.::SCR::. Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Odkopię trochę temat. Stoję przed wyborem past do rotacji i zastanawiam się właśnie nad Schollem i 3M. Cenowo wychodzi podobnie, może Scholl trochę taniej, ale różnice niewielkie. Z Scholla S03+/S17/S40, a 3M to zielony/żółty/ultrafina. Całość początkowo na padach ABW, później systemowe. Opinie są różne, jedni tylko 3M, inni znowu Scholl.
_Shadow Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 a jeszcze inni Ci napisza megs bo wychodzi taniej bo 2 pasty i 1 pad mniej a efekt ten sam ;-)
Sucre Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zamówiłem dziś właśnie pasty scholla s10 ( podobno troche mocniejsza od s17 ) i s40. Zastanawiałem się jeszcze nad megsem 105 i 205 wybrałem scholla ze wzgledu na mniejsze a co za tym idzie tansze opakowania. Chciałbym popróbować wiele past i następne będą właśnie z megsa.
proximo Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Odgrzebuje temat. Chciałem kupic Scholla S17+(1KG) ale nie znalazlem sklepu (poza mr cleanerem) który ma scholla w ofercie. Co sie stalo ze tak marnie z dostepnoscia tych past?
aro_77 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Obecnie brak towaru (1KG) ale możesz pytać: http://www.cds-autospa.pl/sklep/pasty_d ... _plus.html
proximo Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 ok dzięki za namiar w ostatecznosci 250 wezme
Sprinter Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 s17+ jest fajną pastą, bo robiłem na moim golfie odświeżenie lakieru na 3 gąbkach i można ładnie zrobić lakier. Co do s40 to się trochę zniesmaczyłem... Finish daje super, ale nie mogłem pozbyć się holo, co kilka osób podobnie miało z innego forum Może technika i docisk nie wiem, w każdym bądź razie s17+ na miękkiej gąbce nie zostawiło holo, przynajmniej pod halogenem jutro sprawdzę pod słońce
_Shadow Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 sprinter a na jakiej gąbce robiłes tą pasta S40 ??
Sprinter Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 czarnej płaskiej z ABW i czarnej grubej z mocowaniem od Carvalet. Jutro spróbuję na pomarańczowej z ABW profilowanej light cutting jak zaleca producent, to może lepiej pójdzie...
harvard Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 A jakiego pada użyć do ręcznego polerowania przy użyciu s17+?? twardego?? czy rzeczywiście kolor ma znaczenie czy tylko twardość?
aro_77 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Do ręcznego polerowania kup sobie gąbki Lake Country CCS żółta cutting, biała polishing i czerwona finishing. Kolor ma znaczenie ale zawsze w obrębie jednej firmy, pomiędzy firmami są odmienne kolory.
Rekomendowane odpowiedzi