Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ostatnio gadałem z takim jednym o polerce i troche mi namieszal w głowie.

Mianowicie, jeśli jest pad 150mm można użyć BP 125 mm ?? czy musi być BP 150 mm ?

• Administrator
Opublikowano
jeśli jest pad 150mm można użyć BP 125 mm ?? czy musi być BP 150 mm ?

zdecydowanie 125mm jest wygodniejszą opcją.

Opublikowano

Druss, wczoraj używałem czarnego pada karbowanego 150 na BP 125 i nie wydawało się żeby pad był za duży, robiło się nim tak samo jak padami 130 mm.

Przy okazji pytanie - mam dwa czarne pady NAT - karbowany i plaster miodu. Który z nich przeznaczyć do finiszu, a który do cleanera? Na razie do finishu używałem karbowanego ale patrząc na rozprowadzenie pasty chyba lepszy byłby plaster miodu a cleaner i tak jest bardziej lejący więc chyba lepiej wypełni fałdy w padzie karbowanym... Jeśli dzisiaj postanowię zmienić ich zastosowanie to muszę myć wodą, czy wystarczy przelecieć szczotką? Nie umyłem ich po wczorajszych zabiegach (powinienem?).

Opublikowano

Też tak mówiłem że mozna mniejszym BP wsadzać na większy pad.

Vespa ja karbowany mam pod Cleanera.

Opublikowano
Szukam pomocy stop metalu z zaciekami i trochę odbarwiony pacjent harley Davidson jakieś pomysły?

1420d5b0ac47.jpg

ponawiam ktoś pomoże?

Opublikowano

Szybkie pytanie - glinka soft Bilt Hamber dziś mi sie rozpusciła, jako poslizgu uzywałem wody z szamponem (jakis tani zwyklak). Czy ten szampon to za silna chemia. O co chodzi? Zmienic na szapmon z neutralnym PH, czy bycmoze za duzo dawałem tego lubrykantu?

Opublikowano

Co byście polecili do zabezpieczenia tapicerki materiałowej żeby nie wchłaniała wilgoci i brudu? :) mam czarną tapicerkę i gdy tylko ktoś wejdzie np po deszczu do auta na siedzeniach widać od razu plamy.

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje w temacie wyznaczania miejsca parkingowego dla inwalidów ? Kto decyduje, na jakich zasadach ? Szukam w google i nic konkretnego.

Opublikowano

Zadzwoń do UM i się dowiesz pod jaki adres wysłać. Czasem wystarczy złożyć wniosek i wysyłać przypomnienia tak by chcieli mieć cię już z głowy 8-) Bo rozumiem, że chcesz żeby takie miejsce powstało na parkingu przy ulicy?

Opublikowano

Moi Drodzy,

Na wstępie zaznaczę, że jestem mocno początkująca, więc bardzo proszę o wyrozumiałość :D Zakupiłam pianownicę ręczną Epoca Tec One Foamer. Wybrałam pianę VALETPRO PH NEUTRAL SNOW. Niestety pierwsze użycie pianownicy okazało się kompletną klapą... :cry: Piana leci bardzo wąskim strumieniem. Usiłowałam coś ustawiać przy końcówce spryskującej, wyciągałam uszczelkę itd. ale nic to nie dało - albo lało wąsko albo chlapało... Ciśnienie i stężenie piany (ok.35ml/1l) było ok a tu taka porażka. Takie proste urządzenie, a okazuje się że zwyczajnie nie wiem jak wyregulować strumień piany, aż wstyd :) Liczę na Waszą pomoc :)

Opublikowano

Multila, strumienia się nie reguluje, dysza ma stały kąt. Sprawdź jak będzie leciało na dwóch filcach. Pompuj do oporu i miej świadomość, że co kilka sekund będziesz musiała dopompować.

Opublikowano

Vespa, dzięki za wskazówkę. Jutro spróbuję z tymi filcami. Dobrze, że uświadomiłeś mnie, że nie powinnam nic kombinować z ustawieniami - dokręcę wszystko na full i tyle :)

Opublikowano

Vespa, wręcz przeciwnie. U nas w miasteczku nie ma takiego miejsca koło przychodni, nie ma na większym parkingu obok szkoly, nie ma chyba koło Urzędu Gminy a wymalowali dzisiaj przy naszym bloku gdzie jest 6 miejsc parkingowych. Pani Burmistrz zrobiła to na życzenie jednego mieszkańca, swojego pupilka podpierdalacza, bo przeszkadzał mu bus sąsiada niedaleko jego domu. I żeby go tam nie parkował to namalowali koperte z wózkiem.

Dlatego szukam przepisów na ten temat. Kto, na jakiej podstawie wydaje takie zezwolenia.

Opublikowano

Aaaa :) To nie znajdziesz takich przepisów, to "widzimisię" burmistrza. U mnie pod blokiem też zrobili kopertę na wniosek jednego z mieszkańców. Facet nie żyje już od kilku lat i ta koperta tylko przeszkadza, przydaje się komuś może raz na dwa tygodnie. Ale fakt faktem, że miejsc dla inwalidów brakuje w potrzebnych miejscach.

Opublikowano

Ale to nie chodzi o wniosek osoby niepelnosprawnej, która potrzebuje to miejsce. To zwykła prywata, żeby komuś innemu zrobić na złość i go przepędzić bo konfidenci nie widzą kto idzie z kim itd. Zwykle nadużycie.

Zresztą to ci sami co mnie kiedyś podpier...

Opublikowano

Panowie mial ktoś kiedyś zapachy od Mainza? Interesuje mnie jak się to długo utrzymuje i zapach egzotyczne owoce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.