Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jest to znacznie lepsze wyjście niż stosowanie tych preparatów na mokry lakier. Ja bym nie mył skoro i tak w planach masz glinkę. Umyj po Ironie i T&G na dwa wiadra i potem bez suszenia jedziesz glinką z jakimś clay lube lub wodą z szamponem :)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam.

Mam problem typu brudne auto po myciu pianą aktywną.

Sprzęt i chemia to: Myjka Nilfisk 130 + pianownica PA w pianownicy jest 1/10 SG PERFECT ACTIVE FOAM. Piana wychodzi bardzo fajna tzn, gęsta. Po około 6-8 min spłukuję i oczom ukazuje się auto niewiele lepiej umyte niż przed zabiegiem a robaków ile było tyle jest. W przypadku stosowania SG FRUIT SNOW FOAM również 1/10 piana jest bardzo bardzo gęsta ale auto jest praktycznie takie samo jak przed myciem. Auto ma zabrudzenia jak po jednym deszczowym dniu i 100km

Agresywna pasta do lakieru audi, menzerna 300/400/sonax cutmax 06-03? + futro/mikrofibra godna polecenia na rotacje (najlepiej krotki wlos)

Bardzo fajnie pracuje mi się Flexi Pro Wool no i spełnia twoje oczekiwanie krótkiego włosia + dodatkowa przekladka gąbkowa. Z past uzywałem tylko Menzerny FG400 i rownież mogę polecić.

668758 K2 QUADRA (hurr durr k2 gówno)

Nie używałem, możliwe, że nie mam racji ale z tego co na szybko wyszukałem to kosztuje około 30 złotych. W podobnej cenie masz sprawdzonego Fluffy'ego który przy osuszaniu sprawdzi się bardzo dobrze ;)

Rodzajów i firm które produkują/narzucają markę dla Fluffyego jest bardzo dużo. W każdym sklepie detailingowym jak powiesz, że chcesz Fluffy Dryer to będą wiedzieć o co chodzi. Dwa razy jednego dużego auta bez wosku nim nie wysuszysz, ale przed glinkowaniem nie musisz wycierać do sucha, i tak będziesz spryskiwał lakier lubrykantem ;)

dzięki, juz leci zamówienie, a może być ta ekawica na początek, budżet nie pozwala mi na rekawice megsa czy chemical bros http://allegro.pl/rekawica-z-mikrofibry ... 93336.html

Dodane po 13 sekundach:

dzięki, juz leci zamówienie, a może być ta ekawica na początek, budżet nie pozwala mi na rekawice megsa czy chemical bros http://allegro.pl/rekawica-z-mikrofibry ... 93336.html

Dodane po 16 sekundach:

ups 2 razy się dodało

Witam, mam zrobić korektę lakieru w Mazda CX-5. Tylko jest małe ale lakier ma do 70 mikronów sprawdzałem miernikiem. Na progach jest 55 mikronów i już jest lakier wytarty. Nawet małe odbicie kamienia skutkuje ubytkiem lakieru. Teraz zastanawiam co zrobić czy próbować PF2500 ? czy od razu Koch Antihologram ? Najgorsze w tym jest że ma być dana potem powłoka UNC-R.

Czym zmyc tluste slady (lekko biale, zaschniete) po kremie do rak? Zona ostatnio jezdzila i utluscila mi wszystkie przyciski w climatronicu a pozniej to zaschlo...

SG APC 1:8 niestety nie chce tego ruszyc... Zwiekszyc stezenie (bedzie bezpieczne?) czy uzyc czegos innego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.