Kodziak Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 W1Michal, Jestem początkującym detailerem (o ile mogę siebie tak nazwać). Potrzebuję wosku jakiegoś łatwego w aplikacji, słyszałem, że ten collinte jest dośc ciężki dla początkującego. Plus, przed tym woskiem IPA i Cleaner? Plus trochę dużo 227g wosku, gdy na jedno woskowanie idzie ok. 2-3g (podobno), no to u mnie z 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 dlatego zaproponowałem Nattys'a używke jak chcesz maksymalnie bez problemowo, z collinite nie ma problemów pod warunkiem nakładania bardzo cienkiej warstwy w nie za wysokiej temp, aczkolwiek cienko połozyć początkującemu jest trudno. Cleaner pod nattysa wskazany, collinite można kłaść na goły lakier można na cleaner, wedle upodobań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwirek111 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 dodam że samochód prawie nowy 2 miesiące i na moje oko stan lakieru b.dobry To znaczy: są na nim jakiekolwiek skazy/swirle które miałby BH przykryć? Bo w przeciwnym wypadku dawanie go pod wosk nie ma specjalnie sensu. Co do zarysowan to są micro-świrle, tragedii jeszcze nie ma. Poza tym słyszałem że ten PB Black Hole nadaje głebi koloru i lepszego "wet look" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 645774 Potrzebuję wosku jakiegoś łatwego w aplikacji, Po 20zł kosztują FK pink i FK1000 i masz problem wosków na lato i zimę rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziak Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 645774 Potrzebuję wosku jakiegoś łatwego w aplikacji, Po 20zł kosztują FK pink i FK1000 i masz problem wosków na lato i zimę rozwiązany Widziałem je i chciałem brać tego FK1000P. Nada się na lato na ten ciemny lakier? Jeżeli tak to biorę, raczej na kilka woskowań będzie. Później Natty's Blue spróbuję jak będzie mi mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jaki tani talerz na pady (rzep 125mm - taki będzie chyba najbardziej uniwersalny?) do polerki Silverline 1500W - gwint M14. Nie chodzi mi o markę (i tak pewnie kupię najtańszy) tylko twardość/konstrukcja. Czasem będę też używał z papierami na rzep również do rozszlifowania na dużych gradacjach (p2000 np). I jeszcze jakby ktoś polecił jakieś tanie gąbki na rzep 125mm- 3 twardości do past menzerny. dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Kodziak, czemu mialby sie nie nadac? Kiedys tylko w sumie byly FK i Colonite ...kurcze jakie to byly piekne czasy FK pink troche lepiej wyglada na aucie , lepiej sie aplikuje i lepiej pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonVWGolf Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jaki polecacie dobry cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 dobry ? angelwax perfect polish. O cleanerach jest temat, jest co czytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonVWGolf Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 W1Michal, proszę podeślij mi linka na temat cleanerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Szymon viewtopic.php?t=540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 kuzwa ludzie.....wbijasz w dział czyszczenie lakieru jak sama nazwa wskazuje cleaner i masz na samym wierzchu. Moderacja powinna dawać ostrzeżenia za takie jazdy a za drugim razem jak sie nie chce szukać ban Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonVWGolf Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 kuzwa ludzie.....wbijasz w dział czyszczenie lakieru jak sama nazwa wskazuje cleaner i masz na samym wierzchu. Moderacja powinna dawać ostrzeżenia za takie jazdy a za drugim razem jak sie nie chce szukać ban spokojnie kolego bo chyba jesteś przewrażliwiony. Po to jest forum żeby pytać, a przeoczyć chyba można? No chyba, że Ty jesteś perfekcyjny to gratuluje. Koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Forum jest po to by pytac? No, a co z wiedza juz na nim istniejaca? Kasowac kazdy temat po miesiacu, bo jeden z drugim zaklada nowytemat, gdyz czuja, iz ich problem jest mega indywidualny i nigdy nie byl omawiany? Pytania leni powinne byl zlewane i moze wtedy naucza sie uzywac szukajki i zaczna czytac ...podawanie linka na tacy tylko powoduje wlasnie taka postawe rozczeniowa jaka widac powyzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 mutra, no właśnie kompletnie zapomniałem żeby spróbować glinką przy następnej okazji podziałam z tym bo koła już na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Co najlepiej sprawdzi się do usunięcia kleju z auta które było oklejone folią ? Czy produkty typu "tar&glue remover" dadzą sobie z nim radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jaki tani talerz na pady (rzep 125mm - taki będzie chyba najbardziej uniwersalny?) do polerki Silverline 1500W - gwint M14. Nie chodzi mi o markę (i tak pewnie kupię najtańszy) tylko twardość/konstrukcja. Czasem będę też używał z papierami (właśnie ) na rzep również do rozszlifowania na dużych gradacjach (p2000 np). przepraszam, że powtarzam, ale nie mogę się przebić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 NikTaki, np. taki https://www.google.de/search?q=talerz+k ... uraflex+k2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 NikTaki, np. taki https://www.google.de/search?q=talerz+k ... uraflex+k2 Jest różnica czy jest miękki czy twardy? Pytam też w kontekscie zakładania na niego papierów ściernych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonVWGolf Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Panowie mam felgi stalowe, wiadomo trochę rudej na nich siedzi, opłaca się je czyścić jakimiś środkami żeby trochę je odświeżyć, czy nie opłaca się bawić i trzeba wypiaskować + malowanie proszkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wczoraj na lakier ojcu położyłem FK1100. Nie dba on za bardzo o auto , do tej pory tylko mycie na bezdotykowej myjni. Powiedziałem mu co i jak, ze teraz na myjni to niech brud spłukuje tylko czysta woda bez chemi. Mam teraz do Was pytanie czy po takim spłukaniu istnieje jakiś quick detailer czy coś takiego aby nie musiał osuszać auta tylko od razu na mokre auto stosować aby przedłużyć jeszcze dodatkowo działanie wosku i wydłużyć look? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libero Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Może hydro-wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wczoraj na lakier ojcu położyłem FK1100. Nie dba on za bardzo o auto , do tej pory tylko mycie na bezdotykowej myjni. Powiedziałem mu co i jak, ze teraz na myjni to niech brud spłukuje tylko czysta woda bez chemi. Mam teraz do Was pytanie czy po takim spłukaniu istnieje jakiś quick detailer czy coś takiego aby nie musiał osuszać auta tylko od razu na mokre auto stosować aby przedłużyć jeszcze dodatkowo działanie wosku i wydłużyć look? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na bezdotykówce spłucz wodą demineralizowaną. Ja bym lakieru nie przecierał bez normalnego mycia. Po standardowym myciu na dwa wiadra możesz zarzucić jakiś wosk na mokro ale i tak trzeba to potem będzie wytrzeć. Co najlepiej sprawdzi się do usunięcia kleju z auta które było oklejone folią ? Czy produkty typu "tar&glue remover" dadzą sobie z nim radę ? Ja u siebie próbowałem różnych T&G - najlepszy był auto glym, ale wszystkie radziły sobie raczej srednio. Najlepiej działał IPA a potem resztki benzyną ekstrakcyjną. Jeżeli auto było mocno obklejone to może Ci zejść sporo środka na usunięcie wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Ojciec niestety nie będzie mył na dwa wiadra,wiec dla niego odpada to. Nałożyłem specjalnie fk1100 żeby był trwały. Tylko pytanie jak teraz szybko ma dbać o auto poza spłukaniem auta na bezdotykowej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 FK 1000-masz literówkę w poście albo to nowość jakaś,z dwojga złego już wolałbym chemię z bezdotyku i nic nie ruszać, niż po bezdotyku wcierać w lakier QD z brudem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi