golden0282 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Witam, trafiło mi się do odświeżenia BMW X5 z 2006 roku, słupki i listwy wokół szyb wyglądają jak piano black , jednak jak do tej pory jeszcze nie spotkałem się z taką sytuacją podczas regeneracji piano black ,więc pewności nie mam .Wygląda to tak : Wydawało mi się oczywiste , że polerowanie załatwi sprawę , użyłem FG400 na białym flexi na rotacji , wypracowałem paste , zero poprawy. Jednak najbardziej zdziwiło mnie to , że pad nie zabarwił się na czarno jak to zwykle bywa przy polerowaniu piano black . Zrobiłem jeszcze kilka prób ale poprawa była prawie niezauważalna. Na małym kawałku użyłem papierów 2000 i 2500 , i fg400, jedyne co się poprawiło to odbicie światła. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie co z tym zrobić. Pozdrawiam
Moderator krd Opublikowano 6 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 golden0282, u mnie piano na slupkach pokryte jest bezbarwnym i nie farbuje padow. Czy powierzchnia jest chropowata w dotyku czy gladka?
golden0282 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 golden0282, u mnie piano na slupkach pokryte jest bezbarwnym i nie farbuje padow. Czy powierzchnia jest chropowata w dotyku czy gladka? Powierzchnia jest gładka .Na to by wychodziło, że zewnętrzna warstwa to bezbarwny , ale chyba z dodatkiem tytanu , nawet farecla go nie rusza
miw Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 golden0282, jakieś felerne to piano, z reguły oryginalny shadowline z bmw był do ruszenia maszyną. Niestety przy ostrzejszej chemii te listwy lubią się odbarwić. Może coś zareagowało głębiej i dlatego się pozbyć nie możesz.
golden0282 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 golden0282, jakieś felerne to piano, z reguły oryginalny shadowline z bmw był do ruszenia maszyną.Niestety przy ostrzejszej chemii te listwy lubią się odbarwić. Może coś zareagowało głebiej i dlatego się pozbyć nie możesz Kiedyś miałem styczność z identycznym autem i w tamtym przypadku przed wyglądało to o wiele gorzej , ale udało mi się to naprawić bez większego wysiłku , jednak tamto piano było "normalne"
Pan Miyagi Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Polakieruj Pan i po problemie. Nawet w domowych warunkach, jeśli nie chcesz wydawać kasy u lakiernika.
mkbewe Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Polakieruj Pan i po problemie. Nawet w domowych warunkach, jeśli nie chcesz wydawać kasy u lakiernika. jak nie ogarnia to będzie to gorzej wyglądało niż przed lakierowaniem..ale jak nie idzie to kolega ma racje, tylko lakierowanie, ale czy klient zapłaci ?
golden0282 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Polakieruj Pan i po problemie. Nawet w domowych warunkach, jeśli nie chcesz wydawać kasy u lakiernika. Samodzielne lakierowanie nie wchodzi w gre , u lakiernika również odpada - $$$ .
jarekrk Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Z ciekawości zapytam, poradziłeś sobie z tym jakoś?
golden0282 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 Z ciekawości zapytam, poradziłeś sobie z tym jakoś? I tak i nie , Polerowanie przy użyciu różnych kombinacji nawet dość hardkorowych nie przyniosło żadnego efektu , słupki i listwy potraktowałem 3 razy owatrolem polytrolem , w świetle dziennym wyglądało to bardzo dobrze oczywiście w porównaniu z tym jak wyglądało przed , przy sztucznym świetle nieco gorzej ale tragedii nie było . Jedynym słusznym wyjściem w tej sytuacji byłoby polakierowanie , ale niestety to nie wchodziło gre. Zdjęć nie robiłem , bo jednak taki sposób to trochę sztuka dla sztuki
Rekomendowane odpowiedzi