Grise Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Witajcie, jestem nowy potrzebuje środków do doprowadzenia swojej tapicerki do ładu,zwykły materiał kubełki, mają takie białe plamy jakby od potu czy soli albo pozostałość po innych środkach czyszczących, czy coś z shiny garage i meguiars będzie okej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 646053 potrzebuje środków do doprowadzenia swojej tapicerki do ładu,zwykły materiał kubełki, mają takie białe plamy jakby od potu czy soli albo pozostałość po innych środkach czyszczących, czy coś z shiny garage i meguiars będzie okej Tylko pranie odkurzaczem Ci pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Koledzy jest gdzieś na forum poradnik jak zregenerować klosze reflektorów? Chodzi o taki krok po kroku bo nigdy tego nie robiłem a boję się, że sam coś zawale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
db09 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Jakiś konkretny preparat do mycia kół? Dotychczas spryskiwałem ironx-em ale to chyba zły pomysł. Mam powłokę kwarcową, jak spłuczę wodą auto czasami to zostają białe plamy. Wina zbyt twardej wody, słaba powłoka czy jest to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Jakiś konkretny preparat do mycia kół? Dotychczas spryskiwałem ironx-em ale to chyba zły pomysł. Do mycia bieżącego Tuga powinna wystarczyć, Iron X też sie nada , tylko niezbyt ekonomicznie to wychodzi . Chyba że chodzi Ci o odszczurzenie , to najpierw użyj czegoś mocniejszego np Wheel Warior ADBL , a na drugi krok Iron X / Vampir /Ares . Mam powłokę kwarcową, jak spłuczę wodą auto czasami to zostają białe plamy. Wina zbyt twardej wody, słaba powłoka czy jest to normalne? A suszysz auto po myciu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepia Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Jak postrzegana jest "skorka pomaranczy" na lakierze przez osoby zwiazane z detailigiem? Niby fajnie bo lakier wyglada jak z salonu ale z drugiej strony ciezko uzyskac idealny look.. Robic korekte czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Mam takie pytanie dot. toczenia, a mianowicie czy da rade stoczyć dekielki plastikowe felg o 2mm~? Kupiłem felgi VW z deklami o średnicy 65mm po zew. A z audi znalazłem 68mm. Co myślicie o takim pomysle? Będzie to wyglądało czy krawędzie będą ostre i nie ladne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libero Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Śmiało można stoczyć. Jak będą ostre krawędzie to zawsze można papierkiem zaokrąglić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Skad wiesz czy mozna jak nawet ich nie widziales i czy mozna je zamontowac w uchwycie tokarskim tak by zewnetrzna powierzchnia bedzie mogla byc toczona? Wklej fotki lub lepiej z taka fotka podjedz do zakladu slusarskiego dysponujacego tokarka i tam Ci ocenia czy mozna to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Czy pod art de shine illusion mogę dać aio czy trzeba mieć jałową powierzchnię? Problem w tym że lakier rysze się od mikrofibr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Powalla, nr audi 8D0601170 - wklep w Google dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jesli ktos dzialal kiedys ma tokarce bedzie wiedzial iz tych dekielkow nie ma jak bezpiecznie zamocowac w uchwycie i potrzeba jest proba zlapania tego po obwodzie tylko za wystajace "wypusty" sluzace do wcisniecia w felge ale to musi nastapic majac tokarke i dekielek w jednym pomieszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 piepia, możesz użyć coś takiego: https://www.google.de/search?q=velvet+d ... 4Q_AUIBigB https://www.google.de/search?q=Flexipad ... 44&bih=634 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar24 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mam pytanie otóż mam dostęp do myjki ciśnieniowej ito chciałbym porządnie umyć samochód i nawoskowac. Czy woskowac może na dworze ? A jak nie to co polecicie aby umyć auto w 1 miejscu następnie przejechać kilka km i tam już mam garaz i mógłbym woskowac lecz czym wtedy auto przejechać? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeksebast Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mar24, też mam podobną sytuację, robię tak tylko jeśli jest sucho, myję dokładnie w jednym miejscu i 2km dalej mam garaż. Po jeździe do garażu spłukuję samochód szlauchem, bo coś tam na pewno się przykurzy, wjeżdżam i suszę, i potem już dalsze etapy cleaner i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mar24 jaki masz wosk ? ogólnie jak jest wiatr i ciepło to mozliwe że sie bedzie cieżko polerował wosk, przynajmniej ja mam takie odczucia, w garażu idzie mi to lepiej, wolniej zasycha chyba, ale to zależy jaki wosk. Jak masz garaż kilka km do przed woskowaniem przeleć mikrofibrą aby zebrać jakieś ewentualne pyłki i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libero Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Skad wiesz czy mozna jak nawet ich nie widziales i czy mozna je zamontowac w uchwycie tokarskim tak by zewnetrzna powierzchnia bedzie mogla byc toczona? Wklej fotki lub lepiej z taka fotka podjedz do zakladu slusarskiego dysponujacego tokarka i tam Ci ocenia czy mozna to zrobic. Bo toczyłem swgo czasu takie i inne rzeczy typu pierścienie centrujące itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar24 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jestem w trakcie zakupu wosku dlatego chciałem się dowiedzieć jak to wygląda ,podobno fibra po lakierze nie za bardzo wiec chyba będzie trzeba spłukać i osuszyć. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Dodane po 1 minucie 41 sekundach: Jeszcze jedno pytanie przepraszam ze post pod postem ale nie mogę edytować. Wiec tak po umyciu i nawoskowaniu auta jak zbyć codzienny brud na myjce bezdotykowej? Sama woda i osuszyć czy tylko woda i zmywać się ? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar24 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jeszcze jedno pytanie przepraszam ze post pod postem ale nie mogę edytować. Wiec tak po umyciu i nawoskowaniu auta jak zbyć codzienny brud na myjce bezdotykowej? Sama woda i osuszyć czy tylko woda i zmywać się ? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeksebast Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mar24, ja na myjce na nawoskowany samochód używam tylko ostatniego programu - nabłyszczanie/osuszanie. Jest to zmiękczona woda i nie zostawia zacieków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar24 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Bez osuszania ? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zrezur Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 sebeksebast, u mnie na bezdotyku zmiękczona woda wg opisu zawiera również wosk. Czy spłukiwać taką wodą? czy lepiej zimną bez wosku? Boję się, że ten wosk z wody położy mi się brudzie, który nie udało się zmyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeksebast Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 zrezur Hmm, nie widziałem takiej myjki jeszcze, zazwyczaj wosk jest w oddzielnym programie, ale nawet jeśli, to jest to taki wosk "do pierwszego deszczu". Mar24, bez osuszania ręcznikiem jeśli o to Ci chodzi, po takim spłukaniu wyjeżdżam sobie na szybszą trasę i pęd powietrza wszystko ściąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Powalla, libero dzieki za wypowiedzi, nic no trzeba zaryzykować i wykosztowac sie, moze cos z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar24 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Ok dzięki ,trzeba kupić kosmetyki i zacząć się bawić Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi