Rafal_K Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ale dałem plame z tymi stężeniami 2 strony temu... To teraz inne pytanie. Chodzi mi o samo woskowanie bez korekty. Wystarczy konkretne mycie, po tym cleaner (ścierny) np. DURAGLOSS #652 po tym wosk np. COLLINITE 476? Tylko pytanie czy po cleanerze przemyć IPĄ? Czy ten cleaner DURAGLOS 652 można naakładać maszynowo czarnym miekkim padem? W jakich sklepach internetowych kupujecie kosmetyki, żeby mieć pewność ze kupujemy to co kupujemy. Bo na allegro to różnie bywa...
rules122 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wstyd się przyznać ale moje też znosiło tempo ale już nie będzie napewno stosowałem jeszcze od CarPlana Color Fast i wosk również od CarPlana z dodatkiem Carnauba, w cieniu ok. niewtajemniczonym się podoba bo się błyszczy ale w słońcu
Lex Luthor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam mam pytanie, przeglądam forum od rana i zastanawiam się czy na plastikowe auto (renault espace) stosuje się takie same środki jak na blache? Ma to jakieś znaczenie? U mnie w 308 są, oprócz zderzaków , plastikowe błotniki przednie i stosuję tę samą chemię/woski co na pozostałej części samochodu
naqes Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ale dałem plame z tymi stężeniami 2 strony temu... W jakich sklepach internetowych kupujecie kosmetyki, żeby mieć pewność ze kupujemy to co kupujemy. Bo na allegro to różnie bywa... Do wyboru, do koloru viewforum.php?f=39
Denzel Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pytam o regulację średnicy w tym grit guardzie, nie mogę jej nigdzie znaleźć
virllix Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Średnica to 23,5cm. Możesz jedynie zwiększyć rozstaw nóżek do większej średnicy lub obciąć kilka zwojów do mniejszej. Nóżki są wtykane w kratkę.
pabloo1033 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ja rozumiem ze nie moze byc stosowany na sloncu, umiem czytac i czytalem to wczesniej, ale trafic na pogode aby nie swiecilo slonce i zeby nie lalo to sie nie da musi czasem za chmur cos wyjsc i przyswiecic, jak sie nie ma garazu to tak bywa. Wlasnie wrocilem z ogledzic i nie wiem czy to jest moje zboczenie i nie zauwazalem tego wczesniej czytak sie stalo po ostatnim Ironie. Lakier na wszystkich elementach metalowych ma taki kolor z tylu na klapie rowniez jedynie na zderzakach jest ultra bialy. Ja nie twierdze ze to jestodrazy bez, on jest bialy ale nie razi ta biela tak jak wczesniej czy obecnie na zderzakach. A moze to po Hi-Tempie tak sie stlo ze lekko go pozólciło? Jutro rano przejade kawalek cleanerem i zobacze czy jest jakas roznica. Ja zawsze jeżdżę na myjnię wieczorem albo wcześnie rano - spokojnie psikam iron off-em całe auto i zawsze jest ok. Hi tempa kładłem na zimę i nie zauważyłem żadnych zmian w kolorze lakieru.
etiv Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pytanie czy po nałożeniu powłoki ceramicznej uzyskam lepszy połysk niż po duecie od Wolfanga, obecnie cały czas stosuję Wolfganga i tak się zastanawiam nad ceramiką. Lakier mam przygotowany i bez skaz dlatego zastanawia mnie czy ta powłoka jest tak dobra jak ją zachwalają. P.S. nie chodzi mi o walory użytkowe brak podatności na zarysowania, czy przyleganie brudu. Tylko połysk.
pabloo1033 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ale dałem plame z tymi stężeniami 2 strony temu... To teraz inne pytanie. Chodzi mi o samo woskowanie bez korekty. Wystarczy konkretne mycie, po tym cleaner (ścierny) np. DURAGLOSS #652 po tym wosk np. COLLINITE 476? Tylko pytanie czy po cleanerze przemyć IPĄ? Czy ten cleaner DURAGLOS 652 można naakładać maszynowo czarnym miekkim padem? W jakich sklepach internetowych kupujecie kosmetyki, żeby mieć pewność ze kupujemy to co kupujemy. Bo na allegro to różnie bywa... DURAGLOSS #652 - można maszynowo czarnym, bądź białym np.Lake Country. Nie wiem jak inni, ale ja nie wymywam cleanera #652.
asterix Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Może ktoś z Was polecić jakąś sprawdzoną firmę ze śląska specjalizującą się w usuwaniu wgnieceń po gradobiciu?
sebeksebast Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Panie i Panowie, spędziłem kilka-kilkanaście godzin na czytaniu o polerce. Typ i model maszyny wybrany, pasty też, pady chyba też. Pytanie: Jaki BP do maszyny DA BASS Polska? Będę robił korektę na twardym lakierze Audi. Czy BP od Flexipadas będą dobre? Jakiej grubości? A i jak to jest z doborem rozmiaru padu pod BP? Czy np. pod BP 125mm trzeba pad 150mm czy można np. 130-135mm?
powalla Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Czy BP od Flexipadas będą dobre? Będą. Czy np. pod BP 125mm trzeba pad 150mm czy można np. 130-135mm? Pady 135 będą OK ...fajnie mieć też BP i pady 75mm, bo wtedy dojdziesz w trudniejsze(ciasne) miejsca .
sebeksebast Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pady 135 będą OK ...fajnie mieć też BP i pady 75mm, bo wtedy dojdziesz w trudniejsze(ciasne) miejsca . Tak tak, wiem, dzięki za odpowiedź A co z grubością gąbki w tych BP? Jaką zakupić? Chyba raczej bardziej cienką, widziałem w którymś sklepie partnerów 125mm o grubości 10mm, a BP 75mm o grubości 15mm, będzie ok do twardego lakieru?
zakwas Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Jak mogę pozbyć się osadu widocznego na zdjęciach ?(kupilem tak auto..to jakis osad po plynie do spryskiwaczy) Probowalem juz glinka,alkoholem izopropylowym,benzyna..na szybie nawet nitrem https://plus.google.com/photos/11119007 ... banner=pwa
rustin Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Raczej grubości do DA to wyboru nie będzie zbytnio
sebeksebast Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 rustin, Ale jednak jakiś jest To cienkie czy grube? zakwas, Kiedyś miałem coś takiego po letnim płynie z dyskontu, usunąłem to ręcznie, kilkoma przetarciami pasty lekkościernej/polerującej a na szybie stosowałem chyba 4nano Glass Metal Cleaner.
zakwas Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 A jak usunąć to z szyby ? Sonax lekkoscierny powinien załatwić sprawę ?
Ronol Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Na SRP chciałbym wybrac/poloyc syntetyk, kolor ciemny grafit - auto po korekcie w ubiegłym roku praca reczna mam FK, ale szukam wieszej szklistosci/połysku/blasku oczekuje szklistości/lustra, wytrzymałość ok 3 miesiące okres wiosna/lato/jesień w co pójść ?
ketrab1992 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Hej, mam dwa pytanka 1. Chcę oddać auto do lakierowania kilku elementów, a później u innej osoby całość wypolerować mechanicznie. Jak przygotować auto do polerowania i zadbać o lakier po polerowaniu? (zamierzam zakupić zestaw o którym pisał krd w gotowych zestawach za +/- 400zł) 2. Mam w samochodzie tapicerkę skórzaną, o którą poprzedni właściciel niezbyt dbał, http://i.imgur.com/QAo8Ja6.jpg http://i.imgur.com/fXGcGkC.jpg http://i.imgur.com/bQ7ZJL2.jpg http://i.imgur.com/ctOKDqm.jpg (ten boczek przecięty będzie tapicerowany/wstawiony nowy) http://i.imgur.com/5F0anJG.jpg Byłem wczoraj u tapicera samochodowego, któremu chcę oddać samochód, poradzić się jak doprowadzić skórę do ładu. Zaproponował dokładne czyszczenie skóry, a następnie pielęgnację - woskowanie na gorąco (najlepiej co 4 miesiące). Odradził jednak malowanie czy szpachlowanie, z racji że jest to zabieg nietrwały i utrzymuje się bardzo krótko 1 max 2 miesiące, szczególnie w miejscach narażonych na ciągła eksploatację (boczki w coupe). Co myślicie o takim rozwiązaniu jakie zaproponował? pzdr, Bartek
DrCoconut Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witajcie Czy PB Black Hole to cleaner? Jeśli nie to czy dobrze będzie się zgrywał z Cleanerem Valet Pro Achilles?
grzes41gt Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Panowie mam jedno pytanie, po jakim czasie od lakierowania samochodu mogę na niego nanieść wosk? Dodam że auto jest lakierowane całościowo
kamilgt Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 DrCoconut, viewtopic.php?f=13&t=943 Zobacz jaka ładna nazwa tematu
DrCoconut Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Przepraszam, w złym dziale szukałem informacji.
czersi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam Czy mozna wykorzystać banderą vp0709 do obróbki drewna mam parę desek do wyszlifowania i zastanawiam się czy kupować dedykowana do tego szlifierke mimosrodowa czy może do płacić i mieć tez DA do samochodu
Rekomendowane odpowiedzi