madas87 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Witam, jak w temacie, mam problem z doczyszczeniem wewnętrznych listew progów od kierowcy i pasażera. Listwy zostały potraktowane Nielsen Cyclone APC, jednak to nic nie dało. Zszedł lekki brud jednak brudne przetarcia listwy, prawdopodobnie od obuwia pozostały, widać to na poniższych fotkach. Listwa została potraktowana APC również w najmocniejszym stężeniu jednak to wciąż nic nie pomogło... . Panowie jakieś pomysły?
Michael MSTP Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Robiłeś pedzelkiem? Mozna sprobowac cos z twardszym wlosiem, jakas szczoteczka do zebow potraktowac punktowo ten element.
madas87 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Magiczna gąbka nie zadziała... Robiłeś pedzelkiem? Mozna sprobowac cos z twardszym wlosiem, jakas szczoteczka do zebow potraktowac punktowo ten element. czyściłem pędzelkiem, nie wiem jaki miał stopień twardości włosa, potem wziąłem twardą zwykłą szczotkę do obuwia, efekt równie mizerny ;/
Kubz Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Czy to po prostu nie jest uszkodzenie mechaniczne?
jbiz Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Może warto sprawdzić benzyną ekstrakcyjną?
madas87 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Może warto sprawdzić benzyną ekstrakcyjną? sprawdzę to w weekend Czy to po prostu nie jest uszkodzenie mechaniczne? nie, to wygląda jak wżarty brud..
rafgix1 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 jeżeli to guma z podeszwy ja bym sprobował delikatnie podgrzać i wtedy apc jak bd osłabione.
zmorka Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 U mnie czasami daje radę zmywacz silikonowy . Weź troszeczkę na ręcznik papierowy i sprawdź w niewidocznym miejscu.
Moderator krd Opublikowano 23 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Sproboj moze jakims produktem typu tar & glue. Tylko oczywiscie przetestuj w jednym malym miejscu na poczatku.
matherr Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 mam chyba coś podobnego, na plastiku w bagażniku, często opony wożę w kombi i upaskudziłem sobie boczki z dwóch stron, Apc czy inne rzeczy które miałem pod ręką nie skutkują, macie pomysł na to? średnio da się niewidoczne miejsce znaleźć na słupku by testować inne specyfiki
SzaKal Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 takie rzeczy puszczą produktem do usuwania smoły, ale najpierw przetestować w niewidocznym miejscu.
adisan82 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Popieram przedmowce, trenowalem to na kremowych listwach, i zdalo egzamin
madas87 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 takie rzeczy puszczą produktem do usuwania smoły, ale najpierw przetestować w niewidocznym miejscu. Kolego dzięki za podpowiedź sprawdzę to, gdy tylko nabędę taki produkt... a może ma ktoś we Wro troszkę takiego specyfiku do sprawdzenia?
zegarek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Może masz benzynę ekstrakcyjną, też da radę.
piszczek Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2015 trafiło mi się auto po budowlańcu. czarne plastiki przy fotelu są prawie białe. APC nie daje rady. Próbowałem także szczoteczką. Jest jakiś inny sposób?
Rekomendowane odpowiedzi