Jump to content

Problem z doczyszczeniem listwy wewnętrznej progu

madas87

Recommended Posts

Witam, jak w temacie, mam problem z doczyszczeniem wewnętrznych listew progów od kierowcy i pasażera. Listwy zostały potraktowane Nielsen Cyclone APC, jednak to nic nie dało. Zszedł lekki brud jednak brudne przetarcia listwy, prawdopodobnie od obuwia pozostały, widać to na poniższych fotkach. Listwa została potraktowana APC również w najmocniejszym stężeniu jednak to wciąż nic nie pomogło... . Panowie jakieś pomysły?

afb715268d276e95m.jpg

8ac41e78320126f0m.jpg

Magiczna gąbka

nie zadziała...

Robiłeś pedzelkiem? Mozna sprobowac cos z twardszym wlosiem, jakas szczoteczka do zebow potraktowac punktowo ten element.

czyściłem pędzelkiem, nie wiem jaki miał stopień twardości włosa, potem wziąłem twardą zwykłą szczotkę do obuwia, efekt równie mizerny ;/

Może warto sprawdzić benzyną ekstrakcyjną?

sprawdzę to w weekend

Czy to po prostu nie jest uszkodzenie mechaniczne?

nie, to wygląda jak wżarty brud..

• 1 month later...
  • 1 month later...

mam chyba coś podobnego, na plastiku w bagażniku, często opony wożę w kombi ;) i upaskudziłem sobie boczki z dwóch stron, Apc czy inne rzeczy które miałem pod ręką nie skutkują, macie pomysł na to? średnio da się niewidoczne miejsce znaleźć na słupku by testować inne specyfiki

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
takie rzeczy puszczą produktem do usuwania smoły, ale najpierw przetestować w niewidocznym miejscu.

Kolego dzięki za podpowiedź sprawdzę to, gdy tylko nabędę taki produkt... a może ma ktoś we Wro troszkę takiego specyfiku do sprawdzenia?

• 1 month later...

trafiło mi się auto po budowlańcu. czarne plastiki przy fotelu są prawie białe. APC nie daje rady. Próbowałem także szczoteczką. Jest jakiś inny sposób?