Killaz Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 QD można używać tylko i wyłącznie na czysty, umyty świeżo lakier? Jeśli np. myłem auto dwa dni temu, jest tylko lekko przykurzone to mogę nałożyć BSD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Pewnie,że możesz.Na taki zabłocony też Ci nikt nie zabroni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 QD możesz używać zawsze wtedy, gdy masz PEWNOŚĆ że na lakierze nie ma nic co mogło by go porysować (np piasek, osad drogowy itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow144 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Na la7w polecam jak najczęstsze mycie. Dowolny qd z woskiem lub bsd (jeśli chcesz dłuższej ochrony).... i chyba tyle. Przynajmniej wiem to z autopsji. Nawet nie zabieram się za polerkę bo i tak lepiej nie będzie (: A może polecasz jakiś fajny wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandi Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 black hole od poorboys, carpro essence, cherry glaze, cleaner Achilles valetpro. Który będzie najlepszy z w/w ?czy może np ultimate polish od megsa? oczywiście potem pójdzie fk1000p na to, cokolwiek nie wybiorę Mam czarnego i na lato planuje black hole słyszałem że robi niezły look tak to wyglądało u mnie po zastostowaniu black hole od poorboy's --> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Chciałbym odświeżyć reflektory i lamy tylne w MB w211. W grę wchodzi tylko praca ręczna ponieważ były robione przez poprzedniego właściciela. Mam pod ręką Tricolour'a, zamierzam kupić PlastX. Tricolour będzie dobry do polerowania ręcznego czy wybrać inny aplikator ręczny? Po pierwsze czym je zabezpieczyć po skończonej pracy, Headlight Protectant'em czy Zymolem Detail? Po drugie co ile średnio zabezpieczać reflektory i lampy tylne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 black hole od poorboys, carpro essence, cherry glaze, cleaner Achilles valetpro. Który będzie najlepszy z w/w ?czy może np ultimate polish od megsa? oczywiście potem pójdzie fk1000p na to, cokolwiek nie wybiorę Mam czarnego i na lato planuje black hole słyszałem że robi niezły look tak to wyglądało u mnie po zastostowaniu black hole od poorboy's Rozumiem że po lewej po BH. Stosowales maszynowo jesli tak to na jakiej gąbce i jaka prędkość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No ja chcę nakładać ręcznie, jest sens? Ew maszynowo szlifierka niebieskim padem od 3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Panowie, kolejny problem. Poszukuję czegoś do zaimpregnowania skóry po czyszczeniu. Niestety w tym przypadku budżet nie jest duży. Jako środek do czyszczenia wybrałem Tenzi Leder Clean, z testu wynikało że daje rade, będę rozcieńczał troszkę mniej tak aby Ph nie szkodziło dla skóry. Potrzebuję środka do zabezpieczenia . Myślę o Tenzi Care, czy również coś innego w przystępnej cenie można brać pod uwagę ? Gdyby była kasa bez zastanowienia kupiłbym zestaw Colourlocka, jednak jak sobie rozpisałem nowe rzeczy do kupna, to się się zrobiło 500+- Prawie jak nowy program rządu . Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raczek121 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Witam! Jako ze zajmuje sie przyciemnianiem szyb itp, dosc czesto mam problemy naklejka na tylnej szybie gdzie nie moge uzyc mechanicznego skrobaka ze wzgledu na nitki ogrzewania, co polecacie do tego typu naklejek/kleju ktory pomoze usunac caly klej dosc latwo? Moj dystrybutor folii dostarcza mi srodek w sprayu za ok 70zl za puszke 400ml bez zadnego logo,nazwy itd , zapach ma grejfrutowy to jedyna rzecz o tym co o nim wiem oraz to ze dziala dobrze. Mozecie polecic cos ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Witam! Jako ze zajmuje sie przyciemnianiem szyb itp, dosc czesto mam problemy naklejka na tylnej szybie gdzie nie moge uzyc mechanicznego skrobaka ze wzgledu na nitki ogrzewania, co polecacie do tego typu naklejek/kleju ktory pomoze usunac caly klej dosc latwo? Moj dystrybutor folii dostarcza mi srodek w sprayu za ok 70zl za puszke 400ml bez zadnego logo,nazwy itd , zapach ma grejfrutowy to jedyna rzecz o tym co o nim wiem oraz to ze dziala dobrze. Mozecie polecic cos ? Ja do kleju po naklejkach uzywam Shiny Garage Green Tar&Glue , i daje sobie fajnie rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 630651 będę rozcieńczał troszkę mniej tak aby Ph nie szkodziło dla skóry Jak chcesz mieć bardziej neutralne pH to powinieneś bardziej rozcieńczyć... Czy odżywka za ok 50-60 zł, która starczy spokojnie na ponad rok, przy używaniu na jednym aucie, jest aż tak droga? Mowa tu o Zymolu i DG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 630651 będę rozcieńczał troszkę mniej tak aby Ph nie szkodziło dla skóry Jak chcesz mieć bardziej neutralne pH to powinieneś bardziej rozcieńczyć... Czy odżywka za ok 50-60 zł, która starczy spokojnie na ponad rok, przy używaniu na jednym aucie, jest aż tak droga? Mowa tu o Zymolu i DG Tak, właśnie o to mi chodziło, źle sprecyzowałem. Myślę właśnie o zymolu lub g11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Osobiście mam G11 i jest dobrze, ale nie mam porównania do innych produktów, bo jeszcze nie skończyłem swojej pierwszej butelki Podobno Zaino ma też fajne kosmetyki do skór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propekMONTER Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Mam problem z wyborem opon na lato, ktoś może doradzić? Bridgestone Turanza T001 Pirelli P7 Cinturato Dunlop SP Sport Bluresponse Opony maja być ciche w trasie, dobrze trzymać się drogi i to chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 propekMONTER, ten temat widziałeś ? viewtopic.php?f=35&t=8754&start=2325 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jak maja być ciche to Dunlopy dobrze trzymają drogi ja w tamtym roku kupiłem nie pojeździłem długo bo 3 miesiące, jedynie co wadą może być, że mogą ścierać się szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Wie ktoś może czy żółty pad do polerowania ręcznego Lake Country to to samo co pomarańczowy pad? Szukam i nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propekMONTER Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 propekMONTER, ten temat widziałeś ? viewtopic.php?f=35&t=8754&start=2325 Nie widziałem, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 dziś zauważyłem że mi sie dwa cleanery "zważyły", widać u góry warstwe wody, aczkolwiek po potrząśnięciu i zmieszaniu środki spełniają swoją role. To normalne że tak sie dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Z Angelwax Perferct Polish tak jest od początku, chyba niektóre środki tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 no własnie to on mi sie zwazył, oraz Tough Prep (jeszcze bardziej) ale jak wspomniałem podczas pracy nie ma z nimi problemów wiec chyba tak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 te produkty tak mają trzeba je porządnie wymieszać przed użyciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 wydaje mi się że to normalne, bo bardzo łatwo się to miesza, tzn nie powstają jakieś dziwne osady/grudki, kilka wstrząśnięć i jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi