Jump to content

Zasadowy środek do MYCIA FELG

Recommended Posts

Witam,

to już mój ostatni test serii trzech kosmetyków podesłanych przez sebba75 za co wielkie dzięki, a zarazem sory ze tak późno ale potwierdziło się ze jadę na urlop wiec chciałem go przetestować na naprawdę brudnych felgach po 1200 km :-]

Jak w temacie testowi poddany jest zasadowy środek do mycia felg.

Opis od seby

Zasadowy srodek do mycia felg, skoncetrowany obecnie bez zapachu (wkrotce bedzie zmieniony) rozcienczenie wedle potrzeb najczesciej uzywamy 1/4 preparat w fazie testow wiec mile widziane uwagi dotyczące rożnych rozcieńczeń

Środek o płynnej konsystencji, koloru pomarańczowego i jak w opisie jest napisane chwilowo bez zapachu ;) Jak dostałem w instrukcji ze najczęściej używana opcja to rozcieńczenie 1/4 tak tez i ja zrobiłem ;) później będę się bawił w inne rozcieńczenia.

Tak jak wspomniałem test się trochę opóźnił bo potwierdził się wyjazd na mazury tak wiec 1200 km przede mną czyli mocno zapylone felgi z klocków a i zabrudzone bo deszcz mnie złapał.

Zaczynamy

Tak prezentowały się felgi przed myciem

DSC_0910_zps9c1c56f4.jpg

DSC_0911_zpse0fb6acd.jpg

DSC_0912_zps2e7453d4.jpg

DSC_0913_zps06f241c0.jpg

Tak po aplikacji środka na felgi

DSC_0915_zpsdf65be32.jpg

DSC_0916_zps0311d2ba.jpg

DSC_0917_zps345c2fb8.jpg

No i płuczemy sama woda na bezdotyku i oto co mi sie ukazuje :good:

DSC_0918_zpsecc9e984.jpg

DSC_0919_zps58799f82.jpg

DSC_0920_zpsffa1f252.jpg

DSC_0921_zpsa694f4b2.jpg

DSC_0922_zpsddbff65a.jpg

DSC_0923_zps37c483b4.jpg

Jestem mile zaskoczony bo felgi zostały idealnie domyte bez używania pędzelków itp itd (może zdjęcia tego nie ukazują ale naprawdę przednie felgi były prawie czarne ) a używałem wcześniej billbery i nawet dobrego środka do mycia felg z lidla i nie były w stanie domyć tych felg w każdym zakamarku ;) Także polecam ten środek i czekam na więcej info na jego temat ( cena, pojemność).

Dzięki za możliwość przeprowadzenia testu i polecam się na przyszłość ;)

P.S. Sory za brudne auto, oto dowód ze je później umyłem :mrgreen:

DSC_0924_zps77acc1d0.jpg

pozdro :good:

ja jestem pewien po tym jak mylem dokladnie felgi i moze cos kropelkowalo jeszcze w okolicach otworow na sruby ale juz na rantach i ramionach kompletna tafla tak samo w bebnach a je tez domylo tam gdzie preparat dolecial ;) ale tego nie udalo mi sie uwiecznic telefonem :/