bienek Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Kolejna już piana która wpadła w moje łapki. Tym razem od Shiny Garage pianka o zapachu jabłek. Jeżeli mnie węch nie myli to jest to odmiana "putinówka". Czyli można się spodziewać mocnego aromatu Jeżeli ktoś lubi soki jabłkowe będzie zachwycony. Pacjentem było BMW, niestety nic innego brudnego nie miałem pod ręką. Brud raczej niezbyt duży, trochę kurzu zlanego deszczem i kilka zabitych robali na masce. Nic strasznego, ale tak jak pisałem nie miałem innego brudasa. Od razu powiem, że konsystencja i wszelkie właściwości bardzo podobne do SG fruit foam. Tak wyglądał pacjent Jeżeli chodzi o stężenie to ok 120 ml na całą pianownice Pianowanie. Od razu powiem, że chyba mam już zabrudzone sitko bo piana ostatnimi czasy nie wychodzi mi taką gęsta jak wcześniej Będę musiał się zaopatrzyć w nowe sitko i większą dyszę. Mimo to wcale nie było tak źle. Pianka się utrzymywała dosyć długo na lakierze. Po spłukaniu zrobiłem tylko kilka zdjęć i padła mi bateria w telefonie także wyjątkowo krótka relacja zdjęciowa. Podsumowując, fajny nowy zapach na czasie i dobre właściwości myjące jak w innych pianach od SG. Zostało mi jeszcze trochę tej pianki więc potestuje jeszcze na jakimś większym brudasie. Chciałem szybko zrobić tescik bo wyjeżdzam na kilka dni do UK i nie miałbym jak się wywiązać z terminu testu. Marzy mi się połączenie zapachów z naszych Polskich pian i właściwości pieniąco-myjących Magifoam Może takie coś by się udało stworzyć nawet jeśli miałoby to kosztować więcej?
siwyjac Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 bienek, a jak masz ustawione pokrętło dozowania chemii na pianownicy?
bienek Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2014 Maks na minus moja pianownica ma juz ze 2 lata i sporo litrow piany przez nia przeszlo wiec mogla sie zabrudzic.
pawel9016 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 Dzisiaj przeprowadziłem test piany od SG Aplle Foam. Zapach bardzo ładny.Konsystencja zółta.Piana testowana na pianownicy MTM. Auto nie jest jakoś bardzo zabrudzone bo niedawno było myte, ale coś się znalazło. Tak auto wygląda po nałożeniu piany. Piana niejest bardzo gęsta, i trzymała się na aucie koło 5 min.Piana bardzo ładnie pachnie podczas jej nakładania. Efekt po spłukaniu piany. Podsumowując: Piana bardzo wydajna jest bo zużyłem jakieś 1/3 butelki na oblecenie auta. Na 1L wody dałem 140ml piany. Grubsze zabrudzenia domywa ładnie. Wosku nienaruszyła wogóle. Auto po wstawieniu do garażu dalej pachnie zapachem jabłkowym. Produkt według mnie bardzo dobry. Jutro przetestuje APC o zapachu poziomkowym.
kobart Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Czas na mój test piany od SG. Test wykonałem dwuetapowo tzn. lewa strona auta umyta samą pianą, prawa strona auta umyta pianą w połączeniu z nowym APC od SG. Proporcje: Lewa strona: 80ml piany + 0,5L wody Prawa strona: 80ml piany + 120ml APC+300ml wody Pianownica PA. Auto dawno nie myte, wosk żaden nie leży aktualnie na nim, jedynie na oponach nałożony dressing od PB. Auto przed myciem wyglądało tak: Jak widać dosyć mocno brudne i zachlapane błotem koło kół. Ślady wody dlatego na aucie bo wcześniej poszedł Bug Off w wiadomym celu. No to jedziemy, lewa strona auta czyli sama piana. Piana ma bardzo intensywny i miły zapach, utrzymuje się na aucie około 5 min i trzeba spłukiwać. Prawa strona, czyli piana z APC. Piana w połączeniu z APC była rzadsza, a co za tym idzie szybciej spływała z auta, mimo takich samych ustawień pianownicy jak w przypadku samej piany. Autko spłukane... ...no to czas na ocenę. Lewa strona: Prawa strona: Wnioski: Takich zabrudzeń jak u mnie przy kołach, czyli stare zaschnięte błoto, nie da się usunąć moim zdaniem zupełnie bezdotykowo. Auto wyraźnie odżyło, jednak to co mnie zawsze denerwuje to białe ślady które zostają po myciu każdą pianą. Nie ważne czy myję w domu czy na bezdotyku na mieście, i tak są białe zacieki na aucie, co widać na foto. Nie wiem czemu tak się dzieje, pogodziłem się z myślą, że czarne auta tak mają, dlatego piany używam jako Pre Wash a potem i tak jadę auto rękawicą. Jak można zobaczyć na zdjęciach strona myta z APC wyraźnie jest lepiej domyta. Odczucia w trakcie mycia bardzo miłe, zapach bardzo intensywny i myślę że piana do cotygodniowego mycia auta nadaje się jak najbardziej. Moje było po prostu trochę za brudne:) Dressing na oponach nie ruszony. Za tydzień test APC z mycia wnętrza i wnęk drzwi.
maciekd24 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 No to teraz pora na mnie na początku z góry dzięki Shiny Garage za możliwość przeprowadzenia testu Parę slow odnośnie piany, bardzo ładny słodki zapach jabłka unoszący się w kolo auta podczas aplikacji i działania piany. Pacjent był brudny co widać na zdjęciach ( jedyny plus budowy obwodnicy niedaleko ) Aplikacja piany na auto ( foty niestety zrobiłem już pod koniec leżakowania piany ) I tak to sie prezentuje po spłukaniu Na zderzaku są ślady po zaschniętej wodzie i piasku bo zrobiłem fote po przyjechaniu do domu Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony podobnie jak po Fruit Foam. Zapach, domywanie na duży plus, nie zauważyłem białych plam po spłukaniu piany. Może się uda jeszcze przetestować w PA Warto zakupić ta piane i tak tez zrobie
ShinyGarage Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Dziękuje Wam za przeprowadzenie testu, bienek czas pokaże co uda się zrobić w kwestii odpowiednika Magi
Moderator krd Opublikowano 22 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 I jeszcze dorzuce test od siebie, wlalem okolo 150ml i 800ml wody do PA. Wyszlo tak: Wyglada i pachnie tak jak powinna. Wyszla miesista. Pare minut spokojnie lezala na lakierze. Mysle, ze smialo mozna wlewac do PA troche mniej, pewnie 100ml spokojnie by starczylo. Zapach elegancki. Bardzo mi sie podoba
ShinyGarage Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Dziękuje krd za przeprowadzenie testu
Moderator krd Opublikowano 23 Września 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 maciek-drummer, auto bylo wczesniej psikane odsmalaczami i deironizerami wiec ciezko powiedziec. Jeszcze nie uzywalem delikatnej piany do pre-washu z ktorej nie bylem zadowolony. Nastepnym razem machne swoje auto i ocenie
Piotrek Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 maciek-drummer, Patrząc po zdjęciach w temacie to nic specjalnego Magi król
ShinyGarage Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 piotr13, podkreślę raz jeszcze, nie jest to nowy produkt tylko nowy zapach, alternatywa dla fruit snow foam, właściwości te same co piana fruit, magi to inna liga i pod względem ceny i pod względem właściwości
Rekomendowane odpowiedzi