Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

WItam mam pytanko. Piore płynem valetpro heavy duty carpet cleaner

Czy nie będzie on szkodził alergikom ? Ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat ? Mam do wyprania kilka rzeczy u kobiety w domu i dzieci są alergikami, dlatego pytam was o zdanie.

633962 hoffmann, sprawdzałeś w google ?: https://www.google.pl/search?q=black+wo ... ml&imgrc=_

sprawdzałem i nie uzyskalem jednolitej odpowiedzi. zdjęcia które znalazłem to zdjęcia producentów które w większości wyglądaja sztucznie. takiego zwyklego od użytkownika zrobionego nie znalazłem

Pytanie odnośnie opon.

a)co lepsze do regularnego mycia opon?

ADBL Tire & Rubber czy Cleaner Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner?

b)co lepsze do regularnego zabezpieczenia opon aby zachowały świeży wygląd i ochronę jak najdłużej?

SOFT99 TIRE BLACK WAX 170G czy Meguiars Endurance Gel?

Po "profesjonalnej" polerce u lakirnika po malowaniu części nadwozia mam pełno hologramów. Do tego trochę swirli sprzed czasów detailingu :) Chciałbym coś z tym zrobić, bo lakier jest czarny i w słońcu strasznie mi to przeszkadza.

Nie mam maszyny polerskiej, kupować nie zamierzam, bo nie opłaca mi się dla jednego auta (niby znajomy ma, ale nie wiem co to za sprzęt i chyba po prostu bym się nie odważył, żeby nie narobić większego bałaganu). Szukam alternatywy dla zlecenia komuś polerki.

Nie zależy mi na usunięciu rys. Głównie chciałbym pozbyć się hologramów.

Aktualnie zastanawiam się nad polerką, ale ręczną. Co będę do tego potrzebował? Z wstępnych poszukiwań wytypowałem Ultimate Compound albo SwirlX. Do tego chyba jeszcze będzie potrzebny jakiś aplikator (no i właśnie, jaki - coś twardszego?).

Chciałbym, żeby to wyszło jak najtaniej. Boję się tylko, że nie będę zadowolony z efektów albo jeszcze bardziej pogorszę sprawę. Słyszałem już, że z polerką ręczną będę miał dużo machania, ale to jest sprawa drugorzędna.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje/poradniki. Jak będę miał okazję to postaram się zrobić jakieś foto.

pociesze cie że hologramy w porównaniu z rysami ręcznie schodza całkiem niezle. Ultimate Compound wg mnie za mocny do hologramów, Bawiłem sie cleanerem Dj lime prime Plus i radzi sobie bardzo dobrze z hologramami, pracowałem gąbkowym aplikatorem bodajże Royal Pads zielony. Do nich nie potrzeba nie wiadomo jak mocnej pasty, nie raz wystarcza coś lekko ściernego.

ale chyba nie o to ci chodzi

No dokładnie.

Mogę się skusić na zakup np. 100 ml Dodo Juice Lime Prime. Koszt naprawdę niewielkie, jeśli hologramy by znikły. Tylko właśnie... czy się nie zawiodę? Zwłaszcza bez polerki?

A jak np. cleanerem Shiny Garage? Za cenę 100 ml DJ miałbym 250 ml Paint Cleaner +.

...a zawsze mogę odsprzedać, jeśli nie spełni moich oczekiwań (a jeśli spełni, to pewnie nie będę go potrzebował, bo mam jeszcze dużo DJ LPL).

ale chyba nie o to ci chodzi

No dokładnie.

Mogę się skusić na zakup np. 100 ml Dodo Juice Lime Prime. Koszt naprawdę niewielkie, jeśli hologramy by znikły. Tylko właśnie... czy się nie zawiodę? Zwłaszcza bez polerki?

A jak np. cleanerem Shiny Garage? Za cenę 100 ml DJ miałbym 250 ml Paint Cleaner +.

...a zawsze mogę odsprzedać, jeśli nie spełni moich oczekiwań (a jeśli spełni, to pewnie nie będę go potrzebował, bo mam jeszcze dużo DJ LPL).

DJ są tak wydajne że 100 ml starczy ci na 3 całe auta. Czy sie zawiedziesz czy nie - nie wiem, zalezy jakie masz te hologramy, zalezy od lakieru jak jest podatny na ścieranie, dla mnie cleanery DJ są mega dobre i wg mnie bedziesz zadowolony z efektu, mi DJ usuwały bardzo dobrze hologram. 100 ml nie kosztuje majątku, zaryzykuj :)

Tak, majątek to to nie jest, ale pojawia się dalej pytanie, czy jednak nie lepiej dołożyć np. do SwirlX, który chyba w większym stopniu powinien usunąć skazy.

nie wiem jak delikatny masz lakier, na moim po swirlX po poświeceniu latarką były takie hologramy że szok. Także do nich nie potrzeba mocno agresywnych past, wspominałem już

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.