dominiczek9518 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Ale jest to znacznie lepsze wyjście niż stosowanie tych preparatów na mokry lakier. Ja bym nie mył skoro i tak w planach masz glinkę. Umyj po Ironie i T&G na dwa wiadra i potem bez suszenia jedziesz glinką z jakimś clay lube lub wodą z szamponem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechita18 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Ok, tak zrobię. Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnolb Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Poleci ktoś politurkę i cleaner pod wosk MEGUIARS #16? Myślałem o MEGUIARS Deep Crystal Polish ale nie wiem jaki dobrać cleaner do tego. Doradzi ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTfoto Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam. Mam problem typu brudne auto po myciu pianą aktywną. Sprzęt i chemia to: Myjka Nilfisk 130 + pianownica PA w pianownicy jest 1/10 SG PERFECT ACTIVE FOAM. Piana wychodzi bardzo fajna tzn, gęsta. Po około 6-8 min spłukuję i oczom ukazuje się auto niewiele lepiej umyte niż przed zabiegiem a robaków ile było tyle jest. W przypadku stosowania SG FRUIT SNOW FOAM również 1/10 piana jest bardzo bardzo gęsta ale auto jest praktycznie takie samo jak przed myciem. Auto ma zabrudzenia jak po jednym deszczowym dniu i 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Agresywna pasta do lakieru audi, menzerna 300/400/sonax cutmax 06-03? + futro/mikrofibra godna polecenia na rotacje (najlepiej krotki wlos) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darfe Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Uzywal ktos moze Angelwax Corona? Jakies opinie? Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Agresywna pasta do lakieru audi, menzerna 300/400/sonax cutmax 06-03? + futro/mikrofibra godna polecenia na rotacje (najlepiej krotki wlos) Bardzo fajnie pracuje mi się Flexi Pro Wool no i spełnia twoje oczekiwanie krótkiego włosia + dodatkowa przekladka gąbkowa. Z past uzywałem tylko Menzerny FG400 i rownież mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnolb Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jaki cleaner polecacie przed DCP2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Witam, zastanawiam się nad czyms do osuszania lakieru, czy K2 QUADRA (hurr durr k2 gówno)- recznik waflowy z mikrofibry się nada? czy szukać czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 668758 K2 QUADRA (hurr durr k2 gówno) Nie używałem, możliwe, że nie mam racji ale z tego co na szybko wyszukałem to kosztuje około 30 złotych. W podobnej cenie masz sprawdzonego Fluffy'ego który przy osuszaniu sprawdzi się bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 20zł kosztuje Dodane po 1 minucie 34 sekundach: a w ogóle, jakiej firmy ten fluffy? Dodane po 24 sekundach: o, i czy wystarczy na podwójne wysuszenie auta raz po myciu drugi po glince Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Rodzajów i firm które produkują/narzucają markę dla Fluffyego jest bardzo dużo. W każdym sklepie detailingowym jak powiesz, że chcesz Fluffy Dryer to będą wiedzieć o co chodzi. Dwa razy jednego dużego auta bez wosku nim nie wysuszysz, ale przed glinkowaniem nie musisz wycierać do sucha, i tak będziesz spryskiwał lakier lubrykantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 a nie wystarczy szampon z wodą? Dodane po 1 minucie 38 sekundach: http://allegro.pl/fluffy-dryer-mikrofib ... 15050.html ten się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Nada się. To jest właśnie fluufy a ten akurat jest od Shiny Garage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 dzięki, juz leci zamówienie, a może być ta ekawica na początek, budżet nie pozwala mi na rekawice megsa czy chemical bros http://allegro.pl/rekawica-z-mikrofibry ... 93336.html Dodane po 13 sekundach: dzięki, juz leci zamówienie, a może być ta ekawica na początek, budżet nie pozwala mi na rekawice megsa czy chemical bros http://allegro.pl/rekawica-z-mikrofibry ... 93336.html Dodane po 16 sekundach: ups 2 razy się dodało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Nada się, i rękawica i ręcznik. Szampon z wodą to właśnie "domowy" sposób na lubrykant do glinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzieki panowie, dopiero wkręcam się w te sprawy w przyszłym miesiącu szykuje się grubsze zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Czemu kupujesz na allegro? Jest tylu partnerów forum a za bycie forumowiczem dostaniesz u nich rabat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 mógłbyś dać linka, rabat na to grubsze zamówienie się przyda Dodane po 4 minutach 2 sekundach: chodzi o ten dział handlowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Link chcesz? Dlaczego sam nie ruszysz głową? Nie chce się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamq Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Witam, mam zrobić korektę lakieru w Mazda CX-5. Tylko jest małe ale lakier ma do 70 mikronów sprawdzałem miernikiem. Na progach jest 55 mikronów i już jest lakier wytarty. Nawet małe odbicie kamienia skutkuje ubytkiem lakieru. Teraz zastanawiam co zrobić czy próbować PF2500 ? czy od razu Koch Antihologram ? Najgorsze w tym jest że ma być dana potem powłoka UNC-R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Dokładnie. I tam masz dużo sklepów - wybierać, przebierać, zamawiać i smalcować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepia Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Czym zmyc tluste slady (lekko biale, zaschniete) po kremie do rak? Zona ostatnio jezdzila i utluscila mi wszystkie przyciski w climatronicu a pozniej to zaschlo... SG APC 1:8 niestety nie chce tego ruszyc... Zwiekszyc stezenie (bedzie bezpieczne?) czy uzyc czegos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 1:8 nie daje rady? Jakie to dokładnie plastiki? Bo większe może je uszkodzić... Chociaż wierzyć nie chce ze tak mocne tego nie rusza Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubcio091 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Witam, Lepiej na początek kupić tanią: rotację + DA czy lepiej celować w lepszą DA a później dokupić rotację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi