Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie jutro jak się okazało mam wolny dzień o od rana zabieram się za działanie. Mam jednak kilka dylematów i tutaj bardzo Was proszę o szybką odpowiedź. A więc po kolei:

1. APC Mycie wnęk samochodu

2. APC Umycie zakamarków na zewnątrz i mycie całego auta (Mam APC firmy ADBL, czy mogę je rozpuścić z wodą z płynem w stosunku 4:1)?

3. Decabit. (Czy po Decabicie muszę ponownie myć całe auto i następnie je osuszać mikrofibrą?)

4. Glinkowanie (Czy po glinkowaniu a przed cleanerem myć i osuszać samochód?)

5. Cleaner (i pownownie czy myć samochód po Cleanerze i osuszyć?)

6. I na końcu wosk i polerka.

Będę bardzo, bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź do moich wątpliwości.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

do kolegi wyżej :

po glinkowaniu umyj i osusz :)

Po cleanerze kladziesz juz co chcesz bez mycia.

Jaką pastę polecacie do ręcznego polerowania Hondy Civic ?

Cudów nie zdziałam ale z czym dam radę w miarę popracować ?

Panowie, wiem, że temat był już poruszany i uzyskałem zadowalającą odpowiedź, ale...już tłumacze.

Pytałem o quick polerkę auta na sprzedaż - uzyskałem odpowiedź że szybkie AIO np. Menzerna 3w1, Cherry Glaze, SRP - cóz, zamówiłem, sprawa wydawała się załatwiona.

Niestety, zamówienie nie dotarło i nie będę tu już robić kryptoreklamy kto nie dostarcza zamówienia z wtorku do piątku :roll:

Jutro rano mam czarne BMW do polerki i co się okazuje - mogę je potraktować następującymi środkami :

- Menzerna od 500 po 4000

- Megs UC

- Scholl A15 (nie mylić z A17!)

- Lusso Oro Revi.

- Zymol HDC.

Fajnie jakby efekt po polerce utrzymał się tak z 1,5 miesiąca - ktoś coś jakieś rozwiązanie?

Tu do dyspozycji mam

- Carbon

- Titanium

- Colli 476

- Megs Gold Class

- BSD

- Finish Kare #425

Jaki zestaw wybrac?

Witam.

Mam pytanie o dokladna kolejnosc...

Kupilem taki zestaw i troche juz czytam o tych srodkach jednak ciagle mam watpliwosci w jakiej dokladnie kolejnosci ich uzyc:

Shiny Garage Slee&Bubbly Premium Car Bath 5 L

BILT HAMBER AUTO CLAY SOFT

SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM wersja 2015

DODO JUICE LIME PRIME 250ML

DODO JUICE BLUE VELVET - 30ML

MEGUIARS DEEP CRYSTAL POLISH STEP 2

TUGA-chemie Alu-Teufel Spezial GEL ZIELONY

Wiem na pewno ze najpierw aktywna piana w pianownice i jazda. Pozniej pewnie mycie zasadnicze ale co z reszta ?

ten deep crystal mi sie gryzie z tym lime prime, jedno nie usunie drugiego ? wg mnie albo cleaner i wosk albo politura i wosk

A co racja to racja. Też mi się wydaje, że lepiej jedno z dwóch. Osobiście wybrałbym samo LP, które ma samo w sobie właściwości lekko ścierne i maskujące.

Acha no wiec bede w takim razie robil na zmiane - raz politura i wosk a raz cleaner i wosk. Dzieki panowie.

Pacjent to Audi S6 czarny avant niebawem zrobie kilka dokladnych fotek. Ogolnie lakier wyglada bardzo dobrze bo auto stalo od poczatku w podziemnym garazu.

Czyli reasumujac:

"Pędzelkowanie detali - spłukanie - mycie zasadnicze - glinka - mycie i osuszenie"

Jesli po glince bede robil mycie i osuszenie to mam uzyc szamponu i rekawicy z mf jak przy myciu zasadniczym ? Oraz jak osuszyc auto ? MF ? Jesli tak to jaka dlugosc najlepiej. No i dodam ze mam bardzo twarda wode wiec o ile po osuszeniu nie bedzie zadnych plam po wodzie to bedzie dobrze. W przeciwnym razie czy proponujecie uzupelnic jeszcze zestaw o cos na slady po twardej wodzie ?

:good:

Pytam czy jakiś specjalnych środków użyć czy wystarczy piana i mycie na dwa wiadra? Potem już polerka?auto było glinkowane 2 tyg temu

Swoim postem nic nowego nie wnosisz do tematu.. nie rozumiem niektórych uyżytkoników..

Don't be the same, be better.

Jaki Cleaner zastosować po ręcznym polerowaniu, z dodatkami ściernymi czy bez?

Dodo Juice Lime Prime czy Dodo Juice Lime Prime lite.

jak masz lakier wypolerowany (konkretnie czym ?) to bezpośrednio po ścierny raczej nie ma sensu

michulek, chyba nie zrozumiałeś przesłania posta kolegi ;) W skrócie, jeśli chcesz robić polerkę, to robisz polerkę

ok, poprostu myślałem, że położony qd jakoś będzie przeszkadzał i trzeba go zdjąc...

Jaki Cleaner zastosować po ręcznym polerowaniu, z dodatkami ściernymi czy bez?

Dodo Juice Lime Prime czy Dodo Juice Lime Prime lite.

jak masz lakier wypolerowany (konkretnie czym ?) to bezpośrednio po ścierny raczej nie ma sensu

- POORBOY'S WORLD SSR 2

- POORBOY'S WORLD SSR 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.