Wojcieszko Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam. Panowie jutro jak się okazało mam wolny dzień o od rana zabieram się za działanie. Mam jednak kilka dylematów i tutaj bardzo Was proszę o szybką odpowiedź. A więc po kolei: 1. APC Mycie wnęk samochodu 2. APC Umycie zakamarków na zewnątrz i mycie całego auta (Mam APC firmy ADBL, czy mogę je rozpuścić z wodą z płynem w stosunku 4:1)? 3. Decabit. (Czy po Decabicie muszę ponownie myć całe auto i następnie je osuszać mikrofibrą?) 4. Glinkowanie (Czy po glinkowaniu a przed cleanerem myć i osuszać samochód?) 5. Cleaner (i pownownie czy myć samochód po Cleanerze i osuszyć?) 6. I na końcu wosk i polerka. Będę bardzo, bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź do moich wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CandyRed Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 do kolegi wyżej : po glinkowaniu umyj i osusz Po cleanerze kladziesz juz co chcesz bez mycia. Jaką pastę polecacie do ręcznego polerowania Hondy Civic ? Cudów nie zdziałam ale z czym dam radę w miarę popracować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omenariusz Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam Mam pytanie wosk soft99 jest do jasnych i ciemnych lakierów . Posiadam honde ufo lakier czerwony milano red jest kiepski czy zastosować soft99 pearl & metalic ? Co było by lepszym rozwiązaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 K2 ultra cut tak wiem że słaba pasta na maszynie jak ty tego użyjesz i w dodatku nie masz doświadczenia w polerowaniu to lakier bedzie gorzej wyglądał po niż przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 636325 Jaką pastę polecacie do ręcznego polerowania Hondy Civic ? Cudów nie zdziałam ale z czym dam radę w miarę popracować ? Narobisz się i nic z tego nie będzie, lepiej weź jakieś AIO, np. AG SRP i będziesz bardziej zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Panowie, wiem, że temat był już poruszany i uzyskałem zadowalającą odpowiedź, ale...już tłumacze. Pytałem o quick polerkę auta na sprzedaż - uzyskałem odpowiedź że szybkie AIO np. Menzerna 3w1, Cherry Glaze, SRP - cóz, zamówiłem, sprawa wydawała się załatwiona. Niestety, zamówienie nie dotarło i nie będę tu już robić kryptoreklamy kto nie dostarcza zamówienia z wtorku do piątku Jutro rano mam czarne BMW do polerki i co się okazuje - mogę je potraktować następującymi środkami : - Menzerna od 500 po 4000 - Megs UC - Scholl A15 (nie mylić z A17!) - Lusso Oro Revi. - Zymol HDC. Fajnie jakby efekt po polerce utrzymał się tak z 1,5 miesiąca - ktoś coś jakieś rozwiązanie? Tu do dyspozycji mam - Carbon - Titanium - Colli 476 - Megs Gold Class - BSD - Finish Kare #425 Jaki zestaw wybrac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paviarotti Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Po ile u was w miastach kosztuje taka usługa jak czyszczenie + zabezpieczenie foteli skóra (+boczki)? (np. Colourlockiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 czy ktoś wie jak usunąć wosk turtle wax orginal zielona butelka z chropowatych plastików? albo ogólnie co rozpuszcza zaschnięty wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Magiczna gąbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Sloneczkiem albo jakimś piankowym a plikatorem mogę użyć do CGP żeby szybę przelecieć od wewnątrz? Nie posiadam jeszcze nic typu tricolor czy innych tnacych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam. Mam pytanie o dokladna kolejnosc... Kupilem taki zestaw i troche juz czytam o tych srodkach jednak ciagle mam watpliwosci w jakiej dokladnie kolejnosci ich uzyc: Shiny Garage Slee&Bubbly Premium Car Bath 5 L BILT HAMBER AUTO CLAY SOFT SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM wersja 2015 DODO JUICE LIME PRIME 250ML DODO JUICE BLUE VELVET - 30ML MEGUIARS DEEP CRYSTAL POLISH STEP 2 TUGA-chemie Alu-Teufel Spezial GEL ZIELONY Wiem na pewno ze najpierw aktywna piana w pianownice i jazda. Pozniej pewnie mycie zasadnicze ale co z reszta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jeśli auto nie jest mocno usyfione to Tugi możesz użyć na samym początku, przed pianą. Na Tugę piana. Pędzelkowanie detali - spłukanie - mycie zasadnicze - glinka - mycie i osuszenie - Deep Crystal - Lime Prime - wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 ten deep crystal mi sie gryzie z tym lime prime, jedno nie usunie drugiego ? wg mnie albo cleaner i wosk albo politura i wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 ten deep crystal mi sie gryzie z tym lime prime, jedno nie usunie drugiego ? wg mnie albo cleaner i wosk albo politura i wosk A co racja to racja. Też mi się wydaje, że lepiej jedno z dwóch. Osobiście wybrałbym samo LP, które ma samo w sobie właściwości lekko ścierne i maskujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Acha no wiec bede w takim razie robil na zmiane - raz politura i wosk a raz cleaner i wosk. Dzieki panowie. Pacjent to Audi S6 czarny avant niebawem zrobie kilka dokladnych fotek. Ogolnie lakier wyglada bardzo dobrze bo auto stalo od poczatku w podziemnym garazu. Czyli reasumujac: "Pędzelkowanie detali - spłukanie - mycie zasadnicze - glinka - mycie i osuszenie" Jesli po glince bede robil mycie i osuszenie to mam uzyc szamponu i rekawicy z mf jak przy myciu zasadniczym ? Oraz jak osuszyc auto ? MF ? Jesli tak to jaka dlugosc najlepiej. No i dodam ze mam bardzo twarda wode wiec o ile po osuszeniu nie bedzie zadnych plam po wodzie to bedzie dobrze. W przeciwnym razie czy proponujecie uzupelnic jeszcze zestaw o cos na slady po twardej wodzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 jak masz twardą wode to myj i spłukuj po kilka elementów i od razu przecieraj, bo jak całe auto umyjesz i spłuczesz to ci pozasycha, po glince myj tak jak zawsze szamponem itp, do osuszania polecam recznik Cobra żółty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Co powinienem zrobić jeśli na aucie leży QD a chce zrobić polerkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 636628 Co powinienem zrobić jeśli na aucie leży QD a chce zrobić polerkę? Trzeba czekać aż zejdzie ... jeśli to był BSD , to z 3 miesiące co najmniej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pytam czy jakiś specjalnych środków użyć czy wystarczy piana i mycie na dwa wiadra? Potem już polerka?auto było glinkowane 2 tyg temu Swoim postem nic nowego nie wnosisz do tematu.. nie rozumiem niektórych uyżytkoników.. Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jaki Cleaner zastosować po ręcznym polerowaniu, z dodatkami ściernymi czy bez? Dodo Juice Lime Prime czy Dodo Juice Lime Prime lite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 michulek, chyba nie zrozumiałeś przesłania posta kolegi W skrócie, jeśli chcesz robić polerkę, to robisz polerkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jaki Cleaner zastosować po ręcznym polerowaniu, z dodatkami ściernymi czy bez?Dodo Juice Lime Prime czy Dodo Juice Lime Prime lite. jak masz lakier wypolerowany (konkretnie czym ?) to bezpośrednio po ścierny raczej nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 michulek, chyba nie zrozumiałeś przesłania posta kolegi W skrócie, jeśli chcesz robić polerkę, to robisz polerkę ok, poprostu myślałem, że położony qd jakoś będzie przeszkadzał i trzeba go zdjąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No przecież go zdejmiesz przy pierwszym przejeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Jaki Cleaner zastosować po ręcznym polerowaniu, z dodatkami ściernymi czy bez?Dodo Juice Lime Prime czy Dodo Juice Lime Prime lite. jak masz lakier wypolerowany (konkretnie czym ?) to bezpośrednio po ścierny raczej nie ma sensu - POORBOY'S WORLD SSR 2 - POORBOY'S WORLD SSR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi