aquater Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Witam. Koledzy zakupiłem polerkę LARE.... Na początek zabawy wypolerowałem sobie częściowo mały plastik motocyklowy.... używałem polerki może z 5-10 minut w sumie.... Od samego początku zaniepokoił mnie dźwięk z przekładni..... Nagrałem filmik.... po zwiększeniu głośności słychać "tyrkotanie" przekładni.... To normalne w tym sprzęcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavq Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Mam identycznie w krauss p7, zrobiłem już nim 5 aut. To normalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Może ktoś jeszcze się wypowie.... na filmiku poniżej nie słychać przekładni: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavq Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Jeśli chcesz rozwiać swoje wątpliwości, powinieneś napisać do dystrybutora Lare, którego znajdziesz na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Na razie wolę zapytać innych użytkowników... Dystrybutor może być stronniczy... Do tego zawsze zdążę dotrzeć Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavq Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Tak jak wspomniałem w krauss p7 (to maszyna praktycznie identyczna jak lare epl 11) mam podobny dźwięk z przekładni jak Ty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 Jako że gwarancji jest jedynie rok to wolę dmuchać na zimne.... Polerek nie używa się bardzo często a szkoda trochę tych paru groszy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mickul Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Tak jak wspomniałem w krauss p7 (to maszyna praktycznie identyczna jak lare epl 11) mam podobny dźwięk z przekładni jak Ty... Ja tego dźwięku nie mam. Mam Kraussa P7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavq Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Z ciekawości odpaliłem Kraussa P7 teraz i rzeczywiście nie mam nic takiego. Mickul, dobrze prawi. Reklamuj Lare Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 to się nacieszyłem.... aj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 aquater, sprzęt się nadaje do reklamacji. To nie jest normalny dźwięk w tej maszynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 ok. dzięki.... jutro z rana zareklamuję. Ciekawe ile to potrwa..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
golden0282 Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 U mnie w krausie po kilku minutach pracy było jeszcze gorzej ( zaraz po zakupie ) , dodatkowo grzał się niemiłosiernie , na szczęście z reklamacją nie było problemu , druga była ok , ale i tak się z nią rozstałem i już raczej takiej rotacji z takim czy innym znaczkiem nie kupię Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Dobrze, że jest ten temat i jednak z moją maszyną pomimo zapewnień jest coś nie tak. Zadzwoniłem bezpośrednio do dystrybutora i jutro wysyłam Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARE Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 aquater, po to jest właśnie gwarancja... proszę po prostu wysłać maszynę do serwisu, sprawdzimy i jeśli będzie potrzeba ewentualna usterka zostanie usunięta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 14, 2014 Author Report Share Posted July 14, 2014 ok. w tygodniu podeślę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novus Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 A gwiżdże komuś przy schodzeniu z obrotów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted July 15, 2014 Author Report Share Posted July 15, 2014 zamieść może filmik.... inaczej ciężko zrozumieć pojęcie "gwiżdżenie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas93cs Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 A ten dźwięk z filmiku to nie są źle ustawione szczotki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej WTN Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Czy ktoś może napisać co było przyczyną hałasowania i grzania się maszyny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquater Posted May 9, 2017 Author Report Share Posted May 9, 2017 Maszyna była reklamowana dwukrotnie.... Po drugiej reklamacji oddałem ją do sklepu.... Grzała się niesamowicie nawet bez większego obciążenia... Przekładania podobno mimo naprawy jak grzechotała tak grzechocze... Serwis zlał totalnie .... było to jakiś czas temu .... Ogólnie to kiepskie podejście do klienta... maszyna przepracowała wszystkiego może z godzię czy dwie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qub@ Posted October 18, 2020 Report Share Posted October 18, 2020 Odgrzeje temacik, czy idzie gdzies zaznaczony element nabyc, jesli tak, to za ile, pytanie głownie do dystrybutora LARE, jednak wstawiam na ogólne forum, wiedza zostanie dla potomnych. Moja maszyna ma juz znaczne zużycie na wałku, po za tym wszystkie pozostałe elementy w bdb stanie, jak na 8 lat młucki, szacun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts