Jacus Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Co to jest to czarne? Skąd to się bierze i jak się tego pozbyć ? Próbowałem APC i szczotką i tylko trochę zeszło. Ma ktoś jakieś sprawdzone metody na to ? Oczywiście chodzi mi o ten "nalot", nie o czarne kropki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Asfalt? Jechałeś ostatnio po świeżo remontowanej drodze? Wygląda jak ten klej/lepik (?) którym pryskają wyfrezowany asfalt przez położeniem nowej warstwy. Psiknij czymś na smołę to powinno zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budrys Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam. Czy marolex jumbo sprayer nadaje się na pianownicę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iljash Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 ten etap mam już dawno za sobą, ale znajomy przyjeżdża z autem, które trzeba przysłowiowo podpicować. Będzie grany jakiś 2 step na szybko i potrzebuje czymś to zabezpieczyć, aby w miarę możliwości wytrzymało jedno mycie ludwikiem czy innym płynem do garów. Chciałbym rzucić PB BH (czarny lakier) i na to albo hi-temp 1000 albo Colli. Czy woski te spłyna od razu z BlackHole`a czy posiedzą chociaż chwilę? Ze względu na trwałość nie chce iść w BH + "wiosenne woski". Głupie pytanie, ale może ktoś coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 iljash, Jeśli będzie 2 step nie widzę potrzeby kłaść po tym BH skróci aby hi-tempa czy Colli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sata Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Jaki pad z mikrofibry polecacie do mocno zniszczonego lakieru do rupes bigfoot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_t11 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Szukam nr tej plastikowej spinki. Auto Ibiza 6j 2011? Ten kołek jest w nadkolu z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekost Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam,chce kupić wosk na lato i zastanawiam sie miedzy DJ blue velvet i purple haze, cleaner mam dj lime prime lite.Pytanie który bardziej pasuje na bardzo ciemny brąz Bmw skarkling brown i czy któryś z nich dłużej poleż? Przed woskiem używać jakąś delikatną glinke? Auto 1,5 roczne ,mało jeżdżone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Master Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Szukam nr tej plastikowej spinki. Auto Ibiza 6j 2011? Ten kołek jest w nadkolu z przodu? Chyba to będzie taki nr części 8D0 803 583 L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Koledzy czy QD Morning Dew nakłada się po każdym myciu auta ? Po każdym tzn. co tydzień, a nawet dwa jeśli chodzi o metodę na 2 wiadra bo w tygodniu jestem skazany na "kerszera" na stacjach paliw. Bez nakładania wosku w następnych etapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Możesz ale nie musisz, jak Ci się chce ale morning trzyma dłużej niż 2 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 A tak orientacyjnie dużo tego środka (morning dew) idzie na jedno auto - jedno mycie ? Nigdy wcześniej tego nie używałem. Auto to VW passat. Pytam ponieważ nie mogę się zdecydowac czy wziąć 0,5 czy 1l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Bierz 0,5l, bo zanim to zużyjesz to trochę zejdzie, a zanim się skończy to będziesz chciał następne QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Weź sobie 0,5l starczy na cały sezon chyba że faktycznie będziesz co tydzień robił,ja małym testerem którego dostałem w ramach zakupów zrobiłem 2 samochody poza tym co chwilę wychodzi coś nowego lepszego co chce się mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Panowie potrzebuje szybką odpowiedź. Odkurzacz który da rade z piachem w wykładzinie samochodowej, kurzem w fotelach. Ogółem aby dał radę z całym syfem w samochodzie. Duża moc ssania to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję za pomoc. W takim razie wezmę 0.5l. A powiedzcie mi proszę czym najlepiej nakładać/rozprowadzać ten morning dew ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Shine Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Czy UP wymyć IPA przed położeniem #16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekost Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję za pomoc. W takim razie wezmę 0.5l. A powiedzcie mi proszę czym najlepiej nakładać/rozprowadzać ten morning dew ? Zapewne jak każdy qd, psikasz i polerujesz mikrofibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Bardzo dziękuję. A "oblece" całe auto na jednej mf przy pracy z qd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Tak, ale nie przesadzaj z ilością produktu. Np drzwi oblecisz jednym psiknięciem z atomizera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcels3 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Czy powłokę ceramiczną lub kwarcową można glinkować? Słyszałem, że pojawiają się hologramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos145 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 czy na autoglym extra gloss protection, wosk selant, można położyć wosk naturalny? musi być odstęp 24h czy po wygrzaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam, czy do nakładania PB PP użyć aplikatora gąbkowego, z mikrofibry , Tricolor German czy może twardego VALETPRO POLISHING APPLICATOR ? usunie on drobne ryski? co wybrać gdy w grę będzie wchodzić jakieś AIO z właściwościami ściernymi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CandyRed Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Kolego wyżej ja ostatnio pytalem o takie rzeczy i wydaje mi sie , że powinieneś wybrać germana do PB PP i AIO , ciemną miekką strona do AIO i na poczatek do PB tez a jak efekty niezadowaljace to kladziesz PP na żółtą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 kudlaty86, CandyRed, w zależności czy chcesz coś tylko przykryć czy też coś spolerować.Polecam germana i do jakiegoś tam delikatnie ściernego rezultatu to lecę żółtą stroną a jak zależy mi na "wypełnieniu" tylko mikrorysek to można śmiało czarną stroną i dotrzeć fibrą.Czarną stroną można nakładać też spokojnie woski czy dressingi bo jest mega miękka i nic lakierowi nie zrobi- w sumie uniwersalny aplikator i dość wytrzymały-posiadam ponad 2 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi