Jump to content

DRY ICE ENERGY

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Bylem na pokazie w Norwegii i bawilem sie sprzetem Polarjet 600. Ciekawe to ale tutaj cena zabija na wstepnie. Szkoda ze znalem cene przed prezentacja :lol: Odwrotnie to moze jeszcze bym sie podpalil ale hmm, tutaj tez i suchy lod kosztuje jeszcze duzo. Sprzet za to baaardzo ciekawy, pacjent to dawno nie myta komora silnika.

• 1 year later...

hej, jeśli chodzi o suchy lód i samą technologię czyszczenia polecam tą firmę http://www.cryopoland.pl, produkuje swój granulat ma urządzenia, które można u nich wypożyczyć lub czyszczą na miejscu. jakiś czas temu rozważałem zakup maszyny do czyszczenia suchym lodem pod kątem czyszczenia komór silnika jednak koszty mnie przerosły. urządzenie + kompresor to okolo 150tys. zł.

piotruniak z karchera jest maszyna do czyszczenia suchym lodem, cena też fajna około 70-80 tyś zł netto. (ale mogę się mylić mam informacje z przed kilku lat).

Ale do czyszczenia komory silnik bym tego nie użył. Suchy lud sprawdza sie w bardziej delikatnych urządzeniach etc.

• 2 weeks later...

Temat trochę z d... :)

Sama myjka to kilkadziesiąt tysięcy złotych albo nawet i powyżej stu tysięcy. Wytwornica suchego lodu to kilkaset tysięcy. Zazwyczaj się łączy jedno z drugim, nikt nie będzie non stop tego woził z zew. firm.

Sprzęt fajny, ale znowu jak myjka parowa- wąskie spektrum zastosowań. Generalnie używa się tego w zakładach do mycia linii produkcyjnych. Dobre, bo nie zostawia ani wody ani żadnej chemii.

Do mycia auta to sroga przesada, ale jeśli ktoś ma wolne co najmniej 300 tysięcy... ;)