Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, jestem nowy potrzebuje środków do doprowadzenia swojej tapicerki do ładu,zwykły materiał kubełki, mają takie białe plamy jakby od potu czy soli albo pozostałość po innych środkach czyszczących, czy coś z shiny garage i meguiars będzie okej ?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

646053 potrzebuje środków do doprowadzenia swojej tapicerki do ładu,zwykły materiał kubełki, mają takie białe plamy jakby od potu czy soli albo pozostałość po innych środkach czyszczących, czy coś z shiny garage i meguiars będzie okej

Tylko pranie odkurzaczem Ci pozostaje.

Jakiś konkretny preparat do mycia kół? Dotychczas spryskiwałem ironx-em ale to chyba zły pomysł.

Do mycia bieżącego Tuga powinna wystarczyć, Iron X też sie nada :D , tylko niezbyt ekonomicznie to wychodzi . Chyba że chodzi Ci o odszczurzenie , to najpierw użyj czegoś mocniejszego np Wheel Warior ADBL , a na drugi krok Iron X / Vampir /Ares .

Mam powłokę kwarcową, jak spłuczę wodą auto czasami to zostają białe plamy. Wina zbyt twardej wody, słaba powłoka czy jest to normalne?

A suszysz auto po myciu ?

Mam takie pytanie dot. toczenia, a mianowicie czy da rade stoczyć dekielki plastikowe felg o 2mm~? Kupiłem felgi VW z deklami o średnicy 65mm po zew. A z audi znalazłem 68mm. Co myślicie o takim pomysle? Będzie to wyglądało czy krawędzie będą ostre i nie ladne?

Skad wiesz czy mozna jak nawet ich nie widziales i czy mozna je zamontowac w uchwycie tokarskim tak by zewnetrzna powierzchnia bedzie mogla byc toczona?

Wklej fotki lub lepiej z taka fotka podjedz do zakladu slusarskiego dysponujacego tokarka i tam Ci ocenia czy mozna to zrobic.

Jesli ktos dzialal kiedys ma tokarce bedzie wiedzial iz tych dekielkow nie ma jak bezpiecznie zamocowac w uchwycie i potrzeba jest proba zlapania tego po obwodzie tylko za wystajace "wypusty" sluzace do wcisniecia w felge ale to musi nastapic majac tokarke i dekielek w jednym pomieszczeniu ;)

Mam pytanie otóż mam dostęp do myjki ciśnieniowej ito chciałbym porządnie umyć samochód i nawoskowac. Czy woskowac może na dworze ?

A jak nie to co polecicie aby umyć auto w 1 miejscu następnie przejechać kilka km i tam już mam garaz i mógłbym woskowac lecz czym wtedy auto przejechać?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Mar24, też mam podobną sytuację, robię tak tylko jeśli jest sucho, myję dokładnie w jednym miejscu i 2km dalej mam garaż. Po jeździe do garażu spłukuję samochód szlauchem, bo coś tam na pewno się przykurzy, wjeżdżam i suszę, i potem już dalsze etapy cleaner i wosk.

Mar24 jaki masz wosk ? ogólnie jak jest wiatr i ciepło to mozliwe że sie bedzie cieżko polerował wosk, przynajmniej ja mam takie odczucia, w garażu idzie mi to lepiej, wolniej zasycha chyba, ale to zależy jaki wosk. Jak masz garaż kilka km do przed woskowaniem przeleć mikrofibrą aby zebrać jakieś ewentualne pyłki i tyle

Skad wiesz czy mozna jak nawet ich nie widziales i czy mozna je zamontowac w uchwycie tokarskim tak by zewnetrzna powierzchnia bedzie mogla byc toczona?

Wklej fotki lub lepiej z taka fotka podjedz do zakladu slusarskiego dysponujacego tokarka i tam Ci ocenia czy mozna to zrobic.

Bo toczyłem swgo czasu takie i inne rzeczy typu pierścienie centrujące itp.

Jestem w trakcie zakupu wosku dlatego chciałem się dowiedzieć jak to wygląda ,podobno fibra po lakierze nie za bardzo wiec chyba będzie trzeba spłukać i osuszyć.

Dodane po 1 minucie 41 sekundach:

Jeszcze jedno pytanie przepraszam ze post pod postem ale nie mogę edytować.

Wiec tak po umyciu i nawoskowaniu auta jak zbyć codzienny brud na myjce bezdotykowej?

Sama woda i osuszyć czy tylko woda i zmywać się ?

Jeszcze jedno pytanie przepraszam ze post pod postem ale nie mogę edytować.

Wiec tak po umyciu i nawoskowaniu auta jak zbyć codzienny brud na myjce bezdotykowej?

Sama woda i osuszyć czy tylko woda i zmywać się ?

zrezur Hmm, nie widziałem takiej myjki jeszcze, zazwyczaj wosk jest w oddzielnym programie, ale nawet jeśli, to jest to taki wosk "do pierwszego deszczu".

Mar24, bez osuszania ręcznikiem jeśli o to Ci chodzi, po takim spłukaniu wyjeżdżam sobie na szybszą trasę i pęd powietrza wszystko ściąga.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.