Jump to content

TK Car Cosmetics Shampoo

Slovak

Recommended Posts

TK Car Cosmetics Shampoo

szampon_zps963f8daa.png

Opis ze strony producenta:

TuningKingz Car Shampoo to rewelacyjny, gęsty szampon do mycia pojazdów. Produkt jest bezpieczny dla wszelkiego rodzaju wosków i innych zabezpieczeń lakieru. Dzięki intensywnemu zapachowi zielonych jabłek sprawia, że ręczne mycie samochodu staje się jeszcze większą przyjemnością. Największym atutem tego produktu jest jego wydajność i gęsta piana!

Sposób użycia:

• Wlej do wiadra 40 ml szamponu na 10L wody i dokładnie wymieszaj
  • Dla najlepszego efektu myj samochód w zacienionym miejscu delikatną rękawicą
  • Po umyciu spłucz samochód strumieniem wody

Cena:

• 500 ml - 29,90 zł

Auto najpierw oberwało aktywną pianą od Shiny Garage, zapomniałem zrobić zdjęć przed, ale moje auto zawsze jest ubrudzone błotem do szyb. Aby nikt nie miał wątpliwość, przykładowe zdjęcie z lata jak wygląda moje auto po 2-3 dniach od mycia.

test_1_zpsc9ea9870.jpg

test_2_zpsc7134713.jpg

Po aktywnej pianie i spłukaniu myjką, auto wyglądało tak.

test_3_zpscfd923a9.jpg

Czas przygotować wiadra i pomocnika do mycia auta, oczywiście futrzak od CarPro ;). Piana w wiadrze była rewelacyjna, a futrzak z chęcią się w niej zanurzył.

test_4_zps52c881f8.jpg

To jedziemy z myciem, piana na aucie mnie zachwyciła, do wiadra wlałem 40 ml szamponu.

test_5_zps0f587e8b.jpg

Jest i zdjęcie z rękawicą ;).

test_6_zpsc2a2a868.jpg

test_13_zpsfcb40e26.jpg

test_7_zpsa819a3c7.jpg

test_8_zpsa0fe823e.jpg

test_14_zpsfcc16d0f.jpg

Po płukaniu auto prezentowało się tak, 4 miesięczny Duragloss 111 jakoś się trzyma, auto od nałożenia myte dwa razy było ręcznie, a tak tylko myjnia bezdotykowa i piana aktywna z myjni.

test_9_zps01fc94c2.jpg

test_10_zpsc3d60223.jpg

Przy suszeniu posłużyłem się takim dwoma zawodnikami i już wiem, że muszę mieć jeszcze jednego wafla są rewelacyjne.

test_11_zpsb89416e2.jpg

Po wysuszeniu auto prezentowało się tak (tak wiem, nie wytarłem zderzak).

test_12_zps0473f403.jpg

Podsumowanie

Dotychczas korzystałem ze wszystkich szamponów Shiny Garage, Megsa, 4nano i szampon od TK zrobił na mnie najlepsze wrażenie pod względem piany i przyjemności z mycia, we współpracy z rękawicą od Car Pro była to rewelacja. Auto przed wysuszeniem postało kilka minut na słońcu, ale nie zauważyłem przysychania i zostawiania białego osadu na lakierze, na pewno szampon na stałe zagości na mojej półce i będę po niego od czasu do czasu sięgał. Zapomniałem również o świetnym jabłkowym zapachu, którzy unosi się wokół auta podczas mycia.

• 8 months later...

Podczepię się pod temat Damiana

;)

Tak wyglądało moje opakowanie. Kolor jaki jest każdy widzi, z zapachem nie jest tak łatwo. Moim zdaniem pachnie identycznie jak Zielone Jabłko od Wunderbauma :good:

DSC00864.jpg

Zgodnie z zaleceniami wlałem 40 ml na 10 litrów wody ( miarka stoi na szklanym dachu):

DSC00866.jpg

Wiadro napełnione:

DSC00867.jpg

Piana dobita myjką:

DSC00868.jpg

Jak widać piana jest obecna również podczas mycia:

DSC00870.jpg

DSC00871.jpg

Samochód domyty bez żadnego problemu:

DSC00872.jpg

DSC00873.jpg

DSC00874.jpg

DSC00875.jpg

DSC00877.jpg

Podsumowanie:

Według mnie produkt jak na swoja półką cenową jest dobry, ale z drugiej strony nie zachwycił mnie niczym ponad miarę ( jedynie zapachem, ale to są indywidualne upodobania ). Nie zmienia to faktu, że w swojej grupie cenowej jest to porządny szampon. Jest piana, śliskość podczas mycia, nie zostawia plam nawet gdy przyschnie. ;)

• 4 weeks later...