Barista Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 To wszystko zależy jakie masz warunki do mycia. Ja śmigam na bezdotyk w nocy, gdzie jest zakaz hałasowania w nocy. Nie mam pompki z biedronki, bo nie chodzę do tego sklepu ;-). Jeden z Kolegów z forum użytkuje pompkę samochodową, tylko taką bardziej markową (130 złotych) i chwali sobie ten patent. Ktoś tez tu na forum pisał, że te tanie badziewia ponoć nie dają rady w obsłudze pianownicy. Może w przyszłym tygodniu skuszę się na mały teścik, bo mam taką badziewną pompkę w samochodzie. Ja będę pompkę trzymał w aucie, aby ograniczyć hałas wydobywający się na myjni.
krzygaj Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No tak hałas to zupełnie inna sprawa - dodam, że cicho nie jest Patent z zamknięciem pompki w aucie, to może dobry pomysł - zwłaszcza, że dodatkowo będzie schowana przed wodą - chociaż z drugiej strony musisz mieć jakiś otwór przez który wyprowadzisz przewód z powietrzem - przez niego może się dodać woda do środka (zwłaszcza pod ciśnieniem na bezdotyku) - no chyba, że po użyciu odczepisz przewód.
Barista Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zawsze koło zapasowe mam w samochodzie, po pianowaniu na spokojnie zwijam instalację, zamykam klapę, czekam i spłukuję. Piana nie wlatuje mi do środka.
GR_BKP Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 - dodatkowy przewód/linka - chyba ok 8m - jakiś zwykły umożliwiający przesłanie 220V Do czego to? Hałas... na pewno jest ciszej niż z pianownicy podpiętej do myjki ale trochę dłużej
Barista Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Krzygajowi zapewne chodziło o 12V. A w kwestii hałasu to ja muszę pianować w ciszy, więc koło zapasowe jako napęd spisuje się wyśmienicie. Prawie bezgłośnie.
krzygaj Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 GR_BKP - Przewód niezbędny żeby zasilić pompkę z gniazda zapalniczki. 8m jest z zapasem żeby można było spokojnie oblecieć całe auto
GR_BKP Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 zmyliło mnie 220V... Ja robię jeden bok i przepinam, ciągle się nie chce zrobić przedłużki do kabla
Roost Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Wąż zasilający musi być jakiś specjalny? W sensie wytrzymałości itp.? Może jakiś link lub podpowiedź?
paweu_s Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ciekawy temat. Na allegro znalazłem takie elementy: http://allegro.pl/dlawik-zawor-precyzyj ... 18081.html http://allegro.pl/przewod-waz-pneumatyc ... 11129.html Ten dławik kątowy można wkręcić bezpośrednio wkręcić z pianownicę i mamy regulację ciśnienia pod ręką. http://allegro.pl/dlawik-zawor-precyzyj ... 57323.html Czy wąż 6/4mm, (4 mm wewnątrz) nie będzie za cienki. Ktoś miał taki wąż w rękach? Czy jest wystarczająco elastyczny?
csbiczek Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Pozwolę sobie odkopać temat:) Jakieś ulepszenia w kwestii zasilania pianownic? Też mam marolexa i pompowanie mnie dobija. Myślałem zakupić kompresor wabco od bmw, za ok 200zł są, pytanie czy wart uwagi?
csbiczek Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Znalazłem już temat z tym kompresorkiem;) Na amazonie znalazłem też za 46dolarów więc trochę taniej:)
Fredi88 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Znalazłem już temat z tym kompresorkiem;) Na amazonie znalazłem też za 46dolarów więc trochę taniej:) To jaki sens kupować kompresor od bmw i być ograniczonym kablem skoro tu jest bezprzewodowo za te same pieniądze i widać zdaje rezultat?
csbiczek Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Po tym poście dopiero znalazłem ten bezprzewodowy kompresorek i raczej pójdę w tą strone... W weekend będę zamawiał na aliexpress
Przem@S Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2017 693305 Po tym poście dopiero znalazłem ten bezprzewodowy kompresorek i raczej pójdę w tą strone... W weekend będę zamawiał na aliexpress Jak zrobisz moda to daj znać i napisz przy której pojemnosci marolexa bedziesz chciał go wykorzystać . Mam 3000 i tez sie nad tym kompresorkiem zastanawiam .
rbul Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Jeden link wygasł. Co byłoby potrzebne do podłączenia pianownicy pod kompresor samochodowy?
ShadowWarrior Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 czy jest jakas bezprzewodowa pompka na allegro? szukam i moc nie widze :-(
Rekomendowane odpowiedzi