powalla Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 675226 Oczywiście, ze się nada. Mogłeś dopisać żeby "nowi używający szukajki" czytając Twoje słowa nie wzięli ich za pewnik iż można zastosować APC ale jeśli opony mają być naprawdę doczyszczone, to najlepiej użyć odpowiedniego specyfiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 [ref=#00aa00]powalla[/ref], ale pytanie było czy APC się nada a nie czym najlepiej domyć opony. Przecież wszyscy tutaj zanim pojawiły się dedykowane specyfiki używali do tego celu APC. I część nadal używa, bo nie każdy chce i może kupić kolejną butelkę za 30-40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 675241 ale pytanie było czy APC się nada a nie czym najlepiej domyć opony. Czy ja zanegowałem Twoją odpowiedź? Napisałem żeby trzeba było dodać w swojej odpowiedzi iż aby dokładnie umyć opony należy użyć cleanera Czytamy potem testy dresingów do opon które zamiast 3-4 tygodnie siedzą tydzień i ludzie się dziwią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 A jaki kolor ma ten wkład absorbent? Niebieski, a jak pochłonie wilgoć zmienia się na biały. Kołpaki lepiej zabezpieczyć FK1000 czy DIONYSUS TRIM GLITZ? Chyba nie są lakierowane FK A to jest żel krzemionkowy? Takie kulki żelowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matro Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam! Zdecydowałem się sam zaopiekować Golfikiem przed zimową pogodą. Czytając forum chciałem skompletować zestaw. Chciałbym się skonsultować co do słuszności wyboru, ponieważ jest to nowe auto (3 tygodnie) i nie jestem pewny czy wszystkie etapy powinienem przechodzić. Do mycia: - MEGUIARS GOLD CLASS - MEGUIARS MICROFIBER WASH MITT I teraz pytanie, czy na tak świeżym lakierze powinienem używać glinki? Czy powinienem również przed nałożeniem wosku przelecieć lakier środkiem do polerowania? (np. Megular's SwilrX). Z wosków wybrałem - Collinite 476s, proszę powiedzcie mi jaki cleaner powinienem nałożyć przed zastosowaniem tego wosku? Czy powinienem również zastosować jakąś odżywkę? Wybaczcie taką lawinę pytań, ale chciałbym jak najlepiej zaopiekować się nowym lakierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 675283 Wybaczcie taką lawinę pytań, Myślisz że na te pytania nie ma odpowiedzi? Może czas użyć szukajki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam! Zdecydowałem się sam zaopiekować Golfikiem przed zimową pogodą. Czytając forum chciałem skompletować zestaw. Chciałbym się skonsultować co do słuszności wyboru, ponieważ jest to nowe auto (3 tygodnie) i nie jestem pewny czy wszystkie etapy powinienem przechodzić. Do mycia: - MEGUIARS GOLD CLASS - MEGUIARS MICROFIBER WASH MITT I teraz pytanie, czy na tak świeżym lakierze powinienem używać glinki? Czy powinienem również przed nałożeniem wosku przelecieć lakier środkiem do polerowania? (np. Megular's SwilrX). Z wosków wybrałem - Collinite 476s, proszę powiedzcie mi jaki cleaner powinienem nałożyć przed zastosowaniem tego wosku? Czy powinienem również zastosować jakąś odżywkę? Wybaczcie taką lawinę pytań, ale chciałbym jak najlepiej zaopiekować się nowym lakierem Czytaj forum. Nowego lakieru nie ma sensu trzeć glinką. SwirlX jest ścierny więc na nowy lakier również bez sensu. Po za tym on na delikatnych lakierach zostawia hologramy, odpuść ten środek calkowicie bo on jest do starszych lekko zmęczonych lakierów. Collinite lubi goły lakier więc kup dobry gąbkowy aplikator, i zawoskuj po umyciu. Przez zime masz czas do wiosny na czytanie forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matro Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Hej, przejechałem 1300 km. Zdążyłem również przeczytać Twoja odpowiedz Simoooon97 zanim została skasowana - dzięki. Więc podsumowując - użyłem szukajki, niestety ciężko znaleźć jednoznaczną odpowiedz (bo zapewne takiej nie ma - zależy od sytuacji) co zresztą sami udowadniacie. 2 odpowiedz i 2 różne rady - użyj glinki/nie ma sensu. Dlatego zadałem to pytanie w wątku szybkie pytanie/odpowiedź, a komentarze pokroju powalia uważam zdecydowanie za zbędne. Ale dzięki za zainteresowanie tematem. Sumując, zestaw urósł o wasze propozycje: Mycie - MEGUIARS GOLD CLASS Cleaner - CarChem ChemCoat Pre Wax IPA Wosk - Collinite 476s Nie będę za waszą radą używał żadnego środka ściernego, co do glinki nie jestem pewny, w sumie pewnie nie zaszkodzi. Chciałbym dobrze zabezpieczyć samochód, niestety będzie zimował na dworze, dlatego zależy mi na dobrym przygotowaniu/zabezpieczeniu. Z góry dziękuję za poświecony czas i odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Glinką jak już chcesz to są przecież różne stopnie i delikatną szkód nie powinieneś zrobić jeśli się boisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Matro,2tygodnie temu zabepieczalem lakier Colli w swoim aucie które jest prosto z salonu.Jezeli chcesz dam ci receptę co i jak,pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ma ktoś może zamontowany elektromagnetyczny czujnik cofania?? Wczoraj zamontowałem sobie go w Civicu, ale niestety nie działa jak powinien. Pika dopiero jak dotykam zderzaka. Może coś źle zrobiłem?? Przedłużyłem sobie kabelek od modułu i może to ma jakiś wpływ na działanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ma ktoś może zamontowany elektromagnetyczny czujnik cofania?? Wczoraj zamontowałem sobie go w Civicu, ale niestety nie działa jak powinien. Pika dopiero jak dotykam zderzaka. Może coś źle zrobiłem?? Przedłużyłem sobie kabelek od modułu i może to ma jakiś wpływ na działanie. Tak to jest jak się w niedzielę pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 [ref]stawek[/ref], ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 [ref]stawek[/ref], ?? chodzi mu o to, ze w niedzielę nie powinno się naprawiać samochodów tylko dzień św. święcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Aaaa, kumam Tylko ja zacząłem w piątek a wczoraj skończyłem, robiłem jeszcze kilka innych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 [ref]stawek[/ref], ?? chodzi mu o to, ze w niedzielę nie powinno się naprawiać samochodów tylko dzień św. święcić Tak dokładnie ale niestety z czujnikami nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Będę polerował szybę pod G1 preparatem z sonaxxa i tera pytanie czym gąbka twarda czy filc do szkła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Zależy od stanu szyby ale filc jest agresywniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Jest agresywny ale szyba to twardy materiał trudny do obróbki także śmiało możesz użyć filca ten preparat będzie mógł więcej zrobić jak na padzie który będzie go trochę chłonął... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dzisiaj pomogłem Tacie w osuszaniu auta po myciu, okazało się że używa jakiegoś "wosku" do osuszania auta, czy czegośtam z myjni ale dopiero kiedy przyłożyłem ręcznik o tym mi powiedział, teraz ręcznik śmierdzi mi tym czymś, nie wiem co zrobić prałem już go ręcznie, nic nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Zajmuje się ktoś lub poleci firmę zajmującą się regeneracją stalówek w Poznaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 [ref]Znawca_Bigosu[/ref], chwalili koledzy płyn do prania mikrofibr od ADBL. Spróbuj https://www.google.pl/search?q=ADBL+Mic ... A&dpr=1.43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczek Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Co polecicie do usunięcia soku z drzew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Co polecicie do usunięcia soku z drzew? ADBL tar and glue remover lub prickbort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Prickbort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi