Moderator krd Opublikowano 21 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Siemankooooo! Witam w moim garazu! Renault Clio GT Mialem nie robic relacji, ale z powodu niedosytu scrollowania Warszawskich mieszaczy postanowilem troche sie bardziej przylozyc i porobic pare fotek. Nie ma co ukrywac, nie jest to relacja pokroju Golfa czy Landa bo po pierwsze zakres prac duzo mniejszy, a i auto znacznie swiezsze... w zasadzie nowe Tydzien temu wyjechalo z salonu... Jak widac na powyzszych zdjeciach wszechobecne kropki po deszczu i lekki brudek drogowy... Zaczynamy oprysk, na karoserie leci Car Pro IronX, a na felgi Iron Off v3. Cos tam nawet pokrwawilo, spodziewalem sie, ze bedzie tego mniej, ale nawet z dachu plynela purpura, czyzby pamiatki z podrozy pociagiem Dalej trysnalem jakims testowym siuwaksem od Seby z SNB na smole, ponoc ma byc rownie dobry jak Prickbort, a do tego przez zelowa konsystencje moze dlugo lezec na lakierze i dzialac. Polezalo kilkanascie minut... Dalej piana, czyli to czego zazdroszcza sasiedzi Wlane zgodnie z zaleceniem 140ml testowej piany od Shiny Garage o zapachu jablkowym. Naprawde fajna opcja, zapach jak w sadzie unosil sie przez caly czas do splukania. Gesta i miesista, to lubie Potem tradycyjnie plukanie. No i mycie na wiadro W akcji Shiny Garage Strawberry Car Shampoo. Kola rowniez wypadalo umyc. Uzyta resztka szamponu z mycia recznego i SV Wasz Pudel. Z racji fajnego wzoru mycie wewnatrz to pestka. Dalej suszenie i wjazd do garazu. Juz przed wyglada oblednie, ten czerwony Renowce sie udal Led w dlon! W sumie pokazalem tylko maske i dwa zderzaki. Resza o dziwo bez zarzutow, lekki finisz i jest ok. Pewnie ktos wycieral te elementy w salonie z kurzu, bo zostawil po sobie fajne hologramy i swirle. W tak zwanym miedzyczasie szyby odtluszczone i zaaplikowana powloka. Dzieki Nanolex.pl Dalej cale auto zostalo odtluszczone TacSystem OilZero. Po wymyciu bidy nie ma I jak zwykle, rzut oka na regal i odwieczne zastanawianie sie co do LSP. Wybor padl na sprawdzona kombinacje... Na poczatek Zymol HDC. I dalej Glazura. Po parunastu minutach delikatne przepolerowanie miesista fibra. I po godzince dotarcie. Tak zakonczyl sie dzien pierwszy. Dzien drugi rozpoczal sie od kol. Na opony wlecial Turtle Wax a na felgi Armor All Prawie jak przeglad asortymentu marketu Ale dzialaja dobrze, nie ma sie czego wstydzic. Na plastiki Koch Nano Magic Plast Care. Potem lakier, Glazure przykrylem Gyeon Curem... W koncu auto stoi pod chmurka. No i wnetrze, czyli drobna kosmetyka w stylu odkurzylem i przetarlem szmata. Plastiki Zymol Vinyl. Dekory z piano black Zymol Field Glaze. Uszczelki SV Seal Feed. Dywaniki ValetPro Citrus Bling. Progi Car Pro Reload. No i w sumie finito. Mini sesja na dworze, niestety zabraklo dzis sloneczka... ale i tak wyglada ladnie Mam nadzieje, ze sie podobalo i do nastepnego [/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Clio GT dobre jest. Kolor robi robote, ale do GT bym brał ten ich niebieski. Jeździłeś nim może? Jak skrzynia i zawieszenie? Dziwnie Renault robi z tymi plastikami przy LEDach. W większości są koloru jak lusterka/dół tylnego zderzaka/felgi, a niektóre egzemplarze mają czarne. Farby im brakło czy co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik2403 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Jak zwykle mistrzowski poziom Ps. Atomizery, które pojawiły się w relacji to http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... hemie.html przy IronX i http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... hemie.html przy Iron Off? Jak Ci się spisują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Co tu mówić,roboty dużo nie było Nie kumam tylko,niby GT,a z tyłu bęben Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Września 2014 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 dominik2403, zgadza sie. Spisuja sie ok, problemow nie ma. Inaczej bym ich nie uzywal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 kubik, też mnie to dziwiło Troche sie tego Clio w necie naoglądałem. Niby GT, ale 120KM tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Młody chociaż zauważył, że mu furę zrobiłeś, czy tak samo jak moja siostra ? Jedyne czego mi brakuje w relacji, to limuzyny w tle , a tak serio to kilku znaczków RS na aucie. Robótka jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ten kolor jest super, ogólnie obecna generacja Clio jest bardzo ładna. Manetki i sterowanie radiem przy kierownicy jak w Stepway'u, wykładziny pod pedałami zresztą podobna ilość Samochód bardzo ładny, ale j/w - żeby jechał to jednak RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ten kolor jest super, ogólnie obecna generacja Clio jest bardzo ładna. I na tym koniec. Moje byłe/obecne od Matki ma rok i przejechane 35 000km. Ogólnie lakier nie jest zły, bo po roku prawidłowego dbania nadal nie ma swirli i rysek, ale reszta... W środku zrobiła się symfonia plastików, spod ramki od radia wydobywają się dźwięki jakby siedziało tam stado cykad, wariuje system S&S, w aucie pojawił się dziwny dźwięk po odpalaniu ciepłego silnika (ASO - "ten typ tak ma"), ubywa płynu chłodniczego, ktoś z KRC miał już robioną głowicę, 3 wezwanie do serwisu - najpierw stabilizatory, teraz hamulce i przewody, trzaskająca tylna klapa, beznadziejny tryb wycieraczek (najpierw jeden cykl na sucho i dopiero potem leci spryskiwacz ), w moim modelu konieczna jest wymiana kolumny kierowniczej ze względu na nadmierne trzaski na nierównościach. Z plusów - dobrze wyposażony i fajnie wyciszony. A relacja na poziomie. Mam ten kolor i wiem jaką katorgą jest utrzymać go w lśnieniu. Lekki kurz i już z pięknego bordowego staje się niemetalicznym czerwonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knefelson Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Relacja fajna, auto parodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Krzychoniusz no ale przy zdjęciach PO z wnętrza to widać, że nie było mastera bo wszędzie kurz genias nie wytrzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Września 2014 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 kamilgt, tak to jest jak sie odkurza w ciemnym garazu. Pozniej zostalo to poprawione. geno, mlody zauwaza takie rzeczy, chodzil i cmokal. Jak na niego to widac, ze mu sie podobalo jeszcze sie pytał, czy te hologramy na masce udalo sie usunac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 krd, a widzisz, to będę wypatrywać pod uczelnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulik12 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Jaki masz duży garaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 sympatyczna relacja autko bardzo ładne, podobnie jak 208 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Zgadzam się z przedmówcą - autko bardzo atrakcyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Relacja jak zawsze świetna, pracy nie było dużo, ale takie dbanie o auto od nowości mi się podoba. Auto osobiście mi się nie podoba, nie lubię takich małych samochód z silnikami od kosiarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Września 2014 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 bulik12, nie pamietam dokladnie, ale ma miedzy 40 a 50 m2. Slovak, a ja lubie wzrok wlascicieli duzych aut z wiekszym silnikiem jak objezdza je pudelko z silnikiem od kosiarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 krd, tylko ciekawe ile taki silniczek od kosiarki wytrzyma A tak na serio to super robota jak zawsze Mega mi się podoba to Clio pod każdym względem, no może poza tą kosiarą Widzę, że nawet pilot od radia przy kierownicy został taki sam z CII i to samo przełącznik od lusterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denzkit Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Świetna robota! a z mojej strony takie zapytanie, czy do wiaderka OBI bezproblemowo mieści się "grit guard" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Trzeba przyciąć jeden "zwój", ale chyba to nie problem Generalnie nie rozumie tych rozterek na tematy czy wchodzi czy też nie. Za duży to można przyciąć i po problemie Ja to ładnie obciąłem nożykiem do tapet, wygląda jak oryginał, nie ma śladów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Krychu, fajna relacja Dobre foty. Auto bardzo fajne. Podoba mi sie, fajny stosunek ceny do osiągów/wyposażenia. Na pewno zwraca uwagę na ulicy. Troszkę wwłos się jeży jak kolega na poprzedniej stronie pisał co tam się działo. Ale fura nowa, to jednak nowa. Pachnąca. Kozak. Da się w renóffce dokupić dodatkową gwarancję na 3 czy 4 rok? Pjumę będziesz ogarniał przed sprzedażą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1388 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 autko robi wrażenie Wygląda super i pewnie tak samo jeździ. a sama praca to profeska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkobus1 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 krd, napisz coś więcej o Armor All Shield. Ile trzyma ta powłoka? Jeśli kupiłeś ją w markecie, to w którym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi