mariuszmarysia Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Witam wszystkich użytkowników. Przedstawiam ostatnio wykonaną korektę lakieru na samochodzie Opel Astra 2013r. Autko pół roczne z przebiegiem ok. 15tys km. Lakier w pełni oryginalny. Niestety auto już wymagało pracy. Pewna osoba chciała zrobić właścicielowi niespodziankę i umyła samochód szczotką do zamiatania bez porządnego wstępnego spłukania grubego brudu. Na całym samochodzie dużo swirlli pełno rys i zmatowień. Wstępne ustalenia to menzerma 2500 aby zlikwidować większość zarysowań bo na auto żal było patrzeć w słoneczną pogodę. Menzerma 2500 na średnim padzie nie dała rady wszystkim zarysowaniom więc ruszyłem 500 na białym flexipadzie.500 poszła na maske oraz wszystkie grubsze rysy punktowo .Następie pare przejazdów 2500 i wykończenie na miękkim padzie 3000. Lakier dosyć miekki ale po 2500 i tak zostaja hologramy wiec konieczne było delikatne finiszowanie. 1dzień 11godz. Mycie,domycie felg nadkoli, prickebroat, odtłuszczenie,glinka miejscowo,korekta 500+2500 mycie 2dzien 7 godz.korekta 3000menzerma ,mycie. 3dzien 3godz.cleaner wosk wnęki i dresingi. Z korekty jestem zadowolony zostało może z 6rysek które trzeba by ciąć futrem lub papierkiem3000 a nie chciałem tego robić bo auto za świeże.Ocenie na 90%. Produkty IPA - ISOPROPYL ALCOHOL SNB MAC PRICKBORT MAC 124 TENZI TRUCK 4NANO ULTRA VIOLET SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM 1L CAR PRO IRONX LEMON SHINY GARAGE LIME APC CLEANER AMIGO +COLONITTE 476S LUDWIK po korekcie Pędzelki,rękawica dredowa,ręczniki itd. Zapraszam do zdjęć…..robione zwykłą cyfrówką. Zdjęcia samochodu są jeszcze przed woskowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekn12 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 ładny lakier;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r00t Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Robota fajna Właściciel pewnie będzie zadowolony Ten biało-szary ślad na/za antenką, to pozostałości po pastach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonax Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dobra robota Uwielbiam akcje "po typowym myciu" Od razu mi się przypomina sytuacja jak zrobiłem korektę żonowego polo black i stało w garażyku już mocno przykurzone,a babcia wparowała z jakąś szmatą i wszystko wytarła Chciała dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavq Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 mariuszmarysia, takie pracę lubię. Zwięzłe i na temat. Super ziarno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knefelson Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 fifty na blotniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Września 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Nie wierze, by to co sie dzialo na lakierze bylo efektem jednorazowego mycia. Jak na pol roku to zapuszczony samochod okrutnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Ciężko powiedzieć jak było myte bo auto 1raz na oczy widziałem,faktycznie po lakierze dał bym 10lat. Koło anteny to faktycznie pasta ale znikła przed cleanerem.zdjęcia były przed woskiem gdzie coś mogło zostać w szczelinach.ale potem jeszcze inspekcja z patyczkiem do uszu i jest elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_1 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Praca bardzo fajna kolor też jest mega chociaż wole wersje z Audi albo Mazdy gdzie w cieniu auto jest czarne a w słońcu brąz lub śliwka Auto wygląda jak wszystkie flotowki po kilku miesiącach ciężkiego życia na automatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin85 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ciężko powiedzieć jak było myte bo auto 1raz na oczy widziałem,faktycznie po lakierze dał bym 10lat. Koło anteny to faktycznie pasta ale znikła przed cleanerem.zdjęcia były przed woskiem gdzie coś mogło zostać w szczelinach.ale potem jeszcze inspekcja z patyczkiem do uszu i jest elegancko. Ten lakier od samego patrzenia sie rysuje, wiem bo sam mam taki kolor na Insigini, to jest dark mahogany, fakt ze moje auto ma 2 lata i lakier tak nie wyglada, ale sam myje.I wlasnie jak nie ma slonca to wyglada jak czarny, a gdy slonce przyswieci to sie mieni na zloto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszmarysia Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Dokładnie jak kolega wyżej pisze ale w pełnym słońcu wchodzi w ladną złotą barwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Fajne 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki20 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Ładny ktoś prezent zrobił Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi