Jump to content

Coś na początek

Recommended Posts

W mojej pracy raczej skupiam się na praniu aut, aniżeli na czyszczeniu z zewnątrz, chociaż w przyszłości na pewno rozszerzę ofertę. Mam już coś takiego:

1. zestaw TERSUS:

- PR101 Prespray

- EX 850 Rinse

- MC 990 Cleaner (bonnetowanie)

2. Zelmer Aquawelt - troszkę pomodzony, uszczelniony przez co lepiej drze i zmodyfikowana dysza, jednak planuję zmianę na GEORGE GVE 370

3. Natural Look

4. Mikrofibry, wiadra itd

No i mycie z zewnątrz, ale to raczej tylko taki dodatek, żeby brudnego nie oddawać.

1. Karcher z serii K2 - wiem, trzeba będzie kupić coś większego, ale zastanawiam się jaka seria już się na spokojnie nadaje. K5, K7?

2. Szapon Sonax, ten z woskiem. Warto może zmienić na coś lepszego?

3. Fluffy Dryer.

4. K2 Bold do opon. To też bym chętnie zmeinił bo wydajność cienka...

5. Wcheel gold - żółty atomizer. Też cienkie z wydajnością.

Od razu widać, że brakuje mi dobrego APC i jakichś uniwersalnych pędzelków do wnętrza. Teraz niby coś mam, ale nie nadaje się za bardzo do poważniejszej pracy. Przypomnę, że na chwilę obecna skupiam się na wnętrzu. Co w tej kwestii możecie polecić?

I jeszcze jedno, co polecacie do czyszczenia skóry? środek, szczotka, impregnat?

Jesli chodzi o APC to moge polecic poorboys. Wczoraj testowalem na skrzyneczce na kosmetyki do auta. Stala dosc dlugo w szopce w ogrodzie, pozniej pod chmurka w ogrodzie. Duzo zaciekow, plam po wyczyszczeniu PB APC wyglada jak nowa. Zabralem sie tez za wyczyszczenie oslony zamka w bagazniku i rownie dobrze sobie poradzil. Wosk na zime colli 476. Do skorki polecam zestaw AG cleaner jak i balsam. Poki co nie moge kupic w UK lederzentrum. Co do reszty nie pomoge nie testowalem nic.

Luszeq,

Co do uniwersalnego APC to śmiało może brać Cyclone od Nielsena :good:

Opony jeżeli ma być w miarę tanio i dobrze to Brilliance, nie pachnie może jak Endurance czy Gyeon, ale jest poprawny.

Szampon? Wybierz sobie coś z 5 litrowych baniek od SG, Pomarańczowy i Truskawkowy są ok, jeżeli chcesz czegoś lepszego to postaw na Sleek & Bubbly :good: