Jump to content

Szorowanie podczas prania tapicerki/dywanów, SZCZOTKA

Recommended Posts

Posted

Witam, mam do Was pytanie odnośnie szczotek do szorowania, których używa się podczas prania tapicerki, dywanów. Chciałbym się od Was dowiedzieć jakich używacie i gdzie je kupujecie?? Zjeździłem całe miasto i nie mogę znaleźć takiej z odpowiednim włosem.

Posted

Ja używam zwykłej z Tesco, zrobiłem test Kanara, przejechałem wlosiem na wewnętrznej stronie ręki. Krzywdy nie zrobiłem wiec się nadaje. Oczywiście nie mechaci materiałów i sprawdza się. Koszt napewno poniżej 10 zł nie pamiętam. Nie ma się co zabardzo nad tym zagadnieniem rozkminiac. Wiele się nadaje nie koniecznie muszą być markowe

Posted

Właśnie chodzi mi o to, że w moim mieście w żadnym z marketów nie ma odpowiedniej. Albo są zbyt miękkie albo za ostre...

Posted

Ja używam szczotki do butów z naturalnego włosia. Poszukaj może w sklepach o tej tematyce ;)

• 2 weeks later...
Posted

Jak pisze cannonn ta do butów jest fajna. Ale nawet tak z twardym włosiem też się nada : do niektórych zabrudzeń/uporczywych.

Ale trzeba szukać : Pepko, lidle, hurtownie chemiczne, szukać, szukać i szukać.

• 1 year later...
Posted

Ja tez miałem dylemat odnośnie szczotek. Kupiłem w Pepco taką z raczką. Idealna - koszt 3,90 :) Zrobie fotke to wrzuce na forum. Co do szczotek do szorowania dywanów to radze sobie tak iż mam dużą miotłę ulicówkę z lekko przycietym włosiem. Zdaje egzamin wzorowo. Koszt 11zł bez kija :)