmieniła :)

3qrx%2B%28Copy%29.jpg

50iq%2B%28Copy%29.jpg

n59q%2B%28Copy%29.jpg

u1%2B%28Copy%29.jpg

4pv4%2B%28Copy%29.jpg

Wosk jaki został użyty to Collinite 476s

55t0%2B%28Copy%29.jpg

5k4l%2B%28Copy%29.jpg

6tbv%2B%28Copy%29.jpg

n3id%2B%28Copy%29.jpg

l1uy%2B%28Copy%29.jpg

nnld%2B%28Copy%29.jpg

6s7e%2B%28Copy%29.jpg

uaun%2B%28Copy%29.jpg

t7pg%2B%28Copy%29.jpg

5ucq%2B%28Copy%29.jpg

fu8j%2B%28Copy%29.jpg

uox9%2B%28Copy%29.jpg

5bom%2B%28Copy%29.jpg

y2us%2B%28Copy%29.jpg

nhx4%2B%28Copy%29.jpg

srfh%2B%28Copy%29.jpg

vxzw%2B%28Copy%29.jpg

x873%2B%28Copy%29.jpg

uvj6%2B%28Copy%29.jpg

l2og%2B%28Copy%29.jpg

dqg%2B%28Copy%29.jpg

8298%2B%28Copy%29.jpg

Bardzo dobrze się tym samochodem jeździło na imprezy :) był taki wszechstronny :evil:8-)

• Moderator

Na pewno ladnie odzyl. Jednak moim zdaniem relacja, w ktorej zdjecia przed i po stanowia 80% zawartosci to nie ten dzial... ;)

Streat, z serdecznymi pozdrowieniami :)

Wcześniej była jednostka 2din od JVC - w podróże było potrzebne radio z usb i wyświetla pełne nazwy utworów, a akurat trafiła się dobra sztuka to było takie. Później na miejsce trafiła fabryczna jednostka.

Z tego co widać to Passat robił też...za śmietnik.

Nie wiem jak można jezdzić w takim syfie :-) ?

Zamiast wcześniej doprowadzić go do porządku dla siebie to ludzie robią to dla kogoś,dopiero przed sprzedażą.

Proponuję zmienić branżę na muzyczną i grać czwartek, piątek i sobotę (przy tym jeszcze normalnie pracowac do 16 i zajmować się budową domu).

Oczywiście jest sposób na to aby pracować bez snu i poświęcić choćby 2h na ogarnięcie tego samochodu, no ale..... bez jaj :)

Ale fakt faktem teraz jeździmy oddzielnie na imprezy i ja jakoś czegoś takiego w samochodzie nie mam :D

Widziałem gorsze rzeczy pracując niegdyś w ASO - i to były samochody kobiet.

Świetna przemiana z chlewa do jako takiego stanu zarówno lakieru jak i środka :) Rozumiem auto do wszystkiego, ale tak zaświnić to już świadczy o osobie/osobach nim jeżdżących... Mogły być jak już auto jest tak eksplautowane jakieś dywaniki gumowe, które jest bajecznie łatwo wyczyścić (wyciągnąć z samochodu, wysypach piach, włożyć z powrotem). Welur wg. mnie na dywanikach jest tylko dobry do jazdy w niedzielę latem do kościoła, inaczej nie czyszczony co chwila wygląda 10x gorzej od gumowych dywaników :P

Nie dawałeś żadnego dressingu na plastiki w środku? U mnie po przeciągnięciu NL robią robotę ^^ a pisałeś coś o odnowie tej klamki plastikowej od strony kierowcy. Wyszło coś z tego? U mnie też niestety ten plastik nie wygląda tak jakbym sobie tego życzył...

Można też wiedzieć jakich używałeś padów do polerki? Na wiosnę będę swojego ruszał polerką DA i fajnie by było wiedzieć czym to atakować :)

Ogólnie odżywnienie auta widać z kilometra, a i wartość podskoczyła o kilka tyś :) Pozdro

Samochód fajnie odżył ;) ale...

Proponuję zmienić branżę na muzyczną i grać czwartek, piątek i sobotę (przy tym jeszcze normalnie pracowac do 16 i zajmować się budową domu).

Oczywiście jest sposób na to aby pracować bez snu i poświęcić choćby 2h na ogarnięcie tego samochodu, no ale..... bez jaj :)

bez jaj, jeżdżąc autem codziennie nigdy nie miałam takiego brudu w aucie, co najwyżej na dywanikach, bo tam trzyma się przecież buty a pogoda jest różna. Natomiast butelek, papierków, resztek jedzenia, czy wymazanej deski rozdzielczej sorry, ale sobie nie wyobrażam, bo samochód to nie jest śmietnik i jeśli już coś jem lub piję to nie brudzę tym w środku i jak kończę jazdę to wyrzucam resztki/butelki do śmietnika. Tak samo do wycierania rąk są chusteczki a nie np. plastiki czy tapicerka.

Nie dawałeś żadnego dressingu na plastiki w środku? U mnie po przeciągnięciu NL robią robotę ^^ a pisałeś coś o odnowie tej klamki plastikowej od strony kierowcy. Wyszło coś z tego? U mnie też niestety ten plastik nie wygląda tak jakbym sobie tego życzył...

Można też wiedzieć jakich używałeś padów do polerki? Na wiosnę będę swojego ruszał polerką DA i fajnie by było wiedzieć czym to atakować :)

Pozdro

Nie dawałem żadnego dressingu - wyszedł na prawdę fajny matowy efekt więc wykluczyłem tę część. Co do Padów to były od FlexiPads - Biały, pomarańczowy i czarny

Jeśli chodzi o rączki drzwi to najpierw je zdemontowałem i oczyściłem z tej gumopodobnej struktury - do gołego plastiku. Następnie kupiłem strukturę w sprayu i pomalowałem, efekt był taki że klamki stały się lekko chropowate i matowe, pewnie po jakimś czasie to zejdzie, ale jednak efekt był zadowalający:

5ucq%2B%28Copy%29.jpg

Samochód fajnie odżył ;) ale...

bez jaj, jeżdżąc autem codziennie nigdy nie miałam takiego brudu w aucie, co najwyżej na dywanikach, bo tam trzyma się przecież buty a pogoda jest różna. Natomiast butelek, papierków, resztek jedzenia, czy wymazanej deski rozdzielczej sorry, ale sobie nie wyobrażam, bo samochód to nie jest śmietnik i jeśli już coś jem lub piję to nie brudzę tym w środku i jak kończę jazdę to wyrzucam resztki/butelki do śmietnika. Tak samo do wycierania rąk są chusteczki a nie np. plastiki czy tapicerka.

Co ja poradzę ?? Ja też nigdy takie nie miałem, ale jak widać - można ...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

wyszedł fajnie, zwłaszcza na sprzedaż ;)

Z samochodu robotnika budowlano i coś tam jeszcze wyszedł samochód od dbającego lekarza. Oczywiście naprawy robione na bierząco a przeglądy na czas :lol: